Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Самоинсталиране на алармена система за дома и подбор на сензори !!!!!!
Автор: dimi2007   
Дата:   27-11-08 19:22

Има ли компетентни в областта:

"Инсталирай си сам" ?

Отговори на това съобщение
 Re: Алармена система за дома !
Дата:   27-11-08 20:35

...детектори анти-маск....ала-бала....[smile]

Автор: asahi   
Дата:   27-11-08 20:36

Ми купуваш и инсталираш. Какво точно се опитваш да попиташ?

Автор: nrk   
Дата:   27-11-08 20:39

куче
[smilie3]

Дата:   27-11-08 20:44

Има ли смисъл 24ч. тамперна зона да се свързва като ЕОЛ верига ?

Колко анти.маск двойки е максимума в една зона ?

Публикацията е редактирана (27-11-08 20:57)

Дата:   27-11-08 21:56

И Асахи не казва нищо......

Автор: tofo   
Дата:   27-11-08 22:11

Тамперната, или 24 часова, или антисаботажна верига си е нещо отделно от другите зони. Имаш най-често първа зона със закъснение, втора зона-зависима от първата, трета и нагоре са си с моментно действие. А между другото кво е ЕОЛ, че нещо абревиатурата...[smilie11]

Re:
Автор: alsash   
Дата:   27-11-08 22:18

380в.

Re:
Дата:   27-11-08 22:30

Тофо - не знам какъв модел визираш, но всички зони са еднакви /хардверно/ като може да се различават по това - как са програмирани в последствие...
ЕОЛ /енд оф лине/ - линия с 2,2к /може и да е двойна/ е за супервизиране...
Верно е , че тамперната е отделна, но свързвайки я като ЕОЛ верига, може да се ползва като регулярна зона....

Което ми прави впечатление е, че ако се ползва анти-маск детектори, трябва отделна зона за маската - максимум две на зона или при 10тина детектора ще е нужен многозонов /хардверно/ панел, ако съм разбрал правилно...[smile]

Публикацията е редактирана (27-11-08 22:31)

Дата:   28-11-08 09:56

Баце или мнооого знаеш и си далече напред, или нещо основно не ти е ясно. Ама щом питаш...[smilie5]
линия с 2,2к /може и да е двойна/ е за супервизиране...[smilie11] [smilie11] [smilie11]
Може би имаш предвид възможността за инициализация на датчиците , за да знаеш кой точно датчик е задействал, ама туй е безумно далече от "алармена инсталация за дома" и "направи си сам". Прави се в големи сгради с мнооого стаи, когато на една зона имаш много датчици. А колко датчици можеш да сложиш на една зона зависи от централата и от датчиците. Защото всеки датчик има различна консумация на захранването. И това ми фърли в музиката:
"че ако се ползва анти-маск детектори, трябва отделна зона за маската - максимум две на зона или при 10тина детектора ще е нужен многозонов /хардверно/ панел"[smilie11] [smilie11] [smilie11]
Безумие ,бе пич[smilie8] .
Основните датчици са: пасивни-инфра червени(или ПИР-ове), активни(микровълнови),акустични(брейкглас), слагат се пожарни, шокови, магнитни контакти, т.н. Има и още, ама не са за по къщите. Анти-маск е свойството на някои ПИР-ове да не се подлагат на въздействие- сиреч да не му лепнеш нещо отпред или да не го пръснеш със спрея, което пък му свойство автоматично става безсмислено, ако нямаш 24 часовата зона (ТВ). Функцията и е, ако имаш някакво въздействие по системата, когато и да е - да сигнализира. [beer]

Автор: elrisha   
Дата:   28-11-08 12:23

и аз да повторя nrk - КУЧЕ[smilie5] още по-хубаво ако са две(и повече)[smilie3]

Автор: tochnia   
Дата:   28-11-08 13:09

И как се справят кучета със отровните салами, упоиващи газове и пистолети със заглушител [smilie5]

Автор: canonio   
Дата:   28-11-08 13:16

И какъв е смисълът от аларма, която само пищи и няма кой да реагира?

Друго си е да дойде ударна група и да провери. А ако опреш до СОТ, те си знаят какво и как да ти инсталират.

Автор: canonio   
Дата:   28-11-08 13:20

Аз си сложих такава на вилата, та поне да знам, като се задейства:

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/sxmc5531.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/vimw9275.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/apfw8002.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2008-11/dbis3342.JPG

http://www.electronicsdesign-bg.com/uploads/photo20071215110129.jpg

Вързана е на 4 ИР датчика и към ЮПС.

