Автор: COMMANDER_KEEN
Дата: 01-01-09 18:28
Lalinda, и да се самопредложа, полза няма да има и ето защо - проблема не е само в политиците, а е на национално ниво! Защото и една и 5 и 10 птички пролет не правят, защото даже и да има няколко човека които искат нещата да се оправят, има 10000 други които не искат и на които сегашната ситуация им е изгодна. Добър премиер ще го провалят министрите му, добър министър - помощниците и съветниците му.. и така до последното звено до мен и теб. А един само човек може да направи повече пакости, от колкото 10 човека добрини.. Това е устройството на света за добро или лошо...
И това е само половината причина.. другата половина е, че няма как аз да съм сигурен, че в един момент няма да стана като тях - да се изкуша от предложен подкуп или да се потдам на заплаха... Да ето тук си проличава силата на духа, а аз не съм сигурен че я имам в необходимите количества, признавам си го.
EDIT: Политиката е занимание за силни личности, които са постигнали (или наследили) финансова и всякаква друга независимост и са доказали пред себе си и обществото, че могат да защитят и развият постигнатото (наследеноео). Такива хора които са "оправили" живота си и вече искат да постигнат нещо друго, на едно по-високо ниво - могат да поправят и този на другите.
Такива човеци в БГ няма и не е имало през последните 650 години!
Публикацията е редактирана (01-01-09 18:36)
|
|