Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Има ли финансова криза в БГ- тема за свободните безделници.
Автор: pepi34   
Дата:   18-12-08 02:43

да пуснеме една тема за свободните чатери за утре - Има ли финансова криза в БГ?
Според мен ние си имаме такава от около 20 години, сега положението беше нормално( за кризата де не че е нормално принципно), и според мен такава криза за каквато се гонори НЯМА, а малоумните ни политици и милионите експерти за да изкарат някои лев от писания в пресата и тъпите си коментари по хилядите телевизии успяха да подплашат хората за отрицателно време създадоха масова психоза и ни вкараха в ебахти яката криза а и продължават да го правят с изявления - не купуваите пазете си парите - за къде за малашевци ли? като така спънаха оборота, а няма ли оборот нищо няма, както казват хората , важно е парите да се въртят.Както и с изявленията колко хиляди гастербаитери от чужбина щели да се върнат, аз още не съм видял ни един - а вие?А в германия бях скоро и не ги видях в криза нещо хората , добре си живееха, или ако това им е кризата какво ли е било преди това.

Отговори на това съобщение
 Re: Има ли финансова криза в БГ- тема за свободните безделници.
Автор: ОхоБохо   
Дата:   18-12-08 05:53

Има! Прасетата почнаха да мрат [smilie21]

Автор: vandobrev   
Дата:   18-12-08 06:29

Аз и викам "Психологическа криза",а не финансова.Всичко е някаква истерия и психоза-най-тъпото,всички политици казват че нас кризата щяла да ни удари със закъснение(след година)Ами ако има вземете някакви мерки.Сега се гласува бюджет,някакви закони,забрани, ограничения.[ezik]

Автор: hav   
Дата:   18-12-08 06:49

Че ние сме в криза от началото на 80-те.
Хората родени тогава са сега на 28 години. Майната й на кризата. Криза е това, което прецаква обикновените хора, а за шкембетата си е чиста далавера.

Да му мислят страни, които разчитат на туристите, като Гърция. С тия цени там, без да идват западняците да си харчат парите - даже ме притеснява какво ще става, след като хората са свикнали вече да харчат.

Както са казали хората: Всичко се плаща... от бедните.

Автор: likeduh   
Дата:   18-12-08 08:18

кризата си е яка и си я има....
хубаво е че ще се кротнат малко банките и щем нещем ..ще се научим да харчим колкото сме изкарали и нито лев повече....
от месец насам в търговията е нещо жестоко.../там имам поглед/

Автор: vbm   
Дата:   18-12-08 08:42

likeduh [smilie24] [smilie24] [smilie24]
от месец насам в търговията е нещо жестоко.../там имам поглед/ [smilie24] [smilie24] [smilie24]
Ами за брокерите на имоти,какво да кажем?Ами за строителите?

Криза има,и то голяма.Ама на запад 5-пъти по голяма[smilie19]

Автор: lakigo   
Дата:   18-12-08 10:54

vbm написа:

> Криза има,и то голяма.Ама на запад 5-пъти по голяма[smilie19]
>

Абсолютно съгласен. [smilie24]
У нас също вече се усети през последните два месеца.

Re:
Автор: Chitsujo   
Дата:   18-12-08 13:56

Световната криза ни засяга и нас, нека всеки си говори каквото си иска. Факт е, че ЕК спусна комюнике, в което се говори за спешно финансиране на финансовите институции, които досега са водели финансова политика различна от фундаменталната, пренебрегвайки основни правила и принципи. Покрай сухото, обаче гори и мокрото. Държавните субсидии са нужни както за финансовите институции с особени бизнес модели, така и за тези, които са имали по-предпазлива политика. Факт е, че това може да повлияе на конкурентоспособността на някои от тях и да усложни ситуацията. Това се отнася и за България.

Може би усещането за криза в България ще дойде на по-късен етап с пълна сила, защото производтсвената ни дейност на цялата държава е доста свита, а най-много страдат страните производителки на блага (Хонда, Субару, ФВ, Опел - найкрасноречиви примери в това отношение автомобилостроенето).

