Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 ВАРНА-отново най доброто място за живот в България
Автор: lucky_lychano   
Дата:   27-10-08 12:31

Отново N1

Отговори на това съобщение
 Re: ВАРНА-най доброто място за живот в България
Автор: Skic   
Дата:   27-10-08 12:42

Варненци да кажат, но за Пловдив - голяма култура, голямо нещо - чалга от всякъде си е. Казвам това след едногодишно отсъствие от България бях на място, което не би трябвало по никакъв начин да е по-добро място от Варна или Пловдив, но се оказа, че е. Така имах възможност да се завърна в родния си град и дори носталгията по него не успя да притъпи неприятното впечатление за кич и безвкусица, също и за мърсотия.

Накрая ще кажа само, че колкото и да сравняваме все едни и същи ще са в челото. От 10-15 големи града с прблеми е ясно, че ще има няколко с по-малко и то защото винаги всичко е било съсредоточено там, тоест правилното формулиране е <<Най-малкото зло>> или нещо подобно...

Автор: tnt   
Дата:   27-10-08 12:42

[smilie24] и Пловдив [beer] [beer] [beer]

Автор: RAFA   
Дата:   27-10-08 12:43

...само с едно съм съгласен "Най-скъпа за живеене в България"[smile]

Автор: tnt   
Дата:   27-10-08 12:45

Скицо, прав си уви! Но нека се опитаме да погледнем и малко позитивно[smilie8]

Дата:   27-10-08 12:54

Опитвам, но фактите са си факти. За Пловдив мога да говоря само, защото останалите градове са ме приютявали за малко и мнението ми няма да е реално. Пловдив мога да го покажа на приятели от чужбина, но ако искам да им хареса ше трябва да внимавам къде и кога ги водя... и пак може да бъда изненадан. Ще ми се наложи да го сторя, но мисля да го ударя на откровение и ще покажа всичко и добро, и лошо. Яд ме е, че определих Пловдив като "Малкия Рим" и сега ще се червя. Истина е, че нашите Седем/вече шест/ хълма са далеч по-внушителни от Римските(които също са били седем, но някога си), но само с тях, един Амфитеатър, Одеон и още няколко нещица няма да успея да защитя тезата си на фона на останалите занемарености и кич. Като се замисля обаче, не е лош Пловдив, по-скоро по манталитета трябва да поработим.

Автор: canonio   
Дата:   27-10-08 13:08

Това е платена реклама и има за цел селяните да си продадат и последните ниви, та да дойдат и да изкупят хилядите непродаваеми, нискокачествени апартаменти, на цени от по 2000 евро за квадрат.[smilie23]
И после същите тия селяни, да задръстват града с колите си, щото ако вървят пеша или карат колело, някой друг селянин може да ги види и да им се смее.

Кмета направи велоалеи, по които не е минало нито едно колело... Само някакви долнопробни баровци си спират колите там, та чак и тъпите ченгета не могат да минат с патрулките си.

Във Варна е много хубаво да се живее, ако живееш близо до входа на магистралата, та да можеш по-бързо да се изнесеш през уикенда.

Автор: IvoZafirov   
Дата:   27-10-08 13:09

В петък цял ден прекарах в майнатаун, за съжаление повече шофирайки. Ами леееко съм поразочарован от хаоса по улиците. Аз си мислех, че в голямото село е хаос. Абе хаос е ама строен пък в майнатайн е онзи хаос от едно време. Кой наляво, кой надясно, няма маркировка няма знаци, важно е да си гъзар. На пешеходни пътеки не щат да спират. Един щеше да ме удари отзад, че и псува после. Друг пък ми дзяеше що съм спрял на червения светофар като имало време да минат още 3 коли...

Абе [smilie23]

Та незнам по Гагаузияленд как са [smilie8]

Иначе голям град ли е не ми го фали, че става за живеене [smilie21]

Re: ВАРНА-отново най доброто място за живот в България
Дата:   27-10-08 13:14

Иво, ти пък за движението в Пловдив, това е част от живота на пистата и малоумието... Не мисля, че в София хаосът е строен или организиран, но не се обзалагам къде е по-неприятно за шофиране. Нашият мазен кмет да беше направил велоалеи, където трябва да има щях да си пердаша с байкчето като пич, но уви... Ако във Варна има такива и предвижването е възможно в голям периметър, евала!

Автор: nik1   
Дата:   27-10-08 13:16

Да не сте изгонили Морския???

Автор: tan4o   
Дата:   27-10-08 13:17

аз пък си харесвам Русе[smilie8]

Автор: endlessdark   
Дата:   27-10-08 13:20

Skic,
моля моля,водила съм чужденци в Пловдив(Французи и американци)...влюбиха се в града.....
Очевидно твойте приятели са прекалено изискани за нашата колоритна страница.
Като не те кефи стой си там където си....да мрънкаш е лесно.

