Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Да-а-а, такива бяхме, а ето какви станахме:
Автор: bukipropovednika   
Дата:   28-10-08 11:52

Ако сте били дете тогава, като погледнете назад, ще ви бъде трудно да повярвате, че сте успели да доживеете днешния ден.

Ние се возехме на коли без предпазни колани и без въздушни възглавници. Креватчетата ни бяха оцветени в ярки бои с голямо съдържание на олово.

На шишенцата с лекарства нямаше секретни капачета, вратите често не се заключваха, а шкафовете в къщи не се заключваха никога.

Пиехме вода от улични чешмички, а не от пластмасови бутилки. На никого дори не би му хрумнало да кара колело с каска. Ужас, нали!

С часове си правехме самоделни колички от дъски и лагери, намерени на някое бунище, и едва когато вече летяхме по нанадолнището си спомняхме, че сме забравили да им сложим спирачки.

Сутрин излизахме от къщи, играехме по цял ден и се прибирахме, когато запалваха уличното осветление - там където го имаше. И през цялото това време никой не можеше да разбере къде сме.

Нямаше мобилни телефони, представяте ли си!

Няколко човека ядяхме един сладолед и пиехме лимонада от една и съща бутилка - и никой не умря.

Нямахме компютри, 3D игри, компактдискове, GSM-и, 160 канала кабелна телевизия, интернет и на тълпи ходехме на кино, защото нямаше дори видео!

Затова пък имахме приятели. Излизахме от къщи и ги намирахме. Ако някой ни трябваше, отивахме у тях и се виждахме с него.

Просто така, без предварително обаждане! Сами в този жесток и опасен свят. Без охрана. Как изобщо сме оживели?

Измисляхме сами игрите си, крадяхме череши и ги ядяхме с костилките - и на никой костилките не му прорастваха в корема.

През междучасията се пръскахме с вода от многократни спринцовки и бутилки от „Веро". Нашите постъпки си бяха наши собствени и ние бяхме готови за последствията.

Порязвахме се, ходехме в синини и натъртвания или си чупехме кокалите - но никой никого не съдеше.

Смятахме, че за всичко сме си виновни ние самите. Представата, че можеш да се откупиш от ченгетата или да се скатаеш от казармата практически не съществуваше.

Родителите от онези времена винаги вземаха страната на закона, можете ли да си го представите?

Да-а-а, такива бяхме, а ето какви станахме:

1. По погрешка въвеждаме системната си парола на микровълновата печка.
2. Имаме списък от 15 номера да се свържем със семейството си, което се състои от 3 човека.
3. Пращаме e-mail на колегата, който седи в съседната стая.
4. Губим контакт с приятелите си, които нямат електронна поща
5. След края на работния ден се връщаме в къщи и отговаряме по телефона така, сякаш още сме на работа.
7. Изпадаме в паника, ако излезем от къщи без мобилен телефон и се връщаме да го вземем.
8. Щом се събудим сутрин, първата ни работа е да влезем в интернет, още дори преди да си изпием кафето.
9. Сега накланяш глава, за да се усмихнеш.
10. Четеш този текст, съгласен си с него и се усмихваш.
11. Още по-лошо - вече си намислил на кого ще го изпратиш.
12. Прекалено се увлечен, за да забележиш, че в този списък няма номер 6.
13. Трябва ти само секунда за да пробягаш с поглед текста и да се убедиш, че номер 6 наистина няма.

Отговори на това съобщение
 Re: Да-а-а, такива бяхме, а ето какви станахме:
Автор: юнга   
Дата:   28-10-08 11:58

Да ама кашкавала беше кашкавал, сиренето сирене, чистото масло, доматите, плодовете, колбасите,млякото-кисело и прясно, месото имаше друг вкус, олиото миришеше на олио, а не на вода с химикали, хлябът беше готин и т.н.
Ей за това сме живи, но тези дето сега ги правят не ги виждам. Само с химия ще ги крепят да са живи.

Автор: bukipropovednika   
Дата:   28-10-08 12:01

Тъжно !!!

Автор: matataupa   
Дата:   28-10-08 12:06

Видях, че няма номер 6[smilie8]
Изобщо не се усмихвам, но не ми става и гадно- просто е така и не вярвам да мога да го оправя
Няма да го изпратя на никого, на който трябва съм го казал лично
Никйога не правя нищо сутрин, преди да си направя кафето, но го пия с интернета[smilie5]
Края на работния ден си определям аз и обратното- дори и по време на работа се държа, все едно че не съм[smilie7]
Не ползвам електронни пощи и всякакви други месинджъри с удоволствие и винаги за кратко
Не ползвам микровълновата, последно в нея стояха 3 тома на "Синовете на Великата мечка"

Както и преди си имаме глави на раменете- не за да си държим шапката, а за да мислим с тях. Който както си го направи, нали[smilie24]

Re:
Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   28-10-08 12:10

Това за e-mail-ите на работното място напълно го подкрепям, ако ще един до друг да седят. Така няма как някой да се изплъзне с баналното "Ама ти не ми каза".

