Автор: Lalinda
Дата: 29-11-08 12:15
Аз пък като стана, първо поглеждам през балкона кой какво е изхвърлил, слизам долу, събирам го и го изхвърлям на боклука.
Една сутрин обаче, като погледнах, видях, че една от съседките ми правеше същото, една друга сутрин - друга от съседките да го прави, една трета сутрин - трета от съседките да сади и окопава цветята...
Не мисля, че тези действия нямат никакъв ефект.
При всички положения е по-добре да свършиш нещо, отколкото само да се възмутиш.
Веднъж и написах бележка, съвсем не анонимна, тъй като на събранието на входа предложих да сложа пластмасова касета, в която да изхвърлят рекламните брошури и листовки, ако не искат да си ги носят у тях, а аз поех ангажимента да им ги нося до контейнерите за хартия (просто не ми харесва да гледам как ги пускат по пода на входа, намачкани на кълбо). Сложих такава касета, и след една седмица изчезна. Тогава поставих бележка с молба да върнат касетата или я заменят с кашон или тенекия. Още същия ден по обед касетата бе върната на мястото й. Месец по-късно обаче заминах за чужбина и касетката веднага отново изчезнала! Принудихме се да слагаме просто найлонов плик, не че е много естетично... Него поне никой не го краде...
Някой друг обаче бе написал бележка, умоляваща този, който е ВЗЕЛ катинара от мазето, да го върне, в противен случай ключът от новия ще стои само в един човек от входа. Не го върнаха. Сега, като ни трябва да ходим в мазето, планираме часовете за това, съобразявайки ги със свободното време на ключодържателя...
Преди време бях на гости в едно блокче около х-л Плиска... В асансьора и по етажите имаше графики, оригинали, поз стъкло, не репродукции... А входът блокчето дори не се заключваше.
|
|