Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Ще има ли български вариант на Косово?
Автор: Amigo   
Дата:   24-11-08 22:02

Нашариха 4 гимназии с турски надписи
24 ноември 2008 / News.dir.bg

Четири гимназии в Хасково осъмнаха с надписи на турски език. В тях е написан цитат от реч на Кемал Ататюрк.
Под надписите е нарисувано турското знаме, съобщи Дарик. За случая е информирана Държавната агенция за национална сигурността.
Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златарев”, Финансово-стопанската гимназия, Професионалната гимназия по туризъм и училище „Васил Левски” осъмнаха с надписи на турски език. Те са изписани по стените около входовете на учебните заведения.
Дарик научи, че надписите са цитат от реч на първия президент на Република Турция Кемал Ататюрк, който означава „Колко съм щастлив да се нарека турчин”. За случая е информирана местната структура на ДАНС и най-вероятно от там ще се заемат с разследването.
В учебните заведения не се е породило напрежение сред учениците заради надписите, увериха директорите.
[cool]

Отговори на това съобщение
 Re: Ще има ли български вариант на Косово?
Автор: boyanb   
Дата:   24-11-08 22:09

тия теми [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Дата:   24-11-08 22:12

Какво им е на тия теми? [cool] По-добре тогава си обсъждай някъде къде си се порязал или какво обичаш да пиеш вечер например, щото това виждам, че са доста важни житейски въпроси за мнозина [cool]

Дата:   24-11-08 22:17

Това лято доста обикалях България и десетина дена бях из Смолянско и Кърджалийско. Имаше места, на които беше рядкост да чуя българска реч. [cool] Отивам на празника на Орфей в Татул, там се бичат маанета и около мен приказват само на непознат език и освен проф. Овчаров друго официално лице с българско име не видях сред поканените. [cool] Във всяко село или малък град има по една или две джамии и чуваш опяванията на имама... [cool] Аха [cool] Изобщо нямаш чувството, че си в България. [cool]

Публикацията е редактирана (24-11-08 22:17)

Автор: ALBIREO   
Дата:   24-11-08 22:21

Амиго - това е евтина провокация.
Израстнал съм в Хасково и не помня някога да е имало етнически проблеми от каквото и да било естество.
Там си живеят мирно и спокойно!

Не знам в чий интерес е да се дърпа дявола за опашката.

дир.бг - не им прави чест да пускат такава статия [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: carl_cox   
Дата:   24-11-08 22:24

според мен, в близко бъдеще няма да има подобни сценарии тип "КОСОВО".

Турция има мноооого, многооо правилна и мъдра външна политика(от която само можем да се поучим) и няма да рискува своят имидж в момент когато, тя се бори да да бъде част от ЕС и едва ли не от демократичните и европейски ценности(каквото и да се крие крие зад тези кухи фрази).

Бавно, методично, постепенно южната ни съседка ще си постигне своето :) по-резките сигнали, като този, не са в нейна полза :)

например някой обърна ли внимание, че в софийският квартал кв."Малинова долина" , ще се строи ислямски център? [smile]

не. така и трябва :) убеден съм, че сега ДПС и всички свързани с Турската кауза ще се противопоставят на въпросните турски надписи в Хасково. Дори може да го ударят на бг патриотизъм [smilie5]

истината обаче, ще блесне след години.

Дата:   24-11-08 22:24

То и в Косово имаше провокации. [cool] Някой наистина дърпа дявола за опашката. [cool] Но е факт, че мнозина българи по гражданство не се чувстват българи. [cool]

Автор: boyanb   
Дата:   24-11-08 22:25

1-во точно заради подобни новини не гледам тв
най малко тук искам подобни[smilie9] [smilie9]
2-ро какво ще направиш ти или аз или които и да е по въпроса------НИЩО[smilie23]
3-то едва ли ще зарадваш някои тук с подобна новина.
4-то единственото което праиш е да образуваш нерви на хората[smilie23]

албирео е прав[smilie24]

нищо лично [beer]

Автор: equinox   
Дата:   24-11-08 22:27

Но е факт, че мнозина българи по гражданство не се чувстват българи.

И какво от това? [smilie11]

Дата:   24-11-08 22:28

carl_cox, преди време бях пуснал тук едно интересно материалче за плановете за етническото разделяне на Балканите и някои тогава ме питаха как съм попаднал на него. [cool] В кв."Малинова долина" ще се строи ислямски център, а в Пловдив пък започват да строят още една джамия. [cool] Ако някой иска да ме убеди, че това е просто на религиозна почва, няма да може. [cool] А за исляма няма да говоря. [cool]

Публикацията е редактирана (24-11-08 22:31)

Дата:   24-11-08 22:30

equinox написа:

> Но е факт, че мнозина българи по гражданство не се чувстват
> българи.

>
> И какво от това? [smilie11]
>

ами щом не виждаш нищо нередно в това... [smilie8]

Автор: Lalinda   
Дата:   24-11-08 22:31

Бил ли си някога в Косово?

Работих там известно време като международен наблюдател, та те питам.

Ще ти напомня нещо.
Преди много години (около 16 или 17) бях на лекции по управление на конфликти (да, има и такова нещо!) за подготовка на наблюдатели по изборите и един от лекторите, чужденец, започна така: "Ще ви покажем как възникват етнически конфликти!"
Ние обаче реагирахме много ОСТРО и казахме, че НЕ ИСКАМЕ ДА НИ ПОКАЗВАТ КАК ВЪЗНИКВАТ КОНФЛИКТИТЕ!

Наистина, що за удоволствие ти доставя да пускаш всякакви човеконенавистнически теми?

