Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 клокване на амд 4400+
Автор: bucki   
Дата:   22-11-08 14:09

нячкои да го е правил?ако има такива нема кайат как става?[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: клокване на амд 4400+
Дата:   22-11-08 18:09

хаиде де толкова много разбирачи тук и никкои не си казва мнението?

Re:
Автор: sashky   
Дата:   22-11-08 22:25

Не си прецаквай машината !!!
Ако си чак толко запален и нищо не може да те разубеди мисля чеhttp://sysoptimizer.free.bg/overclock/overclock_cpu.htm би ти помогнало.

Автор: kote   
Дата:   22-11-08 22:28

не е правилния форум да питаш
иди в някой компютърен или за геймъри
тук нямаме нужда от клокване

Автор: djogata   
Дата:   22-11-08 22:33

Не мога да си обясня защо ви е това клокване. Някакви хора, дето разбират много повече от вас от тези работи, с години се блъскат над дизайна на тези процесори, и между АМД и Интел има практически война кой ще направи процесор с по-добра производителност.

Мислите ли, че някой ще остави процесора си да работи на параметри, по-ниски от тези, на които е способен, и така да изостане в състезанието? Аз силно се съмнявам - според мене всичките тези процесори са си изстискани до дупка и тактовата честота, определена от производителя, си е най-добрата. Ако клокваш, само изнасилваш нещата.

Автор: NeDDRaG   
Дата:   22-11-08 22:43

djogata написа:

> Не мога да си обясня защо ви е това клокване. Някакви хора,
> дето разбират много повече от вас от тези работи, с години се
> блъскат над дизайна на тези процесори, и между АМД и Интел има
> практически война кой ще направи процесор с по-добра
> производителност.
>
> Мислите ли, че някой ще остави процесора си да работи на
> параметри, по-ниски от тези, на които е способен, и така да
> изостане в състезанието? Аз силно се съмнявам - според мене
> всичките тези процесори са си изстискани до дупка и тактовата
> честота, определена от производителя, си е най-добрата. Ако
> клокваш, само изнасилваш нещата.

Не е точно така. Или така е, ама за наормални условия на работа. При по-специални условия, по-добро охлаждане да кажем, процесорите си работят и на доста по-висока тактова честота. Едно време си играх. Става. Вече не е толкова актулано обаче, не се печели кой знае колко, щото рябва и ново охлаждане да купиш, а по някога, цената на доброто охлаждане е по-висока от това, да купиш процесора на по-висока честота.

Дата:   22-11-08 23:01

Хубаво де, "при по-специални условия" и "при по-добро охлаждане" сигурно наистина процесорът може да работи по-бързо, ама какъв е смисълът в това?

Все едно на Голф двойка да му сложиш ремус, да му изпилиш главата и да ползваш нитро за гориво. Ама пак си остава Голф. И разликата е там, че Голфът без тези преработки е надеждна кола, на която можеш да разчиташ, а като набухаш всичките глупости, не знаеш кога ще изкашля и ще откаже.

Та същото и с процесорите - стотици, да не кажа хиляди хора са си блъскали главите в продължение на много часове, за да измъдрят как този процесор да работи бързо и същевременно надеждно - и изведнъж някой си решава, че може да зареже 90% от надеждността, за да спечели 5% производителност [smilie8] [smilie8]

Автор: NeDDRaG   
Дата:   22-11-08 23:07

djogata написа:

> главата и да ползваш нитро за гориво. Ама пак си остава Голф.

Нитроте, дет му викаш ти, всъщност е течен азот и пак е за охлаждане. Да, едно време се правеше, защото беше по-изгодни, купиш си процесор за 2, добър охладител и работи на 3. ИУ рти остават парички за по-добра памет. Сега...

Дата:   22-11-08 23:16

Хехе, даже не направих връзката с течният азот при процесорите, напълно случайно се получи [smilie5]
При колите нитрото си е гориво (нитрометан)

Автор: джъмбо   
Дата:   22-11-08 23:43

едно време джитках някакви стратегии на РС то.... тогава губех часове... сега на мака няма игри и се хващам че хем иамм свободно време хем съм свършил и работа

май това с клокването е мечта само на геймърите...