Дата:   28-11-08 13:54

Като се позамислиш до къде стигнахме - аналоговия Дими си слага цифрова техника. Къде ти ще сравняваш изкуствения и постен звук на магнитодинамичната сирена с обогатения с нюанси и с неприкрит драматизъм кучешки лай! Звуковата картина във втория случай къде-къде превъзхожда бедния откъм- ако мога така да се изразя по фотографски - гамут на пищящата с досаден и дразнещ сетивата звук на сирената.
Още повече, че в първия случай при огласянето на квартала и обаждането в полицията, активно участие взема и самия апаш, а не гледа само как да се измъкне. [beer]

Дата:   28-11-08 14:19

И това ми фърли в музиката:
"че ако се ползва анти-маск детектори, трябва отделна зона за маската - максимум две на зона или при 10тина детектора ще е нужен многозонов /хардверно/ панел"[smilie11] [smilie11] [smilie11]
---------------
Тия песни с много датчици на една зона не ги пеем...[cool]

Ако по спецификация, панела допуска два пир-а на зона с или без тампер - значи така трябва да бъде, за да има прегледност....щото ако имаш 15 тина пир-а вътре и няколко отвън, нещата са различни.....
Това, че не коментираме аларма за супермаркет, не одначава, че изпълнението може да е бай Ганювско....

Та въпроса беше за свързването на анти-маск контактите..... т.е. ако дублираш пир-овете на зона, съгласно изискванията, не ти остават зони за анти-маск контактите, ако панела не ти позволява да ги включиш и тях като триплирана супервизирана зона - така ли е ТОФО !?!?!?

[beer]

Дата:   28-11-08 14:41

Доколкото схващам, това на което му казваш анти-маск контакти са контактите за тампер веригата. Тя е една за цялата система/говоря зя домашно изпълнение/. Към всеки датчик идва 6 проводна линия. Чифт за захранване, чифт за 24ч зона(тампер веригата) и чифт за оперативната верига. Допълнителни вериги за инициализация не ти трябват, защото имаш малко датчици на зона и е елементарно да видиш причината за задействие. Това не са ти 10 хотелски стаи на една зона, та да ти трябва да знаеш къде ти е грижата. Захранването е успоредно, другите вериги- последователни. Чифтовете от тамперната верига се събират в централата и се вкл. последователно. Където по системата се пипне капаче, леща или каквото и да е веригата се прекъсва и алармата засдейства. В читавите централи всички вериги са с балансирани съпротивления и е много трудно да шунтираш нещо.[beer]

Публикацията е редактирана (28-11-08 14:46)

Дата:   28-11-08 14:49

Тофо...[smilie24]

Доколкото схващам, това на което му казваш анти-маск контакти са контактите за тампер веригата.
------------
Приближава ме се....[smile]

Анти-маск контактите са допълнително /астивен инфра ред маскинг/
т.е. -
2-оперативна
2- 12в ДС
2-тампер
2-анти-маск /много е полезно за външните сензори около дома/

Та мисълта ми е за този допълнителен чифт !

Дата:   28-11-08 15:15

Щом искаш-сложи си. Ама по-лесно ще ти е да си сложиш микровълнови датчици. Те сичките са анти-маск. [smile] И да беше казал за кой датчик иде реч, че от фърляне на боб вече няма да има кво да вечерям.[beer]

Re:
Дата:   28-11-08 15:22

Ще пусна линк, но антимаск на микроуаве не е толкова ефективен, а и това не елиминира антимаск контактите - пак трябва да се свързват...[smile]

Combined PIR & Microwave.
* Anti-masking, by Microwave- detects moving objects towards the detector's front.
Doesn't detects spray, stickers or any other static obstacles

Автор: stoyan_5   
Дата:   28-11-08 16:02

Аз съм с такава

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/fyno6428.JPG
https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/itdn0363.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2017-02/qyoh4223.JPG

https://photo-forum.net/static/forum/2008-11/aemf7378.JPG

http://www.pet-locator.co.uk/images/breeds/dogs/samoyed.jpg

Автор: НАСОО   
Дата:   28-11-08 16:09

Автор: tochnia
Дата: 28-11-08 13:09

И как се справят кучета със отровните салами, упоиващи газове и пистолети със заглушител

ми алармират нали за туй иде реч[smilie5]

Re:
Автор: Safira   
Дата:   28-11-08 17:06

И как се справят кучета със отровните салами, упоиващи газове и пистолети със заглушител [smilie5]

те са 2,на 2 различни етажа [smilie5] а пробвай и с двете едновременно[smilie5] а те + алармата и камерките -бетон [smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   28-11-08 17:55

О, Дими, позакъснях с включването.
Щях да те питам на ниво анализ на нуждите ли си, проектиране, монтаж или настройка?

Автор: НАСОО   
Дата:   28-11-08 18:00

Автор: Safira
Дата: 28-11-08 17:06

И как се справят кучета със отровните салами, упоиващи газове и пистолети със заглушител

те са 2,на 2 различни етажа а пробвай и с двете едновременно а те + алармата и камерките -бетон

както вика баба лежи ти на тва уше.. моя пес е в дъното на двора щото си ми е скъп колкото и да се ебават приятелите че ще ме изнесат а песа нема и да разбере[smilie18]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.