Автор: Nushenceto
Дата: 18-11-08 21:37
Опитай се да бъдеш този, който наистина си, защото животът е кратък и често дава само един шанс да направиш някои неща.”
Когато Бог раздавал живот на земята, решил да даде по четиридесет години живот на всички същества. Първо повикал човека и му дал четиридесет години живот. На човека малко му се видели, но благодарил и си заминал. След това Бог повикал вола и на него дал четиридесет години живот. Вола рекъл:
- Дядо Господи, до двадесет години, ще съм здрав и ще мога да помагам на хората, след двадесет години и месото ми за ядене няма да става.
И така волът се отказал от двадесет от своите години. Алчният човек веднага грабнал двайсетте години на вола, та му станали 60. След това Бог повикал кучето и на него дал четиридесет години живот. Кучето се замислило пък казало:
- Дядо Господи, до двадесет години, ще съм здрав, игрив, хората ще ми се радват, след двадесет години и в кофата за смет няма да мога да се кача.
Така кучето също се отказало от двадесет от своите години. Алчният човек веднага грабнал и двайсетте години на кучето, та му станали 80.
Тази притча ми я разказа един възрастен човек преди много години, та ме накара да се замисля, върху реалните неща в живота. В действителност до 40 годишна възраст живеем своя собствен живот, този който ни е дарен от Бога, тогава когато мислим единствено за себе си, за своето развитие, кариера, пари… След четиридесет години живеем волските години, тогава когато мислим и работим единствено за своите деца и след 60 годишна възраст живеем кучешките години, когато в повечето случаи, дори и нашите улисани в ежедневието си деца не се сещат за нас.
Когато една врата се затваря, друга се отваря. Но често стоим толкова дълго гледайки затворената, че не виждаме отворената. Дали не сме в състояние сами да контролираме нашият собствен живот и да не разчитаме на благоволението на обкръжаващото ни ежедневие.
Вашето мнение по въпроса???
|
|