Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Компютърски проблем - моля съвет...
Автор: Императорът.   
Дата:   23-11-08 11:23

...хора, компът ми нещо задръстил - трудно се стартира - и най-гнъсното е, че не мога да разбера де са се наблъскали боклуците, камо ли да ги премахна - нито една от папките в Локалният диск С не си признава за повече оти гигабайт и нещо, а от 19.5 гигабайта общо имам само към 700 мегабайта свободни... [smilie2] [smilie2] [smilie2] [smilie2] [smilie2] [smilie2]

Някой може ли да ме посъветва какво да му направя? Мисля, че ако просто го ритна, няма да помогне... [smilie2] [smilie2] [smilie2] [smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Стоев   
Дата:   23-11-08 11:25

преинсталация?[smilie8]

Re:
Дата:   23-11-08 11:30

Това ясно, приятелю - ама мога ли да сторя нещо сам, ърм?

Re:
Автор: mixmike   
Дата:   23-11-08 11:32

На win-а му трябват поне няколко GB свободни за да оперира добре. А най-спокойно ще се чустваш ако има над 10GB. Незнам с къв win си и какво си инсталирал, но 20GB е малко за системен диск. Освен изчистване (незнам дали умееш) или преинсталация, не е лошо да си направиш системния диск доста по-голям.

Re:
Дата:   23-11-08 11:34

Подскажи ми как да изчистя, приятелю Миксмайков... [smile] [smile] [smile] [smile] [smile] [smile] [smile]

Re: Компютърски проблем - моля съвет...
Автор: stoyan_5   
Дата:   23-11-08 11:35

Опитай с TuneUp ...

Автор: slivenski   
Дата:   23-11-08 11:35

CCleaner [smilie24] [smilie21] [smilie21]

Автор: georgi969   
Дата:   23-11-08 11:37

виж временните интернет файлове.

Re:
Дата:   23-11-08 11:44

Георги - папката, която се казва Темп ли? - ми тя казва, че в нея има само няколко мегабайта...
Стоян и Сливенски - това програми някакви ли?

Сега го накарах да компресира старите файлове... [smilie8]

Re:
Дата:   23-11-08 11:46

Импи, ако ставаше така с 2 думииии...
Май-общо казано, чистиш всичко което си имал на компа но е деинсталирано (винаги остава по нещо), всички или поне ненужните неща, които се зареждат и остават резидентни в паметта.
На моя комп с уиндоуса се зарежда само антивирусна, мрежата, звука и драйверите за видеокартата. Имай предвид, че почти всяка програма си стартира нещо дребно, което да помогне при ползването й по късно...обаче ти може да не я ползваш точно днес, но "част от нея" е стартирана с пускането на win-a. Сега се сещам, че най- познатите подобни програмки са Adobe Reader и PowerDVD.
ако разбираш - чистиш ръчно[smilie5] , ао не - се доверяваш на цитираните по-горе програмки и подобни. Но с тях също трябва да знаеш какво да правиш.
В случая май е най-добре преинсталация. Сигурен съм, че не си правил последната година[smilie24]

Автор: georgi969   
Дата:   23-11-08 11:47

C-documents and setting-user-local setting-temp
и temporary internet files.

temp
и temporary internet files ги изпразни.

Re:

Сега го накарах да компресира старите файлове...

тва е глупост с много съмнителен ефект.

CCleaner е програма, която чисти всички временни файлове, временни интернет файлове, кукита, тракери и всякакви други боклуци от компютъра. Когато я пуснах на моя, изчисти 2 ГБ, за които даже не подозирах... Горещо ти я препоръчвам. Има я в датата... Но внимавай да не затриеш и някоя програма с нея, защото има итакива опции... [smilie18] [smilie21] [smilie21]

Re:
Дата:   23-11-08 11:50

Ъръмчх... [smilie8] Не правил преинсталация доста повече от една година... [smilie2]

Автор: stoyan_5   
Дата:   23-11-08 11:52

TuneUp Utilities оптимизира работата на Вашия компютър. Възможности на програмата: настройка на системни функции, ефекти, смяна на икони, управление на паметта (включително нейното почистване и оптимизация), Autorun-Manager, информация за системата, почистване на твърдия диск и регистрите, комплексен оптимизатор на системата, мениджър на процесите, редактор на регистрите, мениджър за премахване на програми, пълно премахване на файлове, възстановяване на файлове и много други. Програмата има приятен и удобен за работа интерфейс.

http://www.p2pbg.com/index.php?page=torrent-details&id=25cc25418d7de37b54e7f2f8a0b948721b458644

Остави на авто всичко, ако не разбираш много ...
Аз с това си поддържам системите ...

Публикацията е редактирана (23-11-08 11:54)

Re:
Дата:   23-11-08 11:54

Благодаря, приятели... [smile] [smile] [smile] [smile]
Програмите ще пробвам...

Автор: neuromancer   
Дата:   23-11-08 11:57

пусни си скандиск задължително, ако не свърши работа, формат ц: и преинсталацията ще свърши.

Ако работиш правилно с компа, може да не правиш преинсталация за 2-3 години, колкото по принцип изкарват компютрите.

Re:
Дата:   23-11-08 12:08

ми аз именно 2-3 години не правил...[smile]

Автор: stzz   
Дата:   23-11-08 12:18

За това, някакво мнение???

[beer] [beer]

Автор: Amigo   
Дата:   23-11-08 12:27

Само някой джедай ще да се е намъкнал и да ти играе номерца [smilie3] [smilie5] [smilie5] [smilie25] [smilie25]
Носи на специалиста, ако не разбираш, че да не береш ясдове после [smilie5] Аз така правя [smilie25] [smilie25]

Автор: lumix   
Дата:   23-11-08 12:34

Advanced WindowsCare V2 Personal

това също е добро!!!

Дата:   23-11-08 19:20

Благодарение на Сливенски и Пит освободих шест гигабайта и половина... [smile] [smile] [smile] [smile] [smile]

Благодаря, приятели... [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   23-11-08 19:25

[beer] [beer] [smilie18] [smilie21] [smilie21]

Дата:   23-11-08 19:27

Сега направи една дефрагментация на диска и си в ДЖАЗА... [smilie24] [smilie18] [smilie21] [smilie21]

Дата:   23-11-08 20:04

Правя веч... [smile] [smile] [smile] [smile] [smile] Един приятел мина днес да ми дръпне дефрагментираща програмка... [smile] [smile] [smile]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.