Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 грижа за човек с инсулт.
Автор: macho   
Дата:   23-12-08 23:21

И на маика ми се случи, получи инсулт преди няколко дена. Прибрахме си я в къщи, но дойде проблема с храненто. От болницата ми обясниха че храните трябва да са пасирани. казаха в общи лини какво да не се дава....
Но моля за съвети от хора които са се грижили за такива болни, какво да готвя,.... също предварително ви благодаря за всеки един съвет който ще получа за грижата за такъв болен.
В съзнание е с лека пареза, говорен дефек и трудно преглъща храна.
още веднъж ви благодаря за всички съвети!!!!!!!!

Отговори на това съобщение
 Re: грижа за човек с инсулт.
Автор: Grandpa   
Дата:   23-12-08 23:28

Лоша работа. Приеми моето съчувствие. Има доктори тук - дано се изкажат.
От мен само тоя съвет - не я оставяй да се примири и отпусне. Работи с нея доколкото можеш.

Автор: e-mil   
Дата:   23-12-08 23:30

По-добре пусни тема във форума на puls.bg - има раздел за нервната система и модераторите са лекари.

Автор: blueskyy   
Дата:   23-12-08 23:31

съжалявам много! сега е време да се стегнете и с много внимание и търпение да запо4нете раздвижването и, когато лекарите кажат. Търпение и настои4ивост, просто не се отказвайте!

Автор: elrisha   
Дата:   23-12-08 23:32

macho ,мога само да кажа,че ужасно съжалявам..знам каква мъка е..знам..[smilie2] [smilie2] [smilie2]

Дата:   23-12-08 23:37

много ви благодаря на всички, всеки един съвет е от полза за мен!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Автор: asahi   
Дата:   23-12-08 23:41

Отвъд съчувствията - всяка супа без кости може да се пасира. Гледай да не е вряла и не я прави на вода.
Пасаторът не се използва в режим бръм-бръм-бръм като в телевизионните реклами, защото няма да изкара много. Използвай дълбок съд и дръж пасатора леко наклонен. При повече опит 3-5 секунди са достатъчни.

В Гугъл с думите грижи инсулт излизат много неща.

Автор: ogimag   
Дата:   23-12-08 23:47

Ще се помъча да съм ти от полза и да систематизирам нещата.
1. Да си приема терапията назначена и от лекарите. Както във връзка с инсулта така и по отношение на придружаващите заболявания.
2. Раздвижване и рехабилитация след отзвучаване на острия период. Поне 10-15 дни.
3. Ако може да преглъща без да се задавя- търпеливо хранене. По-важното е да има запазен кашличен рефлекс. Тогава и да се задави не е страшно. Да бъде по-изправена когато се храни. Ако храненето през устата е трудно осъществимо- може да се помисли и за стомашна сонда за няколко дни.
4. Някакви супер строги ограничения по отношение на диетата не мисля че са нужни.

Дата:   23-12-08 23:52

хей! страхотни сте!!!!!!!!!!!!! всичката тази информация ни е много полезна!!!!!!!!!!! на всички ви пращам поздрави и пожелания за страхотни празници!!!!!!!!!!!

Автор: мара   
Дата:   24-12-08 14:34

те хората са казали. желая бързо възстановяване! и много, много здраве през идната година!

Автор: chovecheto   
Дата:   24-12-08 16:46

Здравей,
дядо ми беше с инсулт. По-специалните грижи както и другите са ти писали са рехабилитацията и раздвижването след време. Иначе след като трудно преглъща, пасирана храна, супички.
Ако това ще те успокои, лекарите ни го казаха когато дядо беше с инсулт, жените много по-бързо се възстановяват. И сама го установих, имахме съседка с доста по-тежък от на дядо ми инсулт - оправи се и няма никакви поражения.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.