Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Carolyn Krieg - фотография или изобразително изкуство?
Автор: lipostok   
Дата:   18-12-08 15:51

Carolyn Krieg

Отговори на това съобщение
 Re: Carolyn Krieg - фотография или изобразително изкуство?
Автор: tnt   
Дата:   18-12-08 15:53

благодаря за неполитическата тема [thankyou]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   18-12-08 15:55

нито едното нито другото,ни мъ кефи,

Дата:   18-12-08 15:58

On Process

The structure of my process has its own metaphoric possibilities. The combination of steps varies with each piece (mixing media, cameras and films), but in general begins with my conventional chemical or digital photograph. I then generate a Polacolor print from the digital file, and tear off the pelicule, a positive transparency, which I paint and draw on with oil and ink and then use in place of a negative in a traditional color enlarger. I print on archival chromogenic paper then sometimes transfer the print and/or transparency onto canvas or board or Plexiglas and work further with acrylics and resins. Mine is a willful process-- I can show my hand by drawing, painting, erasing, sanding, tearing, cutting and digitally manipulating. This allows for fictional gain and generational loss, similar to what happens when experience moves from perception to memory. It reflects the psychological process of teasing meaning from mystery. Figures can take on an iconic or archetypical status, their surroundings not a specific place but a kind of atmosphere.

Автор: alsash   
Дата:   18-12-08 16:01

фотография или изобразително изкуство?[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   18-12-08 16:04

kaiser.soze, мацката има 20 години артистична кариера зад гърба си, с няколко десетки изложби и награди и продава нещата си за 4-цифрени суми в $. Сам прецени колко малко значи твоето одобрение или неодобрение.

Автор: kaiser.soze   
Дата:   18-12-08 16:38

еми хубаво де , нека има, нямам против. това , че има, не ми пречи да не ме кефи [smile]

Автор: J0R0   
Дата:   18-12-08 16:51

Ако командата invert image сама по себе си сътворява изкуство, значи че това е изкуство.
Ако картинките в оригиналния си вид (не обърнати негативно) не са изкуство - значи не е.

Забавно е да се пробва - свалете няколко картинки от сайта, отворете ги с фотошоп и им върнете оригиналната форма - CTRL+i

[beer]

Дата:   18-12-08 16:56

CTRL+i

https://photo-forum.net/static/forum/2017-03/jrkr7027.JPG
http://joro.photo-forum.net/images/carolin.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2017-03/zfcn0626.JPG
http://joro.photo-forum.net/images/carolin1.jpg

Дата:   18-12-08 17:04

Ха-ха, J0R0, нима наистина мислиш, че е толкова просто? По тази логика всеки който е достатъчно сръчен да държи четка е в състояние да сътвори шедьовър. Толкова е просто, достатъчно е да изстискаш от тубичката боичка, да топнеш в нея четката и да я нанесеш върху платното. Или ако можеж да пишеш и знаеш правописа, а също и да си служиш с клавиатура, да сътвориш Илиада.

Дата:   18-12-08 17:08

Не, пошегувах се, но явно не се усеща иронията.
[smilie25]

Автор: kirile   
Дата:   18-12-08 17:11

[smilie18]

Дата:   18-12-08 17:17

Да, очевидно не съм усетил иронията, извинявай!

Тази художничка, (защото аз гледам на нея по-скоро като на такава) и нещата, които прави, ме карат да си мисля, че всъщност няма значение какво има изобразено или заснето на творбата. Защото всички образи са само символи, средства, медиатори, приносители на послания между артиста и зрителя. Те служат за да бъде осъществен контакт между две намиращи се на сродно ниво на възприятие съзнания. Нещо такова!

Автор: мара   
Дата:   18-12-08 18:52

липосток...за едни неща си прав, за други-не. щом си пуснал линка, значи ти е харесала. но това, че някой работи 20 години в една област и се харчи за купища пари не го прави мноо кадърен. на мен много неща ми допаднаха, още повече-не ми допаднаха. саачи гелъри е особено място-там сякаш често пъти се вихрят безумци - търсят се шантави идеи...не толкова добри, колкото просто шантави и различни. инак смутителното при таз невеста е, че копа 20 години една нива и нивата е изтощена...явно това не смущава богатият потребител[smilie7]

Автор: lumix   
Дата:   18-12-08 22:36

....."Защото всички образи са само символи, средства, медиатори, приносители на послания между артиста и зрителя. Те служат за да бъде осъществен контакт между две намиращи се на сродно ниво на възприятие съзнания. Нещо такова!...."

......бреййййййййй и после това:

https://photo-forum.net/static/forum/2008-12/lmfv2183.JPG
http://lh6.ggpht.com/_mkk_oriGkEg/SUqzOr7FArI/AAAAAAAAAdI/vS8vqBMmARU/s640/hym.jpg

Автор: pomstar   
Дата:   19-12-08 00:54

кефят ме умозаключенията на ЙОРО [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   19-12-08 08:02

мара написа:

> липосток...за едни неща си прав, за други-не. щом си пуснал
> линка, значи ти е харесала. но това, че някой работи 20 години
> в една област и се харчи за купища пари не го прави мноо
> кадърен. на мен много неща ми допаднаха, още повече-не ми
> допаднаха. саачи гелъри е особено място-там сякаш често пъти се
> вихрят безумци - търсят се шантави идеи...не толкова добри,
> колкото просто шантави и различни. инак смутителното при таз
> невеста е, че копа 20 години една нива и нивата е
> изтощена...явно това не смущава богатият потребител[smilie7]

Ми да, харесва ми...донякъде. Откривам я сега, не я гледам 20 години за да ми омръзне. Иначе сигурно си права, че за тези години би трябвало да е сменила поне няколко пъти изразните средства. Във всеки случай, поне за мен, открехва вратата към нови неща и похвати, премахва ограниченията, развързва въображението, оставя го на воля да играе, композира, непритеснявано от цензурата на разума, естетиката, реализма - все кръвопиещи злини.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.