Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15     всички  напред  последна
 Какво да правим?
Автор: n1x0n   
Дата:   17-12-08 19:39

Как да накараме политиците да работят /предимно/ в наша полза и какво да направим против корупцията и безвластието?

Гледам, че много хора са ужасени от перспективата за случки, подобни на онези през 97-ма в БГ или миналата седмица в Гърция.

Какви са другите варианти държавниците да придобият респект към гражданите?

Отговори на това съобщение
 Re: Какво да правим?
Автор: kaiser.soze   
Дата:   17-12-08 19:41

да си внесем политици, висша и средна администрация от чужбина.

Автор: n1x0n   
Дата:   17-12-08 19:42

Бих предпочел да се придържаме към реални решения...
т.е. "да ги помолим да не правят повече така" - също не е вариант.

Автор: Marillion   
Дата:   17-12-08 19:43

Никсън, без гражданско общество това е невъзможно. Нужно е също така промяна в избирателната система. Факт е, че в момента няма механизъм по отзоваване на избран политик, докато тече мандата му.
Според мен - всички хора трябва да разберът, че само с протести може да се промени нещо.
Трябват промени в избирателната система - мажоритарен вот, намаляване на броя на депутати, задължаване на депутата да дава месечен отчет пред избирателите си. За целта трябва промяна на конситуцията и на всички избирателни закони.
Нещата хич не са добре. Ако продължаваме да си говорим по форуми нема се оправим.

Автор: мара   
Дата:   17-12-08 19:46

никсъне, бисртили сме го хиляда пъти-всеки требе да си търси правата, НО!!! и да спазва правилата...нали знаеш...има едни теории-викат им утопични. аз тук така виждам нещата[cool]

Автор: chavdarpg   

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/rqyx5990.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2008-12/uzcn3830.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/ssqu2559.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2008-12/bmso5074.JPG

А... забравих да напиша, че ще е добре ако все пак се въведе някакъв минимален образователен ценз за политици + стаж по специалността. В момента депутат, кмет и общ. съветник може да е лице без образование. А знаете ли, че не е пречка да си осъждан и да бъдеш избиран за депутат, общ. съветник? На последните избори бях председател на ОИК и мога да кажа, че 10% от кандидатите бяха с кофти свидетелства за съдимост. За съжаление няма ограничение те да се кандидатират за общ. съветници и така... нищо не може да се направи.

Мейд ин Бългерия май френдс.

Дата:   17-12-08 19:49

мдам...и гражданско общество тук не се очаква да се случи. най-мноо някоя революция, дет да я яхнат новите мераклии...или старите...[cool] шса номери кой[smilie21]

Автор: stormfx   
Дата:   17-12-08 19:49

Да стане като в Китай. Корупция ? А куршум ?

Иначе казано съдебната система да функционира както е предвидено в закона. Което ако стане, ще е единствено поради натиск от европейския съюз. Докато имат манталитета на алчни селяци и самосъзнанието на крадлив циганин ще е така. Нямам предвид хората, които живеят на село, разбирате ме.

Ще излезем n1x0n на улицата, ще ги сменим тези, но с кои? Кой е достоен и ще работи наистина за общото благо? Всички сочим министри и политически фигури. А апарата в министерствата? А всички тези хиляди чиновници, които всъщност движат нещата. Тях кой ще ги смени?

Дата:   17-12-08 19:51

бай ганя е рекъл: сичките са маскари...въобще не ми се ще да почвам да цитирам алеко и бай иречек...

Автор: ogimag   
Дата:   17-12-08 19:55

Скачал съм по площадите, мръзнал съм... за тези които сега ме утравляват [smilie23]
Мога и пак да го направя, но честно казано не мисля, че ще има полза. Нещата, които не харасваме май са дълбоко в нас и изкореняването няма да е лесно.
Това, което правя всеки път е да ходя и да гласувам, а не да се излежавам или ходя за гъби.
Това май е един от начините да ги накажем.

Автор: tonyf   
Дата:   17-12-08 19:55

Подписки - шествия - протести - много силен обществен натиск - референдуми и да се стигне до промените казани по-горе в четвъртия пост. И после много работа още. Т.е. организация и желание. И всеки да е граждански активен. А не - ми сега ми се спи, имам работа, не съм на кеф, другия път, те другите ше се оправят и без мен, аз ли съм балък и т.н. Но топката като се търкули един път - трудно ще се спре.

Ето сега гледам репортажа за арогантната ганьовска проява на онези депутати от здравната комисия - дето предложили на жените като не могат инвитро да им го направят инвиво (нямам думи) - значи искат да откраднат париците, но като се разду случая и като има силен обществен натиск, станаха много сговорчиви [smilie5] .

Автор: pmartinov   
Дата:   17-12-08 19:56

1вата стъпка е мажоритарни избори !

Персонална отговорност !

