Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Архинаглостта на ЧЕС!!!
Автор: val2007   
Дата:   29-12-08 11:11

Без да си направят и минимално усилие да разлепят предупреждение поне ден преди процедурата, елтехници, изпратени от ЧЕС тази сутрин внезапно започнаха да подменят електромерите в кооперацията ни... [smilie11] [smilie11] [smilie11]
И това са електронни апаратчета с дисплей, които със сигурност могат да се манипулират според "НУЖДИТЕ" на ЧЕС - както им хрумне...
------------------
Безкрайно ни омръзна да ни правят на маймуни!
За бога, братя! Кажете какво може да направим срещу тези ПЕРВЕРЗИИ, на които ни подлагат властващите...
Не е ли възможно да се обединим и дружно да намерих изход от тоя ОБЩЕСТВЕН ТУПИК, в който все по-дълбоко затъваме?!? [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Отговори на това съобщение
 Re: Архинаглостта на ЧЕС!!!
Автор: val2007   
Дата:   29-12-08 11:20

Май бях прав като пуснах темата "75 ГОДИНИ НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО"...

Братя, ето линк към ИСТИНАТА за ЧЕЗ:
http://bg.mondediplo.com/spip.php?article324
---------------
Ако ви е мило да не се оставяме да ни правят на идиоти, дайте да се присъединим и ние!!!
[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: Нереален   
Дата:   29-12-08 11:22

Наглеци, абе откъде, накъде някой ще ми сменя електромера. Той си е МОЙ и аз си решавам, кога да си го сменя. Измерва ли, измерва. Нека ми докажат, че не е точен. На мен пък какво ми гарантира, че техните уреди са точни??? Аз лично не искам да съм клиент на ЧЕЗ и искам те да бъдат прогонени от България. Кога българските говеда ще се научат да се съдят???? Докато това не се случи, всички монополисти ще ни скубят, както им дойде.

Автор: autosvet   
Дата:   29-12-08 11:24

Сложи край на земните си мъки.

Може ли да ревете за всичко бе хора - сменят ми електромера, сменят ми крушката, развалиха бирата, цигарите ги качват. Хайде имайте малко мярка за значимите неща.

По темата нищо им няма на електромерите старите също можеха да се манипулират. Много е вероятно ти да не си разбрал и бележчицата да я откъснало лапенцето на някой комши, а пък тоя дето има ключ от таблото съвсем леко да си е празнувал човека и да е пропуснал последните 5 дни.

Автор: slivenski   
Дата:   29-12-08 11:24

Старите електромери пък се манипулираха според "нуждите" на потребителите... С разни магнити, бушони и какво ли не още съм виждал да правят хората... [smilie21]

Дата:   29-12-08 11:32

Аз пък съм коректен ползвател на електроенергия и не желая една крадлива фирма, да ми монтира нови уреди, за които имам съмнения, че може да отчитат по-високо от реалното потребеление. Освен всичко, доставчикът ми не електроенергия е НЕКОРЕКТЕН и злоупотребява с монополното си положение. Нямам му доверие и искам да го сменя. В нормалния свят това е възможно, но в Булгаристан ОЩЕ НЕ.

slivenski написа:

> Старите електромери пък се манипулираха според "нуждите" на
> потребителите... С разни магнити, бушони и какво ли не още съм
> виждал да правят хората... [smilie21]

Автор: Davidoff   
Дата:   29-12-08 11:32

То пък щото на новите не мога да отида с лаптопа и да си навъртя колкото искам kW [smilie18]

Монопола е бич братчета. И като няма държава.... сещайте се.

Ето примерно аз от 6 месеца през ден съм без вода. Няма аварии. ВиК-то дължи 2 миризливи милиона на ЕОН и пести като не пуска вода на клиентите си [smilie11]. Нещо не се сещам някой да ми плаща обезщетение за това, че ходя да пълня вода да си изкъпя детето и мъкна кофите като средновековен селянин.

