Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Някой ходил ли е скоро в китайския на Славянска беседа?
Автор: cocoon   
Дата:   28-11-08 18:18

..защото искам да поръчам за вкъщи,но не съм ходила от години .. не знам дали не са го развалили.. я кажете ,ако сте ходили скоро, какви са ви впечатленията ?[smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Някой ходил ли е скоро в китайския на Славянска беседа?
Автор: asahi   
Дата:   28-11-08 18:41

Скоро не съм, ама преди беше добре. Този в хотела, нали? Щото по-нататък има още един - на София прес. Той е по-евтин.

Дата:   28-11-08 18:41

за този в хотела на втория етаж става въпрос [smile]

Re:
Автор: Chitsujo   
Дата:   28-11-08 18:45

Поръчай и за мен [smilie5] [smilie24]

Автор: НАСОО   
Дата:   28-11-08 18:52

аз...става

Автор: баба   
Дата:   29-11-08 00:09

Доколкото са ми впечатленията от последния път (а то беше преди месец), не са го развалили [smilie24] [smile]

Дата:   29-11-08 10:22

dobre, merci [smile]

Автор: Нереален   
Дата:   29-11-08 10:23

Кухнята не е променена, добра си е. Ако няма места обаче, можете да отидете по-надолу по "Славянска", срещу "Blaze". Там китайският също е добър.

Автор: 6traka4a   
Дата:   29-11-08 11:06

Онзи ден. Всичко си е все така вкусно, а обстановката и цените са... "народни" [smilie5]

Най-доброто нещо там е цвърчащото месо на плоча -- максимум месо, минимум зеленчуци [smilie6]

Автор: explorer   
Дата:   29-11-08 11:24

В България все още не съм бил в хубав китайски ресторант (вкл. този на "Славянска беседа", където съм бил последно преди около година). Вярно е, че много от китайските ресторанти се държат от китайци, но за съжаление тези китайци не са професионални готвачи. Във всичките менюто е едно и също, и всичките наблягат на количеството, а не на качеството. Принципа работи безотказно - след като се наядеш до пръсване ти остава поне половината храна, която можеш да си вземеш за в къщи, и да си обядваш с нея на другия ден - ей това е особено привлекателно за нашего брата българина. Менюто е еднообразно, и се състои от задушено месо със зеленчуци и соеви кълнове, напълно безвкусно.

Обяснението за мен е, че средностатистическия китаец не разбира от хубава кухня. Който е бил в Китай разказва, че "китайската храна" там е отвратителна и няма няма нищо общо с това, което се приготвя в китайските ресторанти в Европа и Америка, и затова чужденците предпочитат дори "Макдоналдс" или каквото и да е друго, а луксозните хотели сервират европейски тип храна.

Китайските ресторанти в Европа и Америка са съвсем друго нещо. Има пърженко (да, знам че е вредно), има сосове, подправки, ядки и начини на приготовление за които средностатистическия китаец, който се е хванал като "готвач" в български китайски ресторант, изобщо не е чувал!

Автор: Lalinda   
Дата:   29-11-08 11:59

На мен ми харесва този в х-л "Плиска", също и онзи между Интерпред и х-л "Москва".

Ако минавате през Париж, предпочитайте китайските ресторанти в китайските квартали, например около Порт д'Итали. Тези в Латинския квартал не ми допадаха, въпреки че студентите много ги предпочитаха... Но с времената и там японските ресторанти станаха повече дори от гръцките и бретонските палачинкаджийници.

Сещам се, че преди няколко години дори си организирахме едно следколедно парти (на 25 по обяд) за около 10 души в китайския на х-л "Плиска" (без предварително записване дори), и на излизане забелязахме офертата за партито в некитайския - кувертът за един човек бе точно толкова голям, колко бяхме платили 10 души в китайския... Но година-две по-късно нещата се промениха.

Най-гнусният (буквално) китайски ресторант, в който сме били в София е някъде зад Съдебната палата, не зная дали все още съществува.

Общо взето, предпочитам индийските ресторанти, нищо че и там порциите са огромни, както биха се оплакали някои...
[beer]

Харесвам и рАСТОРанта. Не мога да се оплача от кухнята и компанията на Астор!
[smilie24]

Някой да ми препоръча марокански ресторант в София? Зная само един на ул. Ангел Кънчев?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.