Дата:   27-10-08 13:20

А Иво, сега се сетих, че в Пловдив пак се спира на пешеходци, поне всеки трети, четвърти спира, но останалите са безобразни диви селяндури, но иди в Бари или още по-добре в Наполи и Пловдив, дори София ще ти се сторят едни тихи, приятни, изпълнени с толерантност местенца.[smilie5]

Автор: lucky_lychano   
Дата:   27-10-08 13:22

Какво ви е мнението,съгласни ли сте с класацията???

Дата:   27-10-08 13:24

Не, моите приятели не са идвали тук, нито са префарцунени надувковци и няма да кажат нищо лошо, аз самият се притеснявам да не ги разочарова градът, за който съм говорил с патос и ако обичаш не ми казвай къде да стоя, както аз не ти казвам да идеш от където си или да си стоиш в САЩ. Не мрънкам, а отбелязвам, защото съм част от този град и той е част от мен и подобно на всеки софиянец и варненец помня по-добри времена. Става въпрос за детайлно опознаване на дадено място, понеже за ден-два всеки ще каже, че е хубав, след като човек се потопи в живота на града, тогава може да каже харесва ли му или не. Иначе съм толерантен ако не ми дават наклон на...

Публикацията е редактирана (27-10-08 13:32)

Дата:   27-10-08 13:32

Скицо, бил съм по 'Талянско та знам как е [smilie5]

А на Танчо русито е готино да [smile]

А иначе както казах по-горе голям град ли е...

Re:
Дата:   27-10-08 13:35

И аз имам добри впечатления от Русе [smilie24]

И както правилно отбелязваш за големите градове имат си проблеми, но нашите не са толкова големи, че да не можем да се справим при желание. София е по-различен случай, но много други градове са се справяли, явно липсва воля за определени действия!

Дата:   27-10-08 13:41

lucky_lychano, на общия фон това е картината. Дали ще е София, Варна, Пловдив или В.Търново все тая, нас какво ни топли, като сме под един чадър. Ще намина към Варна да видя дали наистина е по-добре напоследък, защото преди 3-4 години ми се видя типичен голям БГ град, обаче с море [smile] Това с морето не е никак малко де, носи много положителности... понякога [cool]

Публикацията е редактирана (27-10-08 13:42)

Автор: юнга   
Дата:   27-10-08 13:53

Може би.
Може би щеше да бъде най-доброто място за живеене, ако живееха варненци на това място.
Живея в Гръцката махала и твърдя, че от понеделник до петък това е невъзможно място за живеене.Всички чобани са на работа с колите си.
Събота и неделя по се ядва, стига да не правят ремонти и да са се прибрали по родните места.Скъпотията в този град не е за описание.Ще получите главоболие.Мръсотията по улиците е ужасна.Едно нещо има в този град което става и това е морската градина, но вместо да я развиват позволиха да се строи в третата й част, за да има къде да живеят приходящите чобани, перачи и тям подобни.
На Франгата, на най-високото място над града направиха строително сметище и сега там са Златни пясъци,Константин и Елена и всички стари сгради от града в насипен вид.Франгата обаче е на север от града и изложена на силните за това място северни и източни ветрове, които сипят праха от строителните отпадъци върху града.

Автор: exile   
Дата:   27-10-08 13:59

В София е доста по-спокойно за шофиране от Пловдив и виждаш гледки, които тук ги възприемаме като градски мит, примерно да спре колоната, за да можеш да се включиш в движението...
но товя не прави софия по-добро място за живеене, да не си помислите нещо [smilie5]

Дата:   27-10-08 14:00

а какъв културен град сме не знам... нещо не я виждам тая култура.

Re:
Дата:   27-10-08 14:08

exile, не зная пич, опитвам да съм реалист, но ми казаха да си стоя, където съм и ми се скараха. Както и да е, това с културата е стара слава, нима всичко културно, че и псевдокултурно не е в София?! Отдавна мина времето, когато къде насила, къде по друг начин Пловдив беше представян за Културната столица на България - истина е, че се правеше нещо да е уж така, поне да изглежда.

За шофирането имам една стратегия, почти винаги спирам на пешеходци, пропускам някой друг автомобил да премине пред мен или да завие на трудно място - по този начин получавам усмивки и поздрав, така и аз се усмихвам и псувните на този зад мен ми минават през хххх хххххх. Обаче с нахалниците съм гадняр и ги оставям да карат срещу автобуса, ако искат да ме удрят, колата ми не струва 50К и нагоре [smilie5]

Публикацията е редактирана (27-10-08 14:11)

Автор: alsash   
Дата:   27-10-08 14:38

юнга...canonio.....така си е мамка му!

Дата:   27-10-08 14:57

Всички градове страдат от имиграцията.
Страдат пространствено, страдат и културно.

Както каза някой по-горе тези чобани и чобанки, за които "връхта" е чалгата и кича и които считат, че нахалството е добродетел, като заляха градовете и ги направиха доста по-отвратително място за живеене.

Та тия чобани не са подминали ни софията, ни пловдив, ни варна за съжаление

Дата:   27-10-08 15:29

скиц [smilie24]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.