Наистина ли нямаш никаква друга работа, освен да УПРАВЛЯВАШ омразата?
[smilie23]

Малко ли е другата омраза, че все трябва да се човърка и етническата?

Ще ти напомня и че немци с вили по гръцките острови се оплаквали, че камбаните на православните църкви биели!!! и им пречели на почивката...
Други пък, също немци, се оплаквали, че в Палма де Майорка два дни нямало немска бира...

Автор: IvoZafirov   
Дата:   24-11-08 22:33

Ай сиктир

[smilie21]

Дата:   24-11-08 22:35

Lalinda, и по етническите конфликти ли си спец? [smilie3] [cool] Забелязал съм, че когато на някого не му изнася нещо и започва да те обвинява в "расизъм", "човеконенавистничество" и кви ли не други грехове, ъхъм [cool] Ама пък на тебе да ти обяснявам как стоят някои неща, ще е загуба на време [smilie5]

Автор: ALBIREO   
Дата:   24-11-08 22:38

Първо Амиго не е виновен за нищо. :)
Второ - виновните са медиите които пускат подобни статии.
Другите виновни са тези, които си играят с огъня.

Свободна държава сме. Нямам нищо против да се строят джамии или там каквото нечия религия изисква.
Нямам против протестантските църкви.
Някой има ли нещо против тях?
Нямам против и католическите.
Нещо против?
И против православните нямам въпреки, че не съм вярващ!
Всеки има право да си вярва в каквото иска или да изповядва каквато религия реши.

Що да няма джамии?
Че турците са над 10% от населението ни. Нищо чудно да са станали и над 15% по ред причини.

Имах добри приятели турци с които загубих връзка отдавна...
Никога няма да се съглася, че има етно проблеми в БГ.

Очевидно е обаче, че има хора, които се опитват да манипулират общественото мнение в тази посока.

Автор: IvoZafirov   
Дата:   24-11-08 22:39

В последната година и половина редовно ходя в Кърджали. Такова нещо като етническо напрежение не съществува. Хората си се занимават с ежедневните задачи и няма глупости.

Аз като софиянец и дето се казва не свикнал с турци изобщо не се чуствам зле в Кърджали. Съвсем спокойно и приятно е там. Така, че мръсното копеленце доганчо си плете кошницата с тия надписи щото напоследък бая въздух изпусна и губи почва. [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Дата:   24-11-08 22:40

Именно това имам предвид - да се манипулира общественото мнение. [cool] Ще видим в близките години. [cool]

Автор: мара   
Дата:   24-11-08 22:47

ми вредата е посята от комунистите много отдавна. доганчо я полива и тори чудничко...ма хората са лесни за манипулация. факт. а турското малцинство-още по-лесно по редица причини. някой не е рекъл, не е подпалил чергата.
...а тук ми се струва, че лали е права кат господ[smilie5] аз НЕ ИСКАМ да гледам как възникват конфликти. ам да се надяваме, че винаги ще се намерят достатъчно здравомислещи хора...
амиго, ти си ужасен апокалиптичен тип[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] харем?

Автор: lolas_wans   
Дата:   24-11-08 23:20

Че защо да не са щастливи, че са турци? Какъв е проблема и какво Косово? Ти не си ли щастлив, че си българин? [smilie3]
Това пък с цитата на Ататюрк ме разби. Все едно аз като кажа: "горд съм, че съм българин", утре да пишат, че това е много известен цитат от реч на президента от Сирищиник.

Автор: Dobermann1   
Дата:   24-11-08 23:39

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: onlineivo   
Дата:   24-11-08 23:43

Логиката е прростичка:

Защо надписа не е бил нещо от рода на "Пешо + Ася = Любов", а е била фраза от речта на Кемал Ататюрк???

А де???

Ами защото НЯКОЙ "надъхва" тези хора на особен "патриотизъм".

Следващ логичен въпрос:

Защо се прави това???
Отговор: Ами защото това е най-ефективния начин да мотивираш големи групи от хора да правят това което искаш ти! Казваш им че това е за "добра кауза" (тук: патриотизъм) и за тази добра кауза някои по-проставати хора са готови да убият и майка си ако ги надъхаш достатъчно правилно и достатъчно дълго.

Остава само един логичен въпрос:

КОМУ Е НУЖНО ТОВА???

... на този отговор ще си отговорите сами [smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   24-11-08 23:45

Proud to be British [smile]

[beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: onlineivo   
Дата:   24-11-08 23:53

P.S. Защо свързвам простоватите люде и надъхването с патриотизъм? Ами защото истинските патриоти са интелигентни хора които не вървят със спрей в джоба че да пръскат разни надписи по училищата. Тези тук са простовати и доста млади хора, които със сигурност не са се и сещали какво е патриотизъм преди някой да ги надъха така. Защо надъхват именно тях ли? Ами именно защото младите и простоватичките са най-лесни за манипулиране / надъхване! [smilie9]

Публикацията е редактирана (25-11-08 00:01)

Дата:   25-11-08 00:06

Иво, именно надъхване. [cool] Тези надписи може да са чиста проба провокация на ДПС, за да влезе после в ролята на "етнически балансьор". [cool] Но от опит знам колко лесно се манипулират надъхани и религиозни люде и как могат да избият балансите. [smilie8] Българинът винаги е бил толерантен, така смятам аз. [cool] Но някои определено целенасочено злоупотребяват с търпимостта и толерантността и поддържат напрежение. [smilie23] Защото като има напрежение, винаги можеш да го канализираш нанякъде при необходимост. [cool]

Автор: Rolleiflex2005   
Дата:   25-11-08 00:06

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.