Дата:   29-12-08 11:37

В същото време моята топла вода също е с намален дебит, а на всичко отгоре не е и топла, а съвсем хладка. Едвам стоя под душа сутрин. След всичко това, ще ми начислят космическа сума за "подгряване" на вода, която няма да има нищо общо с истината и ще искат да им я плащам. Като им кажеш, че няма да им платиш ти казват, че щом имаш апартамент си доживотен роб на "Топлофикация София" и ако не ги искаш - продай си апартамента. Няма да се оправим, докато не запчнем да линчуваме по улиците, служителите и шефовете на тези фирми.

, Davidoff написа:

> То пък щото на новите не мога да отида с лаптопа и да си
> навъртя колкото искам kW [smilie18]
>
> Монопола е бич братчета. И като няма държава.... сещайте се.
>
> Ето примерно аз от 6 месеца през ден съм без вода. Няма аварии.
> ВиК-то дължи 2 миризливи милиона на ЕОН и пести като не пуска
> вода на клиентите си [smilie11]. Нещо не се сещам някой да ми
> плаща обезщетение за това, че ходя да пълня вода да си изкъпя
> детето и мъкна кофите като средновековен селянин.

Дата:   29-12-08 11:38

Така е, защото умниците политици продадохе държавните предприятия на чужди държавни предприятия... От какъв зор Електроснабдяване го продадоха на ЧЕЗ, кажете ми? То не че Топлофикация като е българска, нещата са по-добре... [smilie21]

Крадливо племе сме. Тарикати и мошеници... Ти крадеш от мене, аз крада от друг, друг краде от теб... [smilie21]

Коректните са малцинство. Каквито хората, такива и фирмите, в които работят, такива и партиите, в които членуват...

Всички страдат от това, но продължават да се държат по същият безумно неадекватен начин... [smilie21]

Дата:   29-12-08 11:43

Това с топлата вода е класически пример за крадене... [smilie9] Пускат ти хладка вода, а плащаш като за вряла... На сметката ми за парно имаше три суми... Колкото за отопление, толкова за подгряване на вода и още толкова за общи части... Бахти и общите части... Ама не мога да се откажа... И да си сложа климатици, общите части пак ги плащам, както и водата... Освен, ако не си сложе и бойлер.... Но общите части и лирата в банята пак ще трябва да ги плащам... Оправия няма... Само навън... [smilie21]

Автор: Todd   
Дата:   29-12-08 11:45

Тия де продадоха електроснабдяване са за е***е !!!!

Някой да е усетил някаква разлика от това че ЧЕЗ ,ЕВН и другата там чуждестранна фирма са на пазара ????

Краставици на търкалета - просто са намерили начин да приберат комисионните от сделките !!!
Толкоз е просто !!!

А народа да го духа както са казали древните римски сенатори !!!

Държава на Андрешковци и Хитър Петъровци участващи с всички сили в играта " Прееби другарче "

мда...[smilie7]

Автор: Davidoff   
Дата:   29-12-08 11:47

Абе как да няма. Аз ще им плащам отопление на общите части, те да ми плащат наем обща част за дето им я предоставям да си предлагат услугата. Нулираме сметката с насрещни вземания и готово. Като не ги устройва да си преместят тръбите да не ми минават през частната собственост и толкоз. Въпроса е, че тези дето трябва да ги измъдрят тия закони или влачат от баницата или са тутурутки заспали.

Автор: bobihot   
Дата:   29-12-08 12:07

То може и бойлера да ти гръмне така и др повреди...[smilie11]

Автор: pmartinov   
Дата:   29-12-08 12:09

Добър ден, ЧЕЗ ли сте?...

Автор: мара   
Дата:   29-12-08 12:56

в условията на българска д-ва(нещо като катастрофа за самата страна) андрешковците и хитърпетровците са си съвсем уместни. даже са герои.

Автор: Lalinda   
Дата:   29-12-08 15:08

А, защо...?
На нас, преди време, след като се оплакахме от едно грешно отчитане (заради 0 и 9, които са едно до друго на ротационния или както там се нарича брояч), ни смениха електромера с нов и сега плащаме по-малко - например, последната ни сметка бе за 6.42 лв.
По-късно смениха електромерите на целия вход, без нашия...

