Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Боб - за феновете на имотите:
Автор: Императорът.   
Дата:   24-11-08 16:07

...банда, скивайте какво казва Боб Кийосаки за жилищата - това за мен не ново де - но за мнозина туканка може би ще е - а твърде поучително е...

Р. Кийосаки: Жилището е пасив, а не актив24.11.2008 13:52

Богатите купуват активи, бедните имат само разходи, а средната класа купува пасиви с мисълта, че са активи, казва Робърт Кийосаки в книгата си "Богат татко, беден татко".

Средната класа непрекъснато има финансови затруднения. Възприемането на дома като инвестиция и философията, че увеличаванато на заплатата означава автоматично по-голяма къща или възможност да се харчи повече, лежи в основта на дълговете, които разяждат днешното общество, заявява Кийосаки в книгата си.

Разходите за поддръжка и ремонт на собствено жилище обикновено са в пъти по-големи, от тези на жилище под наем, защото когато е собствено жилище, човек няма задръжки да влага все повече и повече в него.

В България вложенията в недвижим имот и постоянните последващи ремонти изцеждат основната част от капитала на домакинствата. Особено безмислено в дългосрочен план, се оказва натрупването на недвижима собственост и поддръжката й в градове, който са лишени от поминък и младите хора постоянно ги напускат. Тенденцията може да се задълбочи при демографските проблеми на България.

Решението да се инвестира в дом, вместо в ценни книжа се отразява негативно по три начина:

1. Блокирането на началния капитал в непроизводителен актив като дома, включително загуба поради огромните разходи по обзавеждането
2. Загуба на допълнителен капитал, който се влага в поддръжка на жилището, вместо на фондовата борса
3. Загуба на обучение - инвестициите започват късно, малки са и нямате време да се научите да инвестирате

Като пасив Кийосаки определя също така автомобила (иска поддръжка и се амортизира бързо), както и всякакви непроизводствени активи.

За актив се приемат собствен бизнес, ценни книжа, патент или друга интелектуална собственост.

Да поясня, че самият Боб инвестира основно в имоти - така че не е пристрастен към другите форми на инвестиране, а дори напротив... [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Боб - за феновете на имотите:
Автор: kaiser.soze   
Дата:   24-11-08 16:10

и кво, на улицата ли да живеем [smilie21] [smilie21] заради това да си купим някакви хартийки [smilie21]

Автор: nik1   
Дата:   24-11-08 16:14

Императоре, я му кажи на Бобчо да ме `Фане за..........

АКТИВА...
[ezik] [ezik] [ezik]

Re:
Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   24-11-08 16:15

nik1, за теб актив, за други пасив. ;)

Автор: likeduh   
Дата:   24-11-08 16:21

и мен бобчо да ме фане за актива....докат не се е пасивирал....

Автор: danbi   
Дата:   24-11-08 16:21

винаги има някои хора дето се опитват да забогатеят, а през това време останалите си живеят живота....

Автор: n1x0n   
Дата:   24-11-08 16:23

Преди да се цитират глупости от мулти-левъл "гуру"-та, е добре да се знае кого цитираме:

It is very difficult to find a clear, reliable background on Robert Kiyosaki, but here’s what’s easily verifiable about him. He was involved in several business deals (most notably, nylon Velcro wallets) in the 1970s and 1980s which fell apart, leaving him bankrupt in the mid-1980s. In this timeframe, he became heavily involved with Amway, a multi-level marketing system, and began to cultivate relationships with many of the “top” members. In 1985, Kiyosaki founded Cashflow Technologies, a company that was designed to pitch a series of books and other educational materials that eventually evolved into Rich Dad, Poor Dad.

By the mid-1990s, Kiyosaki had self-printed "Rich Dad, Poor Dad" and it was starting to appear in wide distribution among members of the Amway/Quixtar organization, as individuals higher in the pyramid would recommend it to people further down the chain looking to get ahead. Kiyosaki took these “sales” numbers to major publishing houses and before you know it, Rich Dad showed up on shelves everywhere and spawned an army of similarly-packaged books, board games, and so on.

Дата:   24-11-08 16:31

То е ясно, че трябва да живеем някъде, но да знаем, че жилище пасив... Колко пенсии има, които мизерстват в тристайни апартаменти за стотици хиляди еврота?

