Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Ubi bene, ubi patria
Автор: тьма   
Дата:   04-12-08 22:25

С една дума - бихте ли се върнали някога вие, които не живеете в България?

Отговори на това съобщение
 Re: Ubi bene, ubi patria
Автор: tan4o   
Дата:   04-12-08 22:30

А ти били заминала някога извън България?

Дата:   04-12-08 22:31

защо ми отговаряш с въпрос?
не бих могла да живея извън България, преживяла съм такъв период, не мога

Дата:   04-12-08 22:33

Дали биха се върнали, или биха заминали според мен са въпроси на които няма еднозначен отговор, зависи от момента, от ситуацията, от това как се чувстваш на мястото където живееш...от много неща?За това ти отоговорих с въпрос!

Автор: SLR   
Дата:   04-12-08 22:37

tan4o [smilie24]

[beer] [beer] [beer]

Автор: meri_an   
Дата:   04-12-08 22:38

Публикацията е редактирана (22-01-09 10:55)

Дата:   04-12-08 22:50

надявам се да се включат тези, които са уредили вече живота си навън - мъчи ли ги носталгия, биха ли се върнали някога и при какви условия

Дата:   04-12-08 23:11

Тези условия са утопия!

Автор: stormfx   
Дата:   04-12-08 23:16

meri_an, ако не е тайна защо би се махнала и къде би отишла? Любопитно ми е, защото знам, че при теб финансовата мотивация отсъства.

Автор: kaiser.soze   
Дата:   04-12-08 23:18

не бих [cool]

Дата:   04-12-08 23:27

Не знам за носталгията, ама като питах онзи ден един приятел, който от 5 години е в Лондон, дали няма да се връща у нас за празниците, той ми каза че ще се мести към Австралия защото там ще му е още по спокойно[smilie8]

Автор: Amigo   
Дата:   04-12-08 23:29

SLR написа:

> Не знам за носталгията, ама като питах онзи ден един приятел,
> който от 5 години е в Лондон, дали няма да се връща у нас за
> празниците, той ми каза че ще се мести към Австралия защото там
> ще му е още по спокойно[smilie8]
>

абе не остана вече спокойно местенце на Землята [smilie8] [smilie5] освен ако не си купиш частен остров някъде [smilie3] [smilie6]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   04-12-08 23:30

Абе напоследък и аз само спокойствие търся...

Всякакви сборища на повече от 4-5 човека ми изглеждат много пренаселени и ги избягвам.

Май одъртявам вече...[smilie8]

Но в чужбинско неща да живея определено. Искам тук и то на село някъде, че от София ми е дошло до гуша. 34 г. стигат дето се вика.

[smilie21]

Автор: Lalinda   
Дата:   04-12-08 23:37

Като поживееш достатъчно дълго навън, разбираш, не с известно съжаление, че навсякъде всичко е едно и също, само разликите са различни (мисля, че го бе казал един наш философ-емигрант, постмодернист, естествено).

И аз преди много години установих, че разликата е само в броя видове кисело мляко (образно казано), които се продават в супермаркета.

Понякога, обаче, с изненада установяваш, при това буквално, че дори на една малка уличка в селцето ти има четири шоколатиера и че съседите ти, примерно, не купуват шоколад от супермаркета, а от шоколатиера си... Това само между другото.

Преди много години (тоест доста преди 1989 г.) наш колега на специализация в Западна (тогава) Германия казваше, че българските емигранти там резюмирали носталгията си по следния начин: "Ех, ако сега с тия пари си бях в България!"
[smilie3]

Познавам и доста хора, които постоянно се махат от едно място, за да отидат на друго, но от един момент нататък змията захапва опашката си и няма накъде... Или пък им остава Луната?

Според мен е въпрос на лична настройка и характер и НЕ ЗАВИСИ ОТ ВЪНШНИ УСЛОВИЯ, били те утопични или не.

