Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Изненад-а-а-а-а-а (поредната) /електрическа тема/
Автор: slivenski   
Дата:   28-10-08 08:19

Четете ли си сметките? [smilie21]

Защото аз до днес бях в неведение, че освен потребената от мен електрическа енергия, ЧЕЗ ми прибира и още двайсет кинта за ДОСТЪП? до и ПРЕНОС? през разпределителната им мрежа... [smilie9]

Пък аз си мислех, че си плащам само за тока... [smilie19] [smilie18] [smilie21]

Та се запитах дали някой регулира тези цени за достъп и пренос? Цената на електричеството е регулирана, но с разни други странични такси, големите компании могат да ни клецат, както си искат... [smilie21]

Монополът е велика сила, ей! [smilie21]

Знам, че на който не му харесва, да ходи в гората, но обичам нещата да са ясни... Картите на масата... [smilie21] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Изненад-а-а-а-а-а (поредната) /електрическа тема/
Автор: asahi   
Дата:   28-10-08 08:50

Изпрати им и ти фактура за достъп до контакта ти.

Дата:   28-10-08 09:01

И за пренос през електрическите ми уреди... [smilie18] [smilie18] [smilie21]

Автор: Pulsar   
Дата:   28-10-08 09:19

А, добрЮтро... !!!

Автор: Insight   
Дата:   28-10-08 09:30

... ами ти ако искаш ходи да си взимаш тока на място ;-)

... майтапа настрана - големи изроди са ЧЕЗ .... гении направо

Автор: kaspar   
Дата:   28-10-08 09:37

Изроди са , аз също ги псувах........дойде ми ток 200 и кусур лева лятото и след 20 мин. псуване искарах 2 месеца без да плащам,успех на другите.........[smilie24] Да не забравя и нещо за за ЧЕЗ да оставя --> [smilie19] [smilie19] [smilie19]

Дата:   28-10-08 10:17

Ами, извинявайте, но от 60 лева сметка за тримесечието, 20 лева са такси за пренос и не-знам-си-какво... Това преди го нямаше... Идваше едно листче, на което пишеше толкова киловата потребление - дневна, нощна - толкова пари... Ами, че половината сметка са такси и ДДС... Как да не псува човек... [smilie21] [smilie21]

Автор: Zori   
Дата:   28-10-08 10:23

Най- гадното е, че ЧЕЗ изнася всички приходи от потребителските пари в чужбина.

Дата:   28-10-08 10:24

Автор: Zori
Дата: 28-10-08 10:23

Най- гадното е, че ЧЕЗ изнася всички приходи от потребителските пари в чужбина.
-------------------------------------------

Е, данъци плащат в България и те... [smilie21] [smilie21]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   28-10-08 10:27

А за топлофикация да казвам ли?

Исва ми една изравнителна сметка - ОК имат да ми връщат даже
Обаче след месец идва същата изравнителна сметка за втори път и се оказва, че сега имат да ми връщат по-малко

[smilie8]

оказва се че всички замервания са същите само цената на единица енергия е по-висока. Е как така в рамките на един месец се повиши?

Дата:   28-10-08 10:33

Питам се дали всеки търговец, по същата логика не трябва да започне да събира такса за достъп до магазина си и за амортизация на подовите настилки от клиентите например? [smilie18] [smilie21] [smilie21]

Тази такса ми намирисва да е нещо не съвсем законна... Дали да не питаме омбудсмана и Държавната комисия за енергийно и водно регулиране? [smilie21]

Автор: tutttifrutti   
Дата:   28-10-08 10:35

тъпаците снощи пак спираха тока за 2 часа.[smilie9] тъкмо си бях настроила радиочасовника[smilie23]

Автор: Gruyu   
Дата:   28-10-08 10:36

Сега погледнах разпечатката им, няма страшно, сметката е вярна, просто са разбили цената на киловатчас на 3 части. Като ги сумираш и сложиш и ДДС-то и дневната излиза 18,5ст, колкото си е.

Дата:   28-10-08 10:39

И за чий им е да шашкат клиентите с някакви разбивки? Нека да пишат толкова ток - толкова пари + ДДС и готово... [smilie21]

Такси-макси... [smilie22] [smilie21] [smilie21] [smilie18] [smilie19]

Автор: Insight   
Дата:   28-10-08 10:49

Май има някакви такива европейски изисквания, коментирах тези странни сметки с познат, който живее в Германия и останах с впечатлението, че и там е нещо такова... абе Европа ... какво да я правиш

Автор: rtv   
Дата:   28-10-08 15:14

Ами това е от демонополизацията. Електроенергията вече можеш да си я купуваш, от когото намериш да ти я продаде. Ама преноса няма как да ти е от друг освен от ЧЕЗ (освен ако другия не опъне жици до вас). И така сега получаваш сметка с две позиции от ЧЕЗ. Ако си намериш доставчик ще имаш пак две цени - една за пренос от ЧЕЗ и една за електроенергия, както си я договорил с доставчика. Дали можеш да намериш друг освен ЧЕЗ е различен въпрос :-)

Автор: BOINK   
Дата:   28-10-08 15:18

и къде да си го намерия този демонополизиран - бахти думата - доставчик на ток различен от ЧЕЗ освен в магазина за батерийки и акумолатори???

Автор: rtv   
Дата:   28-10-08 16:25

Доставчик можеш да намериш бързо, ако до къщата ви стигат 220В жици освен на ЧЕЗ и на някой друг - той е[smile]
Търси се производител на ток...
Къде можеш да го намериш е лесния въпрос - има десетки държавни и частни електростанции...
Дали? е трудния въпрос. Дали ще ти обърнат внимание? Дали ако ти обърнат ще имаш минималната искана от тях консумация? Дали...
Но искаме европейски закони - имаме си ги. Има цяла поредица от директиви, които ни задължават да разделим производството от преноса, дистрибуцията и доставката. С тях имаме проблеми, защото все още "Топлофикация" се явява производител и доставчик, а по същите тези директиви това е недопустимо. Затова сега мъдрят да си правим завери със съседите или да плащаме на фирмите за топлинно счетоводство. Макар че от чисто юридическа гледна точка не е ясно топлинната енергия дали е монопол, защото топло можеш да си правиш от ток, въглища, пропан-бутан, стари вестници и т.н., а не само от парно и че никой не е насилван да си купува жилище в блок с общо парно (15% от жилищата в страната)
Леле, думичката "парно" - те сега стана страшно[smilie5]

Автор: BOINK   
Дата:   28-10-08 16:48

а може ли да си направя демонополизиран персонален АЕЦ в мазето?

Автор: e-mil   
Дата:   28-10-08 18:03

"ДОСТЪП? до и ПРЕНОС? през разпределителната им мрежа..."

Мрежата не е тяхна. rtv се опита да го обясни, но не стана съвсем ясно.
Работата е там, че след като приватизираха дружествата оставиха преносната мрежа на НЕК. Тоест в момента дори ЧЕЗ и ЕОН да имат собствени ТЕЦ-ове плащат на НЕК за пренос по далекопроводите за да стигне токът до къщата ти. И го отразяват във фактурата, уж да е по-прозрачно. Не че те грее колко плащат - крайната цена пак се вдига по други причини. Останалото за "демонополизацията" е ясно - де факто няма такава.

Между другото така е от една година. Учудващо е че чак сега си го забелязал.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.