Re:
Автор: Insight   
Дата:   28-10-08 12:42

Dani_Koev_BG написа:

> Това за e-mail-ите на работното място напълно го подкрепям, ако
> ще един до друг да седят. Така няма как някой да се изплъзне с
> баналното "Ама ти не ми каза".

.. .абсолютно вярно, същото става и с месинджърите + опцията, че ако колегата говори по телефона или на живо с клиент, може да обърне внимание на съобщението ти когато му е удобно ...;-)

.... микровълнова нямаме и няма да имаме за съжаление на половинката, но иначе доста неща ми позна първия пост.

Автор: niagara   
Дата:   28-10-08 12:50

[smilie8]

..... толкова са различни условията на живот, че не може да се сравняват[ezik]

Един малък пример - като деца до тъмно си играехме на улицата (малка уличка в центъра на София)-
с топка на ръбчета, карахме триколни колела, разчертавахме си дама на платното......

Не минаваха коли.

Сега така профучават една след друга, че не остана неблъснато коте, куче и не дай си Боже дете[smilie2]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   28-10-08 12:58

Аз пък не пиша имейли на колегите в другата стая въпреки, че те го правят. Ходя на крака при тях и разговарям очи в очи. На някои им е странно. Личи им по погледа, но пък това си е моя начин на общуване. Имейла е за хора, които не виждам. За другите имам уста, а те уши. Ако искат да ме чуят - техен е проблема. "ама ти не си ми казал" не го приемам.

Автор: joro35   
Дата:   28-10-08 13:42

A aз, с изненада гледах по ТВ реклама, за сирене,което БИЛО НАПРАВЕНО ОТ МЛЯКО. Какво ли ще доживеем още...

Автор: djogata   
Дата:   28-10-08 13:50

С имейлите се губи повече време да ги напишеш, отколкото да идеш в другата стая и да обсъдиш въпроса. Виж, ако човека е в Щатите или в Исландия, ситуацията малко се променя...

Автор: digitalgab   
Дата:   28-10-08 13:51

С изненада, щото не си знаел че евтиното сирене не се прави от мляко.

Дата:   28-10-08 14:02

Джога, е на теме Исландия ти е на един ... място бе [smilie5]

Автор: Rolleiflex2005   
Дата:   28-10-08 14:27

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Lalinda   
Дата:   28-10-08 15:26

Когато бях дете, имаше само два вида кашкавал - балкански и Витоша (и двата бяха ужасни), маслото изобщо бе само един вид, понякога не него пишеше "за чай", и също бе ужасно, прясното и киселото мляко също бяха ужасни, а месото, леле месото и саламите - още повече... Майонезата също бе ужасна (тя и сега е такава). Сиренето също бе ужасно (да не си кривим душата, а т. нар. домашно сирене пък изобщо не понасях, по-ужасно нещо не съм опитвала), да не говорим за хляба, повече от ужасен (странно, но други определения освен ужасен не ми идват наум), ужасни бяха и ракиите, и вината, и лимонадите, да не споменавам сайдерите и тониците, хеле пък плодовете и зеленчуците, които се продаваха в един-единствен плод-зеленчук в квартала, кални и повехнали... Хлябът се купуваше с купони! А и какви ужасни опашки имаше пред хлебарниците, а и не само! Колко пък ужасен бе шоколадът (имаше един, на който имаше Крава, ужас) или пък марципаните... Май харесвах само кебапчета с русенско хлебче! Ужасни бяха и компотите и сладката...

Дрехите, които носехме, също бяха ужасни ("нашата кобила носи дънки Рила" е от онова време...), шушлеците и дори чорапите - също, ботушите зимно време пропускаха, а и не всички имаха ботуши... Момичетата вързваха косите си с едни ужасни черешки от очукана пластмаса... Леле колко ужасни бяха и очилата, които някои деца носеха!!! А другите деца ги мразеха...

Виж, това за пръскането с шишета от Веро го помня добре, аааа, ужасни бяха и локумените вафли и ракетите с крем по панаирите, колко пък ужасни бяха поничките и кремките... Във Враца обаче имаше чудесни гевреци! Май обичах и макови кифли, ееее не заради мака...

Но наистина играехме само навън, дори на театър! Играехми едни игри, при които режехме с джобни ножчета пръстта, как ли се казваха? Изобщо винаги бяхме навън, израснах в гората над Враца, край турските гробища... и белите скали! Също и на стадиона и басейна!