Автор: Nemezis   
Дата:   29-12-08 16:57

Ел.техниците на ЧЕЗ цъфнаха и в нашия блок. Питам ги - кво правите тук, дайте документ, заповед, нещо официално кой и защо ви е пратил... Мълчание, седят с гръб към мен и гледат таблото...

Втори път ги питам - абе вие българи ли сте??!!! Ще стоите ли със скръстени ръце, ако чужденец влезе в дома ви и започне да си прави каквото си иска, че и ви мами и надписва сметките?!...

Единият смотолеви - емии, българи сме... Извади документ - списък на семействата във входа. Викам му - това е нищо, искам да видя документ с подпис, печат и дата, от човека, който представлява ЧЕЗ - да видя на какво основание някой е решил без мое знание и без да ме предупреди да ми сменя електромерите....

Трети въпрос - чии са според вас тези електромери?
Няма отговор.

На държавата са, обяснявам аз, но входът е в етажна собственост на мен и съседите ми, и ЧЕЗ няма права тук. А какво прави частна компания с тях? Сваля си ги и си ги подменя с нейни, такива, с които лесно се манипулират сметките на нещастните потребители... При това без да ни обясни изобщо с какво ги сменя, защо го прави, в кой ден ще го направи и без да ни попита дали сме съгласни!!

Самоуправство и беззаконие!
Да не говорим за безочието с 3-месечното отчитане и прочие простотии...

Български политици продадоха контрола върху най-стратегическите сектори на държавата - комуникации, ток и вода - на чужденци!

Чии интереси ще преследва едно чуждо акционерно дружество - на акционерите!
За народа никой не мисли, то и държава отдавна няма! [smilie23] [smilie23] [smilie9]

Автор: Pulsar   
Дата:   29-12-08 20:52

Ехххх и аз си мислих да пиша тема в блога си по тоя въпрос, защото на мен ми праснаха тока без АБСОЛЮТНО никакво предупреждение, та добре, че старото има ЮПС, та всичко се спаси своевременно...

***** ВНИМАТЕЛНО В СЛ. РЕДОВЕ***************

Много внимателно си прочетете какво и как подписвате под партидите защото на мен (МИ БЯХА ПОДМЕНИЛИ АДРЕСА НА ПАРТИДАТА) и после иди и се занимавай, че нямаш сестра и тн простотии !!! Веднага вдигнах подходящ скандал по въпроса и казах, че ако това не се поправи пред очите ми с нова бланка/формуляр, звънкам на някое шефче и започвам да правя проблеми на секундата... Започнаха да ми се обясняват, че това не било ЧАК такъв проблем и не знам още кво си, защото имало сериен номер на партидата, НО случайно са записали моя електромер на адрес в махалата на 4 преки от домашния ми такъв...

ОТВАРЯЙТЕ СИ ОЧИЧКИТЕ НА 4 !!!

ПП По повод НОВИТЕ електромерчета с телевизорчетата и не знам още кви си съвременни джаджи, този месец, ми дойде сметка за тока, която честно казано ми изправи косата (нищо, че съм с гола глава)

Отоплявам се с локално парно и камина, а готвенето става на газ. Имам 2 хладилника и бойлер. Това е. Да пишем и малко отгоре от различни други пособия и телевизионни консуматори...
И чертата се спря на 500 киловата тоя месец ИЗРАЗХОДВАНО ЕЛЕКТРИЧЕСТВО ?!?!?!?!?!??!?!
Нито смятам това за нормално, нито пък съм навит да плащам тока на този и онзи от Столипиново!
Възнамерявам да им разкатая фамилийката на тези момчета след празниците !!!

Отивам да пиша тема, явно тая гнас не е свършила още и хората не са хич наясно...

Публикацията е редактирана (29-12-08 21:01)

Автор: asahi   
Дата:   29-12-08 21:09

В Закона за енергетиката е посочено какво може и трябва да прави енергоразпределителя. На който не му харесва да променя закона, да се примирява или да сменя държавата.

Имате ли претенции към бакалина, дето ви тегли салама на своята си везна, а не на вашата?