Казват, че ще го усетим март месец.

Най-новата изгъзица/приумица на щатите е ограничаването добива на петрол на страните членуващи в ОПЕК с цел повишаването на пазарната му цена...

Или както се казва в оня лаф:
-Как се казваш?
-Елка.
-Сметай тогава!

[beer]

Автор: n1x0n   
Дата:   18-12-08 14:11

Криза че има - има.
Че не я усещаме толкова интензивно, колкото народите живеещи в къщи тип "етаж на човек", сменящи нови коли на всеки 3 години и черната техника на 2 - не я усещаме.

Автор: jekopj   
Дата:   18-12-08 14:30

Кризата у нас си я заложихме още преди години...
С грандоманските строежи по черноморието и планинските ни курорти.
С не обезпечените кредити отпускани от всяка една банка.
С безхаберието или безпомощността на политицити ни да управляват икономиката.
За разлика от богатите държави,нас ще ни удари по-слабо,защото няма как да загубиш нещо,което не притежаваш...[smilie5]

Автор: neuromancer   
Дата:   18-12-08 14:30

има време, ще се поусети
ама след като сме преживяли Луканов и Виденов, тая криза сега ще ни се види песен

Автор: Davidoff   
Дата:   18-12-08 14:37

Кризата е изкуствена и това е съвсем нормално имайки предвид изкуствената (разбирай измислена) световна икономика. Акции, фондови борси и други булшитове, които до нищо друго не могат да доведат. Цялата тая измишльотина рано или късно щеше да доведе до световна "инфлация" и я слагам в кавички щото и тя е измислена някаква.

Автор: fundamental   
Дата:   18-12-08 14:38

Chitsujo, викате ли ме драга [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie5]

Автор: Императорът.   
Дата:   18-12-08 15:52

Криза - бльъ - купчина бошлафи !!!

Къде кризата виждате - на бензиностанцията ли - като пълните колите си с бензинец на двойно по-ниска цена? Или в магазинът - като пазарувате плюскане на занижени спрямо лятото или пролетта цени? Заплати ли не ви дават, що ли?
Да не пазарували хората и да си пазели сухото - ми те парите отдавна нямат покритие в световен мащаб !!!

Точно сега - покрай ПСИХОЛОГИЧЕСКАТА криза е време за бъдещето си нещо да сторите, вместо да слушате дрънканици по телевизорът. И на нашият колега Насооо му рекох оня ден - за едни криза, за други възможност.

Давидофф - тотално неориентиран си !!! Кои са по-истинските мангизи - държавните валути ли, дето българинът или американецът или зимбабвиецът или френецът носят в джобовете си, които от десетилетия нямат реално покритие и държавите печатат неограничено, или частните валути - акциите, зад които стоят реални активи - имоти, бизнес, производство, марка?

Не, драги - аз като държа акции на Софарма (напримерно), държа дял от могъщ, печеливш бизнес, няколко фабрики, машини, запаси суровини, запазени марки на продукти - ти, който държиш сухо под дюшечето (или в бамката - все тая), държиш една илюзия !!! 96-та пуснаха печатницата туканка, в САЩ отдавна ся я пуснали, в Зимбабве са рекордьори... и кво става со държавното сухо тогава? Ърм? [smilie7] [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Автор: Davidoff   
Дата:   18-12-08 16:02

Нито леффчетата нито акцийките са реални нали се сещаш... днес ти струва акцията 50 лв утре 50 стотинки и въобще няма да си ти тоя дето го определя [smile] Точно това ми е думата, че активите са си активи и са реалност, а тия акции и други боклуци им променят стойността безогледно и тъй както днес имаш 1 милион утре може да имаш 100 лв пък в други ден 10 милиона, без нищо реално да се е променило.
Пълна алабала. Купуват продават хартийки и въобще нямат представа от реалността. Някой келеш пусне слух... хоооп акциите на фирма Х падат... Е ЩО? През нощта да не им е гръмнала фабриката, че днес цената на акциите е на половина [smilie11]

Както по-горе писах... Пълен булшит е тая работа.