Ако има някой врачанин да чете тия писания, поздрави!
[smilie24]

Автор: Chitsujo   
Дата:   28-10-08 15:28

И сексът снощи ти е бил, хм...нека позная ужасен? [smilie11]

Дата:   28-10-08 15:31

[smilie18]

Автор: djogata   
Дата:   28-10-08 15:37

Автор: IvoZafirov
Дата: 28-10-08 14:02

Джога, е на теме Исландия ти е на един ... място бе

Абе Зафиров, не е баш така, 3-4 часа полет са си оттука - Исландия е горе-долу на средата между Европа и Щатите [smilie5] [smilie5]

Сега гледам някакъв сайт, средна продължителност на полетите:

Копенхаген - Рейкявик: 3 часа 10 минути
Ню Йорк - Рейкявик: 5 часа 30 минути

Като доколкото знам понякога полета Копенхаген-Рейкявик може да продължи до цял час повече от обичайното, заради гадният атлантически насрещен вятър [smilie5]

Дата:   28-10-08 15:42

Е пак. С цели 3 часа ти е по близо от на мен

[smilie3]
[beer]

Дата:   28-10-08 16:24

Lalinda
в халите на ул.Сан Стефано във Варна/сега на това място е бившия ресторант "Океан"/се продаваха "ужасни", даначета, агнета, калкани, лефери, черноморски скумрии, карагьози, моруни, момици, лакерди, аншоа и т.н. не знам как ставаше но на ченгелите висяха целите животни и като кажеш на месаря отрежи ми това или ще готвим онова той ти режеше и продаваше това което ти трябваше. И мелачка за кайма имаше, тати правеха каквато искаш, което пък правеше кюфтетата и сърмите едни "ужасни".Черният хайвер беше 10 лева килограма, защото на 30 лева не го купуваха.Заплатите бяха 60-80.
Варна имаше понеделничен пазар до катедралата и домашното снабдяване беше от там. От Плод и зеленчук се купуваха само пестил и шипков мармалад. Киселото мляко беше във фасади/едни алуминиеви легени с капак/ и представете си вкисваше на втория ден, за разлика от сегашното.Режеше се с една голяма лъжица като сирене. Срещу нашата къща бе лабораторията на Млекопреработването. От там ни даваха един"ужасен" балкански кашкавал, едни чисти масла, също "ужасни"и представи си имаше овче сирене в тенекии. Едно като масло такова, да го мажеш на филия.
По едно време мъжките обувки бяха само два модела кубински чукани в цяла Варна. Добре че
бяха параходите, та се снабдявахме с едни "ужасни"буржоазни дънки , фланелки и мокасини. Имаше и едни такива "ужасни" партиди гроздова, че бе като Евксиноградска, та купувахме с кашони, а Тмянката бе парфюм и много вървеше с момиците в масло. Направо "ужас".Бакалниците и те едни "ужасни" -вътре само Столична и Московска по 1,73 за бутилка.
"ужасния" светъл и лек кубински ром не го поглеждахме даже. Всички "ходехме" на работа и си гледахме чейнджа.
Признавам, комунизмът ни тежеше с глупостите си, но като влезеш в колбасарски магазин и като ти замирише, та се почва, шунка, пушена костица, кайзер. И какви кремвирши имаше преди да ги сложат в найлон-" ужасни".
И като нямаше ни интернет, ни телевизия, ние какво да правим, дъвчим си тези "ужасни" мезета, с онези "ужасни" гроздова и водка и четем книги.Книги всякакви. Дори и от туристите имахме книги и списания. И от моряците музика всякаква.

Автор: digitalgab   
Дата:   28-10-08 16:31

През социализъма нещата бяха истински, какъв "Слънчев Бряг" пиехме само тогава напр.! Сега дойде времето на ментетата, чалгата, бързата печалба; който успял, успял, който не, кучета го яли.

Публикацията е редактирана (28-10-08 18:43)

Дата:   28-10-08 16:34

Абе навремето какви балерини имаше.....

[smilie21]

Автор: n1x0n   
Дата:   28-10-08 16:39

Когато бях дете, имаше само два вида кашкавал - балкански и Витоша (и двата бяха ужасни), маслото изобщо бе само един вид, понякога не него пишеше "за чай", и също бе ужасно, прясното и киселото мляко също бяха ужасни, а месото, леле месото и саламите - още повече..

Ти и от ядене разбираш колкото от фотография тоест николко! [smilie18]

Дата:   28-10-08 16:44

digitalgab,
не знам за Слънчев бряг, но по едно време в бара си имах двата вида Евсиняк, 10 годишен и 20 годишен,Великий Преслав, Черноморско злато и 10 годишна Плиска.
Пристига един корейски екипаж и питат:
- Реми Мартен имате ли?
- Имам коняк -отговарям.
- А Хенеси?
-Само български.
- Чаша Коняк и лед
-Какъв да е 10 годишен или 20 годишен?
-10 годишен.
-Евсиняк или Плиска.
Точно преди да припаднат казаха "някакъв".
След 4 дни и 2 зареждания на бара , изкупиха всичкия коняк с кашоните и надценката и си заминаха да пият Реми Мартен.

Автор: feliz   
Дата:   28-10-08 16:44

А кви дъвки имаше едно време [smilie8]
"Идеал" [smilie18]

Дата:   28-10-08 16:48

Е да, за дъвките да, но за безалкохолните не съм съгласен.Къде е онзи билков "Балкан тоник" а?

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.