Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 Голямото четене
Автор: J0R0   
Дата:   22-12-08 00:41

Само си загубих времето да гледам поредната простотия на БНТ.
[smilie23] [smilie23] [smilie23]

В челните места - някакви блудкажи като "Граф Монте Кристо", "Гордост и предразсъдъци", "Алхимикът"...
И в същото време измежду 100 заглавия, пълно отсъствие на всепризнати творци като Борхес, Кафка, Камю, Сартр, Томас Ман, Макс Фриш, Уилям Голдинг, Курт Вонегът, Хемингуей, Солженицин, Пастернак, Сенкевич, Робер Мерл и т.н.

Така е то, като няма рейтинг Б!

Отговори на това съобщение
 Re: Голямото четене
Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   22-12-08 00:45

Само фактът, че домейнът им е 4etene.bnt.bg, говори достатъчно.

В сайта им имаше възможност да напишеш своята любима книга, която не е в списъка, и до няколко дни ще я публикуват за гласуване. Единственото изискване беше да е роман.

Да, ама не! [smilie23]

Книгата беше на Курст В. Керам - Богове, гробници и учени.

Автор: black_swans   
Дата:   22-12-08 00:49

Ми тая книга, прощавай, не е роман [smile]

Това са книгите, които хората са посочили. Общ вкус няма, какъв е проблема? И аз се изненадах като видях в челната десятка галактически бози някакви, ама това си е мое мнение [smile] Други не мислят така и това им е кеф да си прелистват.

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   22-12-08 00:51

И авторът и критиците го поставят в графата фактологически роман.

Автор: black_swans   
Дата:   22-12-08 00:53

Ами може и да е "фактологически роман", но съм сигурен, че Керам ще ти се разсърди доста, ако го метнеш в художествената литература.
За което, впрочем, е това т.нар. голямо четене.

Автор: render   
Дата:   22-12-08 02:03

JORO, аз мисля, че сега си смучете от пръстите само и само да ги обърнете надолу [smilie23] [smilie23] [smilie23]
Кво не му хареса на предаването...че чак си си изгубил времето. Ми това четат хората, кво са ти виновни организаторите или участниците в предаването и изобщо в кампанията.
Вярно е, че имаше много неща, които трябваше да попаднат там, както и обратното но срещу кой ги показвате тия палци не мога да разбера. Май срещу БНТ, и то като гледам с много предрасъдъци ... че и с гордост. Ми тъпи са им по принцип предаванията ама изказвай се по конкретно, кво зависи от тях кой за какво гласува... И пиши правилно поне имената на писателите. "Курт Вонегът" го пишат само руснаците. Айде [smilie23] от мен

Автор: asenr   
Дата:   22-12-08 02:30

Защо си губите времето с телевизия не мога да разбера. На кой му пука кои са любимите романи на телевизионните зрители. [smilie23] Нали помните номинациите за великите българи [smilie18]

Автор: render   
Дата:   22-12-08 02:43

бе някой мое да вземе да прочете някоя книга, не виждаш ли смисъла... може да е мислил по въпроса, но да не е знаел коя, или да се е срамувал да пита[smilie5]

Автор: мара   
Дата:   22-12-08 08:02

рендър, КУРТ го пишат всички[smilie5]

Автор: bobihot   
Дата:   22-12-08 09:22

То всеки си мисли че е критерий и си измисля Б, Ц и т.н. рейтинги, само да му пасне някъде нещо

Автор: J0R0   
Дата:   22-12-08 09:34

А Курт Хауенщайн как да го напиша? [smilie11]

Автор: El_Fuego   
Дата:   22-12-08 09:34

render [smilie24]

Автор: 6traka4a   
Дата:   22-12-08 09:46

За 12-тицата се радвам, че роман на Стайнбек намери място, макар и "На изток от рая" ("Гроздовете на гнева" е много по-всепризнат)...

И на мен ми липсват романи като "Великият Гетсби" на Фитсджералд, "Одисей" на Джойс, "Панаир на суетата" на Такери, но не съм и очаквал... Все пак литературните вкусове в България са повлияни най-вече от руската и френската литература, а чак после от немската и английската литература... Самият факт, че Джойс едва на скоро почнаха да го превеждат, а Фокнър има само няколко преведени творби, говори достатъчно...[smilie2]

Публикацията е редактирана (22-12-08 14:20)

Автор: El_Fuego   
Дата:   22-12-08 10:01

J0R0 написа:

> А Курт Хауенщайн как да го напиша? [smilie11]

Кърт Вонегът (Kurt Vonnegut) е американец.
Курт Хауенщайн (Kurt Hauenstein) е австриец.

Правилата за транскрипция на чужди имена в българския език са за запазване доколкото е възможно на оригиналното звучене на името.

Иначе австрийците биха прочели първия като Курт Фонегут, а американците втория - като Кърт Хоуенстийн.

Автор: Junior   
Дата:   22-12-08 10:07

Като човек с вътрешна информация за "Голямото чеПене", ще кажа само, че гъзовете произвеждат само лайна....

Автор: matataupa   
Дата:   22-12-08 10:11

Намерихте тема за дърляне [smilie24]

Важното е , че Коелю е в списъка- разбирам от приятели, че бил най- четения автор от българските модели и манекенки[smilie5]

Автор: stormfx   
Дата:   22-12-08 10:13

Точно за него мислех да пиша ама си ме изпреварил [smilie5] Мани, мани...[smilie5]

Автор: _Tais_   
Дата:   22-12-08 10:22

Жоро, тези автори, които си изброил са наистина рейтинг Б :). Колко ли хора са издържали Америка или Процесът? Екзистенциализмът беше на особена почит сред нашето поколение, но сега младите едва ли ще го почувстват така - условията вече са други...
За Вонегът и аз протестирам, че го няма никъде - Фарс или никога повече самота си е култова [smilie24] ... или Котешка люлка

А иначе си направих равносметка за себе си - от 100-те не съм чела Властелина, поредицата Хари Потър, някои бг автори и Достоевски. Още на 18 си казах, че него ще го чета след 50...е, имам още някоя и друга годинка да изчакам....[smilie25]

Дата:   22-12-08 10:24

Джуниор: и звуци[smilie5] [smilie24]

Може да е гадно, но е модернистично някак, а[smilie24]

Автор: mrge.org   
Дата:   22-12-08 10:24

ЗАЩО при романите има ПЪТЕВОДИТЕЛ????[smilie18]

Дата:   22-12-08 10:25

А аз от стоте съм чел само Властелинът[smilie5]

Чел съм и Зайчето Робърт, но не го включиха в класацията[cool]

Автор: ejko   
Дата:   22-12-08 10:27

аз си спомням когато прочетох Алхимикът и разбрах как се чувстват манекенките- толкова простички!

Автор: tnt   
Дата:   22-12-08 10:28

някакви блудкажи като "Граф Монте Кристо" [smilie11]

Дата:   22-12-08 10:29

Все пак да добавя, че ми допадна Петата Планина- една моделка ми я разправяше[smilie5]

Автор: Todd   
Дата:   22-12-08 10:29

http://4etene.bnt.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=307

[smilie5]

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.