Автор: danbi   
Дата:   22-11-08 23:53

ако си купуваш нов компютър, просто го купуваш с параметрите които са ти нужни. и с ясното съзнание, че след половин-една година ще е безвъзвратно остарял като 'топ производителност'.

повишаването на тактовата честота на процесори с архитектурата на Интел не повишава кой знае колко производителността им (някой сигурно си спомнят гениалното изобретение "wait states")...

модерните процесори имат шина с фиксирана пропускателна способност и там е истинското тясно място.

останалото djogata го е казал.

разбира се, винаги има хора които предпочитат някъде да им пише 2.4 вместо 2.2... каквото и да е.

джъмбо [smilie24] [beer]

Автор: fff   
Дата:   23-11-08 09:59

4200+ (2.2ghz) го пускам на 2.74 ghz при което разлика в производителността осезаемо има. Нищо не съм жертвал, нямам никакви проблеми. Всичко което ми костваше беше 2 мин. прекарани в биоса. Въпросът е защо да не го направя и да си взема бонуса [smilie11]

Това не е като да си купиш последния модел, но тази производителност стои там и само те чака и е глупаво да не се използва.

Re:
Автор: mixmike   
Дата:   23-11-08 11:05

Не си прецаквай машината !!!

Мислите ли, че някой ще остави процесора си да работи на параметри, по-ниски от тези, на които е способен, и така да изостане в състезанието? Аз силно се съмнявам - според мене всичките тези процесори са си изстискани до дупка и тактовата честота, определена от производителя, си е най-добрата. Ако клокваш, само изнасилваш нещата.

Процесорите не се произвеждат, а се "добиват" според определена спецификация. Тестват се за честотата, която са определени и се маркират като такива. Много често "партидата" се оказва доста по качествена и издържа доста повече "ръчкане". Отделно...ако AMD или Intel започнат да губях битката по между си в някой клас процесори, се е случвало да премаркират по-горен клас процесори, като по слаб, само и само да запълнят пазарната ниша и да издухат конкурента.

Едно време си играх. Става. Вече не е толкова актулано обаче, не се печели кой знае колко, щото рябва и ново охлаждане да купиш, а по някога, цената на доброто охлаждане е по-висока от това, да купиш процесора на по-висока честота.

Точно в момента, новите процесори са доста хладни и не е нужно изобщо друго охлаждане освен бокса (освен за абсолютно екстремен клок). Лично аз си го смених с такова за 28лв, за да ми е по-тихо[smilie24]

Да, едно време се правеше, защото беше по-изгодни, купиш си процесор за 2, добър охладител и работи на 3

Мдам, а сега си купуваш процесор на 1,6 и го правиш на 3,2, или от 2 на 4 и отгоре. Intel Core2Duo, e първия висок клас процесор, който позволява 100% клок (двойна производителност)...преди имаше едни целерончета със 100%, ама за тях не си е работа.

и изведнъж някой си решава, че може да зареже 90% от надеждността, за да спечели 5% производителност

Истинските клокъри, подлагат машината си на зловещи тестове след клока, така че да гарантират надеждността й. Недейте говори глупости. Клокнат и перфектно "настроен" компютър е 100000000 пъти по надежден от лайното, което ще ви сглобят в първата компютърна фирма в която влезете да пазарувате.

модерните процесори имат шина с фиксирана пропускателна способност и там е истинското тясно място.

Пфахахахахахахаха - брях, вЕрно? И тя кво?[smilie11]
"Модерните" процесори...пфахахахахахахаха[smilie18] [smilie18] [smilie18]

аз лично повече глупости в 5 поста не съм виждал дори в тема на 12 годишни в data.bg[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

ако не ми вярвате, влезте във форума на HardwareBG и дайте линк към темата тук[smilie10] [smilie18] [smilie18] [beer]

Публикацията е редактирана (23-11-08 13:43)

Дата:   23-11-08 11:21

но като цяло темата е глупава и няма смисъл да се коментира. Bucki отиваш в специализиран форум и четеш...и не питай директно както тук и с правописни грешки, защото момчетата са раздразнителни за неща кометирани 100пъти

Re:
Автор: fff   
Дата:   23-11-08 11:34

mixmike написа:

> Процесорите не се произвеждат, а се "добиват" според определена
> спецификация. Тестват се за честотата, която са определени и се
> маркират като такива. Много често "партидата" се оказва доста
> по качествена и издържа доста повече "ръчкане". Отделно...ако
> AMD или Intel започнат да губях битката по между си в някой
> клас процесори, се е случвало да премаркират по-горен клас
> процесори, като по слаб, само и само да запълнят пазарната ниша
> и да издухат конкурента.

