Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Голям праз
Автор: slivenski   
Дата:   06-12-08 20:47

Вдъхновен от темата на Alsash, вчера купих от пазаря една връзка праз, пет свински вратни пържолки /около кило/, и днес по случай Никулден реших да се отдам на кулинарна вакханалия… [smilie5]

Та, вземате пържолите и ги намазвате със соев сос. Нареждате ги в една тава, която предварително сте намазали с олио. Нарязвате отгоре няколко скилидки чесън. Поръсвате с черен пипер и сол на вкус и ги пъхКате в предварително загрята на 250 градуса фурна. Печете до готово. [smilie21]

На котлончето слагате една тенджурка и сипвате в нея мазнинка. Нарязвате ПРАЗ - три, четири стръка - да се напълни тенджурката… Посолявате малко. Удавяте го с половин литър вода и го задушавате, докато омекне като печен праз… [smilie5] [smilie21]

Междувременно свинското вратленце вече трябва да е почти готово… [smilie21]

Изсипвате задушения праз в тавата с пържолите, разпределяте равномерно и запичате лекинко… [smilie21]

И се получава ето това…

https://photo-forum.net/static/forum/2008-12/irhe4639.JPG
http://photo-zona.net/images/user1474/album13776/large/1228588898_nfdi2555_DSC_1454.jpg


Не се заблуждавайте! Това под праза са пържолки... [smilie5] [smilie21]

Остава червеното винце и опааааааааа… [beer] [beer] [beer]

[smilie21]


Отговори на това съобщение
 Re: Голям праз
Автор: stoyan_5   
Дата:   06-12-08 20:58

[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Голям праз
Автор: Amigo   
Дата:   06-12-08 21:03

кви са тия съмнителни манджи [smilie8] [smilie8] [smilie5] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Голям праз
Автор: slivenski   
Дата:   06-12-08 21:09

Тия манджи са от серията "Стомахчето ми го говори" [smilie5] [smilie18] [smilie18] [smilie21] [smilie21] [beer]


Отговори на това съобщение
 Re: Голям праз
Автор: samara   
Дата:   06-12-08 21:15

мигу-ту е възмутен от врата, аз от праза [smilie21] ...махай тез дивотии, прочее [ezik] [smilie18] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Голям праз
Автор: Amigo   
Дата:   06-12-08 21:17

[smilie18] [smilie18] [smilie25] [smilie25]

Отговори на това съобщение
 Re: Голям праз
Автор: slivenski   
Дата:   06-12-08 21:20

Който иска, може да замени свинското с ориз и маслинки, а праза с... с още свинско... [smilie18] [smilie18] [smilie21] [smilie21]


Отговори на това съобщение
 Re: Голям праз
Автор: NeDDRaG   
Дата:   07-12-08 21:37

slivenski написа:

> Вдъхновен от темата на Alsash, вчера купих от пазаря една
> връзка праз, пет свински вратни пържолки /около кило/, и днес
> по случай Никулден реших да се отдам на кулинарна вакханалия…
> [smilie5]
>
> Та, вземате пържолите и ги намазвате със соев сос. Нареждате ги
> в една тава, която предварително сте намазали с олио. Нарязвате
> отгоре няколко скилидки чесън. Поръсвате с черен пипер и сол на
> вкус и ги пъхКате в предварително загрята на 250 градуса фурна.
> Печете до готово. [smilie21]
>
> На котлончето слагате една тенджурка и сипвате в нея мазнинка.
> Нарязвате ПРАЗ - три, четири стръка - да се напълни
> тенджурката… Посолявате малко. Удавяте го с половин литър вода
> и го задушавате, докато омекне като печен праз… [smilie5]
> [smilie21]
>
> Междувременно свинското вратленце вече трябва да е почти
> готово… [smilie21]
>
> Изсипвате задушения праз в тавата с пържолите, разпределяте
> равномерно и запичате лекинко… [smilie21]
>
> И се получава ето това…
>
> https://photo-forum.net/static/forum/2008-12/irhe4639.JPG
> http://photo-zona.net/images/user1474/album13776/large/1228588898_nfdi2555_DSC_1454.jpg
>
>
> Не се заблуждавайте! Това под праза са пържолки... [smilie5]
> [smilie21]
>
> Остава червеното винце и опааааааааа… [beer] [beer] [beer]
>
> [smilie21]
>
>


Ами аз правя същото, ама малко по по-дтъг начин. Нарязано на хапки, с малко по-шарено месце и праза да се запържи.

Отговори на това съобщение
 Re: Голям праз
Автор: Brida   
Дата:   07-12-08 21:52

Ух, прислюнчи ми се! БРАВО!

Отговори на това съобщение
 Re: Голям праз
Автор: asahi   
Дата:   07-12-08 21:54

Месо с лук - класика. В този жанр аз съм фен на друсания кебап.

Отговори на това съобщение
 Re: Голям праз
Автор: sunnyshot   
Дата:   08-12-08 04:03

Нали се пости до Коледа [smilie11]


Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.