Автор: NeDDRaG   
Дата:   29-12-08 21:16

Нереален написа:

> Наглеци, абе откъде, накъде някой ще ми сменя електромера. Той
> си е МОЙ и аз си решавам, кога да си го сменя. Измерва ли,
> измерва. Нека ми докажат, че не е точен. На мен пък какво ми
> гарантира, че техните уреди са точни??? Аз лично не искам да
> съм клиент на ЧЕЗ и искам те да бъдат прогонени от България.
> Кога българските говеда ще се научат да се съдят???? Докато
> това не се случи, всички монополисти ще ни скубят, както им
> дойде.
>

Сменят ги. Не тоговарят на европейския стндарт за точност на измерването. Старите електромагнитни имат между 7 и 11% нечувствителност.

Дата:   29-12-08 21:19

NeDDRaG /

Начи искаш да ми кажеш, че преди всичко си е било наред, и изведнъж два хладилника, бойлер и два телевизора правят 500КВт на месец?!?!??! И на това му викаш 7-11% разлика в чуствителността?
Че те да не работят в мрежа да подпомагат разбработката на Колайдера, бре ?!?!??

По мои простички сметки, 500КВт, разделено условно на 30 дни прави 16.6~16.7КВт НА ДЕН ?!?!? При това, което имам вкъщи ми се струва изродски невъзможно като потребление !!!
Че аз по-добре да започна няква манифактурка в нас бре... ако ще е така то...

Публикацията е редактирана (29-12-08 21:23)

Автор: asahi   
Дата:   29-12-08 21:25

Някой да не ти "помага" на потреблението?

Дата:   29-12-08 21:25

Pulsar написа:

> NeDDRaG /
>
> Начи искаш да ми кажеш, че преди всичко си е било наред, и
> изведнъж два хладилника, бойлер и два телевизора правят 500КВт
> на месец?!?!??! И на това му викаш 7-11% разлика в
> чуствителността?
> Че те да не работят в мрежа да подпомагат разбработката на
> Колайдера, бре ?!?!?1?

Пулсаре, ами ел.крушките? Ами компютъра? Един комптър, без кой=знае каква периферия е между 150-200 вата. Монитора и той 50-100(тези с тръба и повече)... А бойлера. Той по стандарт е 3 киловата, минимално, на ден се топли 2 пъти, за по около 2 часа или казано 4 часа по 3 кВ - 12 киловата, по 30 дни - 360... Ами вие не готвите ли? Май малко си зле з електротехниката и смятането.

Дата:   29-12-08 21:29

NeDDRaG /

Начи да ти обясня...

ТОПЛЯ се на локално парно с въглища и когато ми е кеф на камина с дърва и цепеници.
ГОТВЯ на газ.
Това за крушките и телевизорите, ПЦ-то, бойлера го приемам за вярно. И пак не ти се получават нещата мисля... Щото моето число на хартийката за плащане е 500 не 360, сещаш ли се???
А тая разлика от 140 киловата къде ще ми я изпишеш??!?!?

Дата:   29-12-08 21:41

Pulsar написа:

> NeDDRaG /
>
> Начи да ти обясня...
>
> ТОПЛЯ се на локално парно с въглища и когато ми е кеф на камина
> с дърва и цепеници.
> ГОТВЯ на газ.
> Това за крушките и телевизорите, ПЦ-то, бойлера го приемам за
> вярно. И пак не ти се получават нещата мисля... Щото моето
> число на хартийката за плащане е 500 не 360, сещаш ли се???
> А тая разлика от 140 киловата къде ще ми я изпишеш??!?!?

Ами 0станаха ти 140 киловата или позакръглено да ги кажем 5 на ден. Съвременните хладилници са около 500 кВ годишно или около 40 месечно. Останаха 100. Компютърът е около 250 вата, или един киловат за 4 часа - 30 киловата несечно при 4 часа работа на ден. Останаха 70. Или 7000 ватчаса, ако е на 70 ватова крушка - 100 часа работа на месец, или по 3 часа и нещо на ден да ти свети една крушка пот 70 вата. Та така.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.