Автор: asahi   
Дата:   18-12-08 17:28

Криза има и в България. Отразява се на икономически активните хора.
Банките не кредитират и не финансират. Има опасност да се превърнат в агенции за недвижими имоти.
Лизингодателите са се свили и се молят да не станат горди собственици на лизингованите от тях имущества и предмети.
По пътищаат в София има по-малко коли въпреки евтиното гориво.
Който може краде за последно.
Магазините реализират по-малки обороти. Скъпи стоки се внасят по-малко, защото не с търсят.
Ментетата са на почит.
Работниците се натискат на работните места и не желаят да си сменят работата за по-платена, но несигурна.

И други такива.

Дата:   18-12-08 17:32

Драги Давидофф - ми като ти паднат акциите, ще си купиш още, тяхната кожа, щом си сигурен, че са добри и не гръмнали фабриките, ще се радваш, че временно са паднали !!!
Ама то мнозинството хора така се страхуват да не загубят, че винаги губят... [smilie7] [smilie7] [smilie7]

Асахи - помниш ли, приятелю, какво рече Клеменза за предстоящата мафиотска война - "Трябва да стават такива работи през десетина години, та да се поизчисти лошата кръв" - и във финансовата сфера така е.

По отношение на борсовата криза - аз веч радвам че има такава - за да си пазарувам евтинко и след краят на същата да съм още по-могъщ. Ето - и днес си поръчах сладичко и сосничко пакетченце от една даваща секси дивидент компанийка... Това лято бях с парите от същият на моренце, догодина още по-харно ще си изкарам, да-а-а-а-а.... [smilie25] [smilie25] [smilie25]

Автор: Marillion   
Дата:   18-12-08 17:40

asahi евала [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: BOriSoFF   
Дата:   18-12-08 17:47

Вече е факт, че в някои фирми имат замразени проеки - инвеститорите се отказват, освобождават(уволняват) служители, не са изплащани заплати от октомври месец насам...Говоря за фирми, свързани със строителството и комуникациите. Иначе не знам дали има криза и психологическа ли е или финансова [smilie8]

Дата:   18-12-08 17:52

Хепидже маслахат (дето викат турците) ми ще има съкращения в строителството - много ясно - какво очаквате - в 6 000 000-нна България да има 600 000 000 метра жилищна площ ли? Строяха така, все едно София ще стане колкото Шанхай, а по Черноморието ще се изсипят лятно време всички отпускари от Европа, САЩ и Канада... аман от тия мастурбанти - сега дае ги накарат да си махнат грозилищата бетонни от хубавото моренце и красивите планини, които ос.аха...

[smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: BOriSoFF   
Дата:   18-12-08 17:54

Аз не виждам кое му е хубавото, че млади кадърни специалисти остават без работа. Инженери с по няколко висши [cool]

Автор: georgie   
Дата:   18-12-08 18:07

Малко размисъл за оптимистите Dmitry Orlov

Автор: BirdOfPray   
Дата:   18-12-08 18:24

ЕТО тук един СПЕЦИАЛИСТ в работата си!

Публикацията е редактирана (18-12-08 18:38)

Автор: papi   
Дата:   18-12-08 19:01

криза ли
та ние не сме излизали от нея вече 19-та година

Автор: likeduh   
Дата:   18-12-08 19:24

е тоя с туйлите ме разби...

ами вездесъщий императоре....аз съм лично засегнат от тва че строителите първо го усетихя големия.....-никой не влиза в склада за материали, но заплатите си вървят , тока ..разходите ако ме разбираш....
при мен как да е...ама отсреща склад за обувки ..колегата вика ..по нова година що ботушки сме продавали , а сега..., по-надолу бяла и черна техника.....позлатиха джетове и нам кви главорезки кредитирания....

хората нямат сухо....
за да платя ня моите ..отивам да тегля кредит...да ама НЕ..банките с депеша да не дават ... и не само при мен е така....да не говорим за събираемостта на паричките ...
сега бизнеса е да си съдия изпълнител....що дела и фалити ще има...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.