Боб казва и друго - човек може да си купи каквато глезотия ще - ама ако друг я плаща... [smilie3] [smilie3] [smilie3]

Ако си дал имот под наем и ти носи сухо - актив е.

Драги Кайзеров - частните валути са по-сигурни от държавните - само това ще ти река - ти интелигентен и ще го разшифроваш... [smilie3] [smilie3] [smilie3]

Автор: vinse   
Дата:   24-11-08 17:46

Продавам къщата и се изнасям в двустайна панелка, на четвъртия етаж със съседи от ромски (да не кажа друга дума) произход с които не мога да се разбера за асансьор и ток във входа [smilie7]
Естествено, че жилището е пасив, от момента в който почнеш да го строй, до момента в който ще се изнесеш от него. Но предпочитам с пасив в къща, отколкото с актив в квартира [smilie5] пара за ядене щом има съм добре а до сега не се оплаквам, даже и заделям някой лев [beer]

Публикацията е редактирана (24-11-08 17:47)

Автор: IvoZafirov   
Дата:   24-11-08 17:52

За таралясниците е прав определено [smilie24]

Пари за ламарини не фърлям пък били те и новички. Дреме ми на актива какво ме вози стига да го прави. Предпочитам да имам пари за други удоволствия
[smilie21]

Автор: Todd   
Дата:   24-11-08 17:59

Аз пък мойте пари ги харча..........що така не знам ....

[smilie5]

за секви глупости .И си мисля че ако спечеля 1 милион от тотото нема да изкара повече от 6 месеца ...бах ти и мижавия милион .

А пък вие се занимавайте с активи......аз даже не знам ко значи това.

[smilie19]

Автор: Amigo   
Дата:   24-11-08 18:00

мдааа... [smilie5] [smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   24-11-08 18:00

Поддържам мнението, че всяко капиталовлагане в имоти, надвишаващи жилишните нужди, е загуба на пари.
Отделно има исторически периоди, в които е по-изгодно да се живее под наем. Сегашният за мен е такъв.

Автор: IvoZafirov   
Дата:   24-11-08 18:05

Асахи [smilie24]

Автор: exo99   
Дата:   24-11-08 18:20

Представете си ситуацията - живеете със семейството си под наем в София , в тристаен апартамент и плащате 400 евро на месец.
Заплатите са ви общо под 2000 лева.
Губите работата си - сега в кризата може да се случи на много хора.
И като нямате горепосочения "пасив" , тоест апартамент, изхвърлбят ви на улицата поради неплащане.
И го духате и в преносния и в буквалния смисъл.
Ще си говорим пролетта дали собственото жилище е пасив.

Всякакви псевдо разбирачи могат да пишат каквото си искат, но Императора да каже какво става с вложенията в акции.

Императоре, купувам една монета / тази за евреите/ и давам 420 лева.
Ако ти се намира и цената те устройва, пиши ЛС или звънни 0885 357719

Автор: boink   
Дата:   24-11-08 18:22

[smilie11]

Публикацията е редактирана (24-11-08 19:17)

Автор: Tekumze   
Дата:   24-11-08 18:49

И ся кво, да си продавам апартамента и да ходя на квартира, ба си.......[smilie2]

Автор: SLR   
Дата:   24-11-08 19:09

Един комшия купи апартамент преди 7 години за 60 хиляди лева, дава го сума време под наем, и накрая го продаде за 90 000 евро.

Как точно се явява това, актив или пасив[smilie8]

Просто истината е, че бедния винаги го духа!

[beer] [beer] [beer]

Дата:   24-11-08 19:15

Зафе - браво... [smilie24]
Ехов - в Аукционът периодически продават по някоя евреинска...
СЛП като го е давал под наем, бил му е актив през цялото време. Взел го е тънко, продал на връх - аферим. [smilie24]

Автор: boink   
Дата:   24-11-08 19:16

истината е че всички го

/иначе историйката е [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie18] /

Автор: rumenn   
Дата:   24-11-08 19:48

абе аз някъде прочетох тез дни че тоталното богатство на БГ било 181 млрд лева..от тях 151 млрд били под формата на недвижимо имущество..нищо не разбирам но ми се струва малко странно това..тоест май нищо не правим..само си живеем като търтейчета [smilie5] [beer] [shtrak]

Автор: PuertoVaras   
Дата:   24-11-08 20:07

Абсолютни глупости са тези приказки на Боб, особено ако се прехвърлят механично към българските условия.
На друго място, в груга икономика може и да е така.
Тук е друго и на северния полюс е трето.

