Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Как да направя PDF документ?
Автор: diandimov   
Дата:   25-11-08 10:54

Знам че сигурно е елементарно, но се мъча с тоя Acrobat и не знам си кво вече маса време.

Превръщам текст от Word на PDF, качвам го в личното си пространство в Acrobat, но...

- Първо, тоя Акробат не винаги сработва. Губи мноого време!
- И второ, като кача или пратя линка, съответния получател не отваря PDF така както аз, и всеки тук е свикнал, а или показва че сървъра не е намерен, или излиза нещо подобно, но е и нормален PDF документ.

Някои има ли идея как става PDF от край до край?

Благодаря, Весела Коледа!

Отговори на това съобщение
 Re: Как да направя PDF документ?
Автор: attempt   
Дата:   25-11-08 10:57

Намери си ПДФ Фактори, инсталира се като принтер и после само казваш "Принт то ПДФ".

http://www.fineprint.com/products/pdffactory/index.html

П.С. Не е фрий, ама ще се оправиш [smilie5] [beer]

Публикацията е редактирана (25-11-08 10:59)

Автор: asahi   
Дата:   25-11-08 11:02

Нещо не ти разбирам терминологията - превръщаш. лично пространство, не сработва, линк?

Най-легално е да си направиш ПДФ ако имаш инсталиран Адоб Акробат (не рийдър). Тогава при принтерите ти се появява принтер Адоб Акробат. Като печаташ през него получаваш ПДФ.

Новите Акробати слагат в контекстните менюта на Уиндоус Експлорер функция Конвърт то ПДФ - може и с нея.

Има разни безплатни програмки за правене на ПДФ-и, но те не гарантират 100% всички свойства на получения документ. Ако все пак ти вършат работа за конктерната задаа - ползвай ги, но не разчитай на универсалност и пълна функционалност.

Качването на сървъри и т.н. е като при другите документи. Четенето през браузъра е въпрос на имплементиране на Акробат Рийдър (или пълния Акробат) в браузъра на съответния отсрещен копютър.

Автор: bobihot   
Дата:   25-11-08 11:30

PDF Creator
Прави същото и май е фрее:

http://www.kaldata.com/comments.php?id=37145&catid=1&highlight=pdfcreator

Автор: diandimov   
Дата:   25-11-08 11:43

Благодаря за съветите!

Ще го оставя овърнайт да сваля, нещо е бавно засега. И утре вече ще видя как стават нещата, евентуално.

Дааа...

Автор: PolarBear   
Дата:   25-11-08 11:50

Още една възможност - PrimoPDF. Напълно безплатен. Инсталира се като принтер и превръща документа в pdf-формат. Ползвам го отдавна и не ме е подвеждал никога.
[smilie24]

Автор: explorer   
Дата:   25-11-08 12:20

Open Office

Автор: Insight   
Дата:   25-11-08 13:18

Bullzip PDF Printer - това ползвам в момента.... това поне 5-тото подобно приложение, което ползвам и всичките вършат работа.

Всеки път като питам Гугъл за такова приложение ми намира различно, ако беше почнал от там (гугъл), вероятно вече щеше да си свършил.

Дата:   25-11-08 15:30

От Word почти всички работят. Ама я се опитай напарвиш ПДФ от Корел, Куарк или стар Илюстратор?

Автор: Insight   
Дата:   25-11-08 15:57

Ами за корел, куарк и илюстратора - не знам, не съм пробвал, но с аутокад булзипа се справя по-добре дори от вградения в аутокад конвертор.

Тез програми инсталират виртуален принтер (да го наречем така), който вместо да изпечати резултата на хартия го прави на pdf. Странно ми е какви проблеми може да има от която и да е програма, да генерира pdf-а?

Дата:   25-11-08 16:33

Проблемът идва когато трябва да се използват по-пълно възможностите на постскрипта за описани ен асложни векторни елементи, пантонски цветове, вградени шрифтове и подобни, дето Word не подозира, че съществуват.

Автор: imitev   
Дата:   25-11-08 22:44

doPDF.

Работи перфектно от офиса...

Re:
Автор: asenr   
Дата:   26-11-08 13:47

PrimoPDF - работи с всяко приложение което може да използва принтер. Без изключения [smilie24] И е елементарно за работа - инсталира се като принтер. Освен това е безплатно [beer]

Автор: didesignbg   
Дата:   26-11-08 13:59

сагата продължава[smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.