Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Една темичка - поздрав за всички икономисти-анализатори...
Автор: Pulsar   
Дата:   23-11-08 14:21

PETER SCHIFF - 6 YEARS AGO -- "...and they will panic" - PT1

PETER SCHIFF - 6 YEARS AGO -- "...and they will panic" - PT2

Отговори на това съобщение
 Re: Една темичка - поздрав за всички икономисти-анализатори...
Автор: Pulsar   
Дата:   23-11-08 14:27

Сори за неанлго говорящите...

Автор: tonevjr   
Дата:   23-11-08 14:49

Леле....чак е плашешто интересно колко много е предвидил!Разбира си от работа....
По-плашешто е колко е подобна ситуацията днес на световната икономическа криза през 29-та[cool] Всичко тръгва пак от щатите....продукцията спира бачкане,защото няма кой да купува...нов президент в щатите..(дано и обама има късмета на Рузвелт само ) та така...дано сме се поучили от грешките си...няма да е и за последен път де...не разбирам почти нищо и не знам какво ще стане точно,дано само не е мн плачевно.[smile]

Автор: 6traka4a   
Дата:   23-11-08 15:04

Баси [smilie10]

Автор: equinox   
Дата:   23-11-08 19:15

Правилно. Икономика на стероиди. Всичко да е тук и сега и големи количества. Дали ще се промени мисленето на хората след тази криза? Не и ако не я почустват наистина здраво... пък и дори тогава... [smilie8] [smilie21]

Може би само за дивидентите не е напълно прав. Компаниите са в различен стадий на развитие и това трябва да се отчита. Високо-технологичните фирми на нов и бързо-развиващ е пазар няма как да раздават големи дивиденти, защото всички печалби се реинвестират. Това не значи, че акциите на такива компании не трябва да се купуват. [smile]

Re:
Автор: Chitsujo   
Дата:   23-11-08 19:20

На всеки икономист му е ясно това, било той анализатор или не... В тези процеси има цикличност със съответните спадове. Нищо ново по този модел не е измислено досега. Не виждам откъде идва удивлението [smilie11]

Автор: slivenski   
Дата:   23-11-08 19:24

Това по коя /сериозна/ телевизия е излъчено, че не видях лого... Или може би точно това е гаранция, че получаваме нецензурирана информация... [smilie21] [smilie21]

Абе... Прогнози, прогнози... Утре ще стане някоя беля в близкия, далечния или на гъза-на-географията изток и всички прогнози ще отидат на кино...

Преди година всички ревяха, че цената на петрола скочила от 40 на 150 долара за барел... И това било лошо за "ди иканами"...

Сега реват, че паднала от 150 на 50... И тва пак е лошо за "ди иканами"...

"Дъ далър" е все недоволен, освен ако не разсипва всички останали валути по света...

[smilie21] [smilie21]

Автор: Императорът.   
Дата:   23-11-08 19:28

Разкажете го за некотешкоговорящите... [smilie2]
А даването на дивиденти невинаги е правилно - компанията на чичо Уорън само веднъж е снесла 10 цента на акция... Сухото от печалбата трябва да се реинвестира, а не да се пилее.

Е, като ми дават вземам де - Това лято бях на моренце со мангизите от дивидентът от София комерс... [smilie3] [smilie3] [smilie3]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   23-11-08 19:33

Сливенски, на мен това с цената на горивата много ми харесва [smilie24]

Освен това тази финансова криза ще спре или поне ще намали драстично хаотичното строителство у нас, което за мен пак е добре. Ще спре унищожаването на природа.

Цените на имотите също ще паднат или поне няма да вървят повече нагоре, което в личен план също е хубаво.

Всъщност какво е финансовата криза? Намалено потребление? По-малко кредити? Еми какво толкова. По-малко консуматорствео и толкоз. Мен лично финансовата криза хич не ме плаши. Даже има нужда от такава криза та нещата да си дойдат малко на място - да се върнат към реални граници.

[smilie21]

Автор: e-mil   
Дата:   23-11-08 19:35

Зафиров, кризата отдавна не е само финансова. Вече всеки ден обявяват съкращения в реалната икономика.

Re:
Автор: Chitsujo   
Дата:   23-11-08 19:35

Иве [smilie24]

Автор: slivenski   
Дата:   23-11-08 19:36

IvoZafirov, кризата ще засегне най-вече богатите хора... В БГ разбирай бандитите и мошениците... Аз съм ЗА кризата... ДА ЖИВЕЕ КРИЗАТА!!! [smilie21]

[smilie24] [beer] [smilie21]

Дата:   23-11-08 19:43

Е да, неминуемо ще има съкращения в някои сектори, но това както каза Япончето си е цикличност. Дори и без криза все някога тоя бум в строителния бизнес щеше да свърши и пак щеше да има съкращения на работници. То затова една икономика не трябва да се концентрира само в един два бранша, а да е гъвкава и да планира нещата от рано.

Дата:   23-11-08 20:50

Е, да не е само строителството? Стоманодобивът, високите технологии, автомобилният сектор, покрай автомобилния един куп доставчици... абе не четете ли новини? След 6 месеца ще се усети и в туризма.
Да, в сравнение с Голямата депресия тази криза е нищо (засега), но пораженията ще са по-големи от рецесията през 80-те. Не е от нормалните спадове в икономическия цикъл.

На един курс преди 6 години, доц. Марков от УНСС каза, че сегашните модели не достатъчно добри и че всички очакват нова икономическа парадигма. Аз тогава не му обърнах особено внимание (кой ще ти се занимава с теоретична икономика), но сега се питам дали не е бил прав.
Със сигурност нямаше предвид глупостите с преиздаването на "Капиталът", но сегашното прелистване на Смит, Рикардо и Маркс донякъде е потвърждение на думите му.

Дата:   23-11-08 21:16

Еми значи хората дето си разбират от работата са го предвидили. Пък и то само развитие няма как да има. Всяко нещо си има някакви граници било то и икономическо развитие.

Дата:   23-11-08 21:20

А-а, сакън! Аз много се надявам, личното ми икономическо развитие да няма граници. [smile]

Re:
Автор: Императорът.   
Дата:   23-11-08 21:21

Зафе - поогледай в Била-та количките, скивай в ресторанти и кръчми как плюска и порка народът, виж отчетите на публичните компании в България и кажи къде е тая криза, че нещо не я виждам, баси... [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21] [smilie21]

Дата:   23-11-08 21:23

Имп, е ти сега с моите въпроси [smilie5]

Автор: мъка   
Дата:   23-11-08 23:38

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.