> Разходите за поддръжка и ремонт на собствено жилище обикновено
> са в пъти по-големи, от тези на жилище под наем, защото когато
> е собствено жилище, човек няма задръжки да влага все повече и
> повече в него.

- Демек, когато човек живее в собствено жилище, харчи парите си, за да живее по-добре,
ако живееше под наем щеше да харчи по-малко, но да живее по-зле в по-лоша обстановка.
Въпрос на избор - който иска да спести максимално, нека да живее под моста. Никой богат обаче не го прави.

> В България вложенията в недвижим имот и постоянните последващи
> ремонти изцеждат основната част от капитала на домакинствата.

- Така де. Инвестират хората в добър начин на живот, щото не са си дали парите на борсата.

> Особено безмислено в дългосрочен план, се оказва натрупването
> на недвижима собственост и поддръжката й в градове, който са
> лишени от поминък и младите хора постоянно ги напускат.
> Тенденцията може да се задълбочи при демографските проблеми на
> България.

- Ок. Имам един апартамент в родния ми град. Там съм се родил там са ми спомените. Не го ползвам активно. Бих могъл да го продам и да инвестирам. Колко ще спечеля за 10 години? Дали ще си удвоя парите от апартамента? Едва ли, защото апартаментите са евтини в "градове, който са лишени от поминък" - инвестицията ми ще бъде малка, това означава много нисък ПРОЦЕНТ на възвръщаемост.
И като стана богат и спечеля пари, какво ще искам да си купя с тях?
- Ами разбира се че искам да си купя детството и спомените, значи на всяка цена ще драпам да си върна моя си апартамент, щото там се чувствам наи-добре, а не на Хаваите.

> Решението да се инвестира в дом, вместо в ценни книжа се
> отразява негативно по три начина:
>
> 1. Блокирането на началния капитал в непроизводителен актив
> като дома, включително загуба поради огромните разходи по
> обзавеждането
> 2. Загуба на допълнителен капитал, който се влага в поддръжка
> на жилището, вместо на фондовата борса
> 3. Загуба на обучение - инвестициите започват късно, малки са и
> нямате време да се научите да инвестирате

- В Българските условия, това досега беше невярно.
Цените на имотите преди 5 години бяха наполовина на сегашните, печалбата от ИНВЕСТИЦИЯ в имот беше 100%
Едва ли човек от средната класа би могъл да играе толкова успешно на борсата.
И хайде да не вярваме на глупостта, че всеки може да се научи да играе на борсата добре, или пък, че всички на фондовата борсата печелят - точно обратно е - повечето губят :)
Освен това в България собственото жилище е инвестиция в сигурността и стабилността, както exo99 вече каза.

> Като пасив Кийосаки определя също така автомобила (иска
> поддръжка и се амортизира бързо), както и всякакви
> непроизводствени активи.
>
> За актив се приемат собствен бизнес, ценни книжа, патент или
> друга интелектуална собственост.

- Когато става дума за човешки индивид, всякакви неща като:
собствено жилище, собствен автомобил; собствено семейство; добро образование; добра ваканция; нова прическа; изрусяване; нов обектив
са все активи които принаждат стойност.

За индивида пасив са болестите, яденето на сланина, хазарта, тъщата, ходенето на работа и купуването на акции от фондовата борса :)

Автор: exo99   
Дата:   24-11-08 20:10

Това последното най-вече [smile]

Автор: yan   
Дата:   24-11-08 20:12

rumenn написа:

> абе аз някъде прочетох тез дни че тоталното богатство на БГ
> било 181 млрд лева..от тях 151 млрд били под формата на
> недвижимо имущество..нищо не разбирам но ми се струва малко
> странно това..тоест май нищо не правим..само си живеем като
> търтейчета [smilie5] [beer] [shtrak]

почнал си да зацепваш[smile]

Автор: yan   
Дата:   24-11-08 20:14

стига с тая борса, че императорЪТ ще се разплаче[smilie5]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.