Тия коалиционни помии [smilie23]

Автор: matataupa   
Дата:   17-12-08 19:57

и тъй като преди няколко часа имаше подобна тема- доказано няма да стане с обобщаване, с принципни позиции. А от другата страна седи чучалото на конкретиката- многоцветно и алчно. Без всякаква друга мисъл освен как да богатее и какви облаги могат да се придобият от вече поограбеното.

Това е. Няма гражданско общество- няма и да има. Това, което се появява от време на време по нашите земи е неконтролируема маса, която с един или друг аршин се побутва в желаната от някого посока.

Какви правила да спазваме, да си почтен, или цивилизован, или образцов гражданин- лошо няма, но когато това се превръща във Виц...

Мажоритарни избори- кой ще ги въведе[smilie5]

Кой да въведе минимален образователен ценз, този, който е без образование[smilie8] [smilie5]

Колелото се е завъртяло, трябва камък, който да го обърне, пък вие ако искате вярвайте в друго[smilie24]

Написахте ли си писмата на Дядо Коледа[smilie8]

Публикацията е редактирана (17-12-08 19:58)

Автор: stormfx   
Дата:   17-12-08 19:57

Поначало Мара, за да бъдеш професионален политик или трябва да си алтруист, какъвто не съществува в тази реалност или трябва да си крадлив, амбициозен, самовлюбен, безкритичен към себе си, болен от тежка форма на нарцисизъм, човек с тежка мания за величие и хиперразвито чувство за собствена значимост и т.н. Списъка не е от късите [smilie5]

Само си глаголим тука а кервана си върви...

Дата:   17-12-08 20:02

matataupa - или да излизаме по улиците, или да направим като Латвийците - да поканим някой да ни окупира. Аз предлагам да са Гърците - те поне знаят как се излиза на улицата.

Автор: IvoZafirov   
Дата:   17-12-08 20:02

Никсъне, незнам какво точно би свършило работа, но е факт , че е назрява момента когато нещо трябва да се направи. А дали ще е като в Гърция само времето ще покаже...

[smilie21]

Дата:   17-12-08 20:04

О, тука си алабалим, както рече някой.

В организирани манифестации не вярвам.

Като гърците никога няма да бъдем, липсва ни една дълго култивирана и добре подплатена група- така омразните анархисти ще да са[smilie5]

Автор: Insight   
Дата:   17-12-08 20:08

Marillion написа:

> matataupa - или да излизаме по улиците, или да направим като
> Латвийците - да поканим някой да ни окупира. Аз предлагам да са
> Гърците - те поне знаят как се излиза на улицата.

Да излезем на улицата - ОК. ... Да ама веднага някой скрит досега политик или политическа сила ще изскочат от някъде и ще яхнат вълната на народното недоволство.. а най-тъжното е, че прекалено много хора ще се вържат.

Дата:   17-12-08 20:09

А как иначе[smilie18]

малко по малко ще изплува изводът, че светът не е мислен за големи групи хора. Няма как да стане[smilie5]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   17-12-08 20:10

За да не си глаголим напразно ето възможност да се борим срещу унищожаването на горите:

"ВАЖНО:

Утре ще се наложи много спешна акция за спасяване на българските гори. Очаква се да започне протест пред парламента към 16.30 четвъртък. Ще ви пратя повече информация утре към 10.00.

Разпространявайте.

Малко повече инфо:

17.12.2008, 19.00 часа. Още продължава заседанието на Комисията по земеделие и гори, на което се разглеждат промени в Закона за горите. До момента имаме информация за следните решения: прието е изключението за ски писти и съоръжения - че няма да има нужда да се изключват от горския фонд; замените ще продължат допълнително още 9 месеца от датата на приемане на промените в Закона; държавни гори ще могат да бъдат продавани (но не публична държавна собтсвеност, това поне е отпаднало).

Изключително много се бърза Закона за горите да бъде приет в предложения пагубен вид! Ето защо, позовавайки се на на чл.8 ал.2 от ЗСММ, изпратихме уведомление до Общината за организиране на спешна демонстрация утре, 18.12.2008, четвъртък. По-късно ще бъде качена допълнителна информация. Важно е да се демонстрира обществения интерес преди да е станало твърде късно!"

Дата:   17-12-08 20:10

Сещам се за Лудият Макс[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   17-12-08 20:13

stormfx [smilie18] за кервана не знам, ма транвая си върви[smilie5]

Автор: tnt   
Дата:   17-12-08 20:14

трамвая верно си върви, но май ще се окажат прави хората, които мислят, че поколения са нужни, за да се промени "системата"... Другото са Радини вълнения

Дата:   17-12-08 20:17

Що да не свикаме едно Велико народно събрание чрез референдум, на което да се поставят задачки-закачки (точно тия промени). Да изменят конституцията и... тогава да има избори.

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.