Иначе, от собствен опит бих казала, че след определен (не неопределен) срок на човек му писва да сравнява и вече му е все едно къде е и къде не е... Повече ми харесва да пътувам и се местя, отколкото до усядам, както и да е. А носталгия по домашна лютеница и луканка никога не съм изпитвала, яла съм каквото ядат местните и не съжалявам за опита.
[beer]

Re:
Автор: Safira   
Дата:   04-12-08 23:38

Бих се върнала.Не мисля,че човек може да си наложи да забрави къде са му корените.Нещата винаги много зависят ,обаче [smile] Ако семейството ми е в друга страна , ако нямам бъдеще в Бг...и все такива неща...Но винаги бих се връщала,за колкото мога.
Най-хубаво би било хората да имат бъдеще в собствената си държава ,а не да се налага да я напускат,за да се реализират.Обаче е изключително полезно човек да може да пътува,защото това много променя светогледа,изгражда характера и създава една доста по- обективна и реалистична представа за живота като цяло .

Публикацията е редактирана (04-12-08 23:46)

Автор: Safira   
Дата:   04-12-08 23:42

Лалинда [smilie24]

Дата:   04-12-08 23:43

Amigo, не ми трябва частен остров, а място където хората не си изхвърлят боклука през балкона, не се пререждат по светофарите и не парадират с простащината си. Такива има на много места по света, и с удоволствие бих се преместил там.

Автор: IvoZafirov   
Дата:   04-12-08 23:59

СЛР, ми аре да ходим на село. Някое малко и чистичко.

Лали [smilie24] Подкрепям. От собствен опит го знам

Дата:   05-12-08 00:11

Иво, аз съм си набелязал място ама не искам да го споделям, че като отиде Императора и изкупи парцелите, и ше им дигне много цената[smilie5]

[beer] [beer] [beer]

Re:
Дата:   05-12-08 00:13

пък и се представи после от ляво фотограф, отдясно фотограф, цяло село от форумци[smilie18]

Автор: djogata   
Дата:   05-12-08 00:19

Бих се върнал в България... ако има възможност да имам същият жизнен стандарт, който имам в момента, но без да бъда мутра/политик, а просто да си упражнявам професията (инженер)...

И без всекидневно да се чудя точно каква изненада ще ми се случи утре...

Какво ми липсва от България:

1) Природата - красива и разнообразна - НО - това за жалост е на изчезване [smilie8]

2) Социалният живот - Българите са по-общителни и социални от повечето европейци. Това ми липсва (понякога де - щото понякога може да е дразнещо) [smilie5] [smilie5]

Дата:   05-12-08 07:08

djogata ,благодаря за отговора

да приема ли ,че сентенцията в заглавието - където ти е добре, там е родината ти - е вярна?

Автор: мара   
Дата:   05-12-08 07:40

те тук му е мястото за лозунг: ОБИЧАМ РОДИНАТА, МРАЗЯ ДЪРЖАВАТА!(няма подходящ емотикон)

Автор: tnt   
Дата:   05-12-08 08:15

djogata [smilie24]

Автор: shama   
Дата:   05-12-08 08:36

Всяко място на земята си има своите минуси. Аз лично с удоволствие бих се завърнал в България.
... но като се замисля с какви проблеми и ще трябва да се боря и нещо не ми се идва. Каквото и да си говорим Б-я се намира не в Европа по манталитет ами в Африка. Само колко абсурди срещате всеки ден и даже не им обръщате внимани... кой ще си хвърли кофата от балкона, кой ще те смачка с колата докато си не на пешеходна пътека, ами на тротоара, пък и ще те набие че му пречиш.

Понякога се чудя добре бе хора ясно че политиците си прибират доста за тях ама май** му д**ба толкова ли нямат съвест та да вземат да направят нещо положително и за хората например ЗАКОНИ който някой да следи.

...ама кой ни е виновен народ който избира партията, която разби живота и бъдещето в Б-я, отново и отнова не залужава нищо друго. Българите сме назохисти, даже не сме и тва щото мазохистите поне им е кеф кат ги мъчат

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.