Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 USB 3.0 - догодина по това време
Автор: asahi   
Дата:   07-12-08 22:12

Intel даде официална информация относно USB3.0 Това не се е случило днес, но аз сега го разбрах [smilie2]

Intel представи подробности относно новия стандарт USB3.0. Физически и системно той ще бъде съвместим с USB2.0. В кабела на USB2.0 има четири линии – две за приемане и предаване на данните, една за захранването и една за заземяването. В интерфейсът USB3.0 се добавят пет нови линии, като новите контакти са разположени паралелно на старите. USB3.0 ще има максимална скорост на предаване на данни до 4,8Gbits, вместо досегашните 480 Mbits при познатия USB2.0 интерфейс.

Освен с високата скорост на предаване на информацията, в USB3.0 е увеличена и силата на тока от 100mA. на 900mA. и така потребителите ще могат да захранват повече устройства през USB3.0 и да спестят много от допълнителните захранващи блокове за определени устройства. По сегашния план на производителите, USB3.0 ще се появи на пазара около края на 2009 година.

Отговори на това съобщение
 Re: USB 3.0 - догодина по това време
Автор: Kanonir   
Дата:   07-12-08 22:18

Малий почти един ампер - ще надебелеят тия кабеляци (ма то огуда нямааа)... инак другото - хубаво!

П.С. ей сега ще ти се скара някое гуро че каква тема е тая, само щот не си бил видял нещо навреме[smilie5]

[beer]

Дата:   07-12-08 22:21

Мъ дреме ми.

Автор: джъмбо   
Дата:   07-12-08 22:28

канонире.... пийни си хапчето [smilie5]

Автор: e-mil   
Дата:   07-12-08 22:45

Верно си закъснял с новини от август, но пък аз не съм гуру и няма да ти се карам. [smile]

Тия дни всички пишат за USB 3, щото показаха куплунгите на WinHEC и на още няколко изложения.
https://photo-forum.net/static/forum/2008-12/znyr1444.JPG
Хубавото е, че ще има и оптичен вариант, но още не са го показали. Вероятно ще изглежда така:
https://photo-forum.net/static/forum/2008-12/vege8299.JPG

От сайта на USB 3 Promoters Group може да се изтеглят пълните финални спецификации на ПДФ.

Автор: джъмбо   
Дата:   07-12-08 22:49

какво ли ще пусне огнената жица...

Дата:   07-12-08 22:53

електрошокове за слончета че хапчетата не им помагат [smilie5]

Публикацията е редактирана (07-12-08 22:54)

Дата:   07-12-08 23:18

За огнената жица не съм чувал нищо ново, освен че Стив Джобс подметна през октомври, че "стандартът най-вероятно ще остане в историята". Същия месец изтекоха снимки на новите кутии за MacBook и MacBook Pro на които се вижда, че не е предвидено място за такава букса.

Публикацията е редактирана (07-12-08 23:18)

Дата:   08-12-08 00:06

УСБ Тройката ще е съвместима с Двойката. Демек ако устройствата усетят, че имат насреща 3 ще предават 10 пъти по-бързо.

Дата:   08-12-08 00:24

Тц! Демек ако са способни да предават.

Аз го разбирам така, че в букса за 3.0 можеш да пъхнеш 2.0 флашка и тя ще работи.
А не че в сегашен компютър можеш да пъхнеш устройство с 3.0. То дъното отде ще знае, че има таквоз чудо?

Тоест ще можеш да я пъхнеш, но тя ще работи с по-ниската скорост. Както беше при преминаването от 1.1 към 2.0

Публикацията е редактирана (08-12-08 00:26)

Дата:   08-12-08 00:30

тъй де!

Автор: jivkojj   
Дата:   08-12-08 00:36

Само да уточня, че приУСБ 2.0 стандартния ток е действително 100мА, но при заявка от девайса и възможност може да отдава много повече, 500, 1000мА дори. Това в същност е причината някои външни дискове да не могат да запалят закачени на лаптопа, но работят безпроблемно на десктоп кутия. При 3.0 версията стандарта е увеличен на 150мА, но по същия начин при заявка и възможност може да отдава много повече.

Автор: Insight   
Дата:   08-12-08 16:34

jivkojj написа:

> Само да уточня, че приУСБ 2.0 стандартния ток е действително
> 100мА, но при заявка от девайса и възможност може да отдава
> много повече, 500, 1000мА дори. Това в същност е причината
> някои външни дискове да не могат да запалят закачени на
> лаптопа, но работят безпроблемно на десктоп кутия. При 3.0
> версията стандарта е увеличен на 150мА, но по същия начин при
> заявка и възможност може да отдава много повече.

Аз имах проблем с настолния и захранван по юсб хард диск. Сега съм вързал 5те волта на юсб-тата от предния панел директно на 5-те волта на захранването... всичко работи и още нищо не е изпушлявило.

Дата:   09-12-08 04:53

e-mil написа:

> За огнената жица не съм чувал нищо ново, освен че Стив Джобс
> подметна през октомври, че "стандартът най-вероятно ще остане в
> историята". Същия месец изтекоха снимки на новите кутии за
> MacBook и MacBook Pro на които се вижда, че не е предвидено място за такава
> букса.

Тия от САТА докъде стигнаха с приемането на САТА 2.5 спецификациите, нали ги къдреха да са "хотплъг"? Може това да е причината да изоставят фиреварето....[smilie8]

Дата:   09-12-08 10:47

Е-е, ти ме заби в тънките детайли.
Аз съм аниматор - SATA ме интересува толкова, колкото да различа кабела му от IDE, когато си сменях дисковете. [smilie5]

Просто преглеждам новини от време на време.

Автор: bobihot   
Дата:   09-12-08 12:42

Фиреварето отивало като стандарт при автомобилите. И на мен ми хареса усб3- особено оптичният вариант. Иначе като организация фиреварето е на светлинни г пред усб-то.

Дата:   09-12-08 16:36

Така и така сме зачепкали тая кабелна тема да попитам някой дали е ползвал дълги САТА кабели?[smilie8]

Автор: Pulsar   
Дата:   09-12-08 17:38

Kanonir /

Не, не, въпросът е някой изобщо използувал ли е ЕSata Кабели, щото аз вече с лупа ги търся???...

Дата:   09-12-08 17:54

бе то ЕСАТА-та... разликата не е ли само в туй че заключват механически, като ги включваш?

Аз питам за дълги щото вместо да се врЪ всеки път да бутна в чекмеджето на кутията хард ми е по лесно ако мога да си ги включвам на бюрото, знам че едно добро "фиревире инклоусър-че" ще свърши перфектно работата, но първо понякога ми трябва да включа повече от един диск и второ предпочитам да си купя нещо друго с тия пари [smilie25]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.