[smilie24] [smilie24]

Чудих се дали да споменавам това с производството, но като се сетих ква ще е реакцията се отказах [smilie5]

Процесорите са си процесори и производството им е специфично и аналогията с автомобилите никак не е коректна.

Ето ви една глупава аналогия. Като производителя знае най-добре кое е най-подходящо за продуктите му, защо снимате в raw вместо да се доверите на фабричния jpg и перфектните настройки на производителя за шумоподтискане [smilie18] [smilie18]

Край с глупавите аналогии [ezik]

[smilie18]

Автор: to6e   
Дата:   23-11-08 12:15

Клокването не зависи само от процесора, а дънната платка, памети, захранване и охлаждането. Най-слабото звено във веригата е определящо и често си е до късмет на какво ще случиш. Като сметнеш цената на всички нужни компоненти понякога е доста по-евтино да си купиш по-бързия процесор.
Към момента повече ме е интересувало деклокването - намаляване на честотата на процесора и напреженията на всичко останало, като по тоя начин се намаля консумацията на енергия и компютъра остава студен.

Дата:   23-11-08 12:40

пробвах и стана Frequency :2300 MHz - (current : 2767.22 MHz)имам опция в биоса Cool'n'Quiet дадох я на авто и следните настроики за клокване
243mhz na CPU
2.05 RAM VOLTAGE
http://img265.imageshack.us/my.php?image=p1000577eg2.jpg

Публикацията е редактирана (23-11-08 13:05)

Автор: darksorrow   
Дата:   23-11-08 13:00

ае не знам за вас, моят е двуядрен интел 1.6 гхз и пали на 100% клок от раз, държа го на 50% клок, защото съм с гнусния боксов охладител и пак е на някакви много ниски температури.

после ми обяснявайте, че няма прираст в производителност....

Публикацията е редактирана (23-11-08 13:01)

Дата:   23-11-08 13:04

а той миксмайк бил оправил нещата [smilie5]

Автор: НАСОО   
Дата:   23-11-08 13:07

mixmike [smilie18] ха ха [beer]

Автор: tonevjr   
Дата:   23-11-08 13:18

Аз в началото бях тръгнал да се паля много като си взех куада на 2,6 и го вдигнах на 3,2 (май беше....малко след 3) и то на мн добри температури,ама се отказах...разликата не толкова фрапантна,като се има в предвид,че аз не го натоварвам и това изобщо не ми трябва по-голямата част от времето и сега е на 2,8 МАЙ[smilie5]

Много играчка е и е пипкава работа,да наглсиш всичко като хората,да не говорим,че клокването започва преди да сглобиш компа,а не след като старият ти комп от метро примерно е вече морално дърт и искаш повече![smilie3]

Автор: Pulsar   
Дата:   23-11-08 13:33

"клокване на АМД 4400+"

Само заглавието ме кара да се счупвам от смях дори... И ми напомня на онзи виц дето един палестинец отишъл в една еврейска фирма да търси работа... Еврейнът обещавал какви ли не прекрасни услович и чудеса на палестинеца... Накрая вторият взел да се мае и попитал:
- Ама вие май се майтапите с мен?!??!!
Еврейнът:
- Е, ти започна първи !!!!

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [beer] [beer] [beer] [beer]

Та и тая работа така !!! [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   23-11-08 13:34

гусин Баджаков няма милост [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Дата:   23-11-08 13:37

dark - аз съм със същия интел и си го крепя на 3GHz - 87% прираст. Купил съм го преди повече от година за 120лв и дъно за 90лв, 4ГБ рам за под 100лв и пей сърце. След повече от година, въпреки падането на цените съм готов да тестваме с някой, който си купи "модерни" [smilie5] компоненти в този диапазон...около 300лв за дъно, проц и памет.
Айде...ако трябва и парички ше сложим за да е по интересно[smilie19]

Re:
Дата:   23-11-08 13:40

darksorrow
аз съм с този охладител, само че като го купувах беше 28лв (долара беше 1.23лв и го взех с отстъпка)...перфектен

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.