Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Правото е на по богатия даже и в морето....
Автор: vladomatev   
Дата:   16-10-08 12:17

Да го види тоя отворен червив с пари тип дедо Хемингуей да му тегли един бой....

Отговори на това съобщение
 Re: Правото е на по богатия даже и в морето....
Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   16-10-08 12:18

Ъ? [smilie11]

Дата:   16-10-08 12:20

Та става дума за една от най красивите и модерни лодки дето се мотка по моретата- Maltese Falcon. Регата във залива на Сан Франциско,демек сбирка на богати и в един момент:

http://www.lyonsimaging.smugmug.com/gallery/6142227_HoUAr#P-18-20

Опаааа:

https://photo-forum.net/static/forum/2008-10/zdar5888.JPG
http://4.bp.blogspot.com/_1CDZ7Ya8Ni0/SOglvWewSCI/AAAAAAAAFbc/QJg6QtWPyBw/s400/20081004_143312_2672.

Публикацията е редактирана (16-10-08 12:22)

Дата:   16-10-08 12:23

Не ми пуска линка не, та тоя малкия ...малък малък 13 метра си е в правото а Фалкона си прай пълен пас....и тоя "малкия" вместо да си промени курса ..БААААМ. Нема 6-5 ....нацепва си се в него и така ....дотук добре, тия работи се случват....

Дата:   16-10-08 12:26

Което наистина ме ме нервира са тези самодоволни мутри дето позират:

http://lyonsimaging.smugmug.com/gallery/6142227_HoUAr#P-21-20

човека сигурно е изпла_ал лодката 15 години а тия лайна си позират за снимката ....ебаааси!

Дано тоя с бялата лодка е адвокат или поне има добър такъв и ги съди....ама на тях едва ли им пука особенно ....

Дата:   16-10-08 12:29

Абе кво ми става с хипервръзките (линкове)?

ТА извода от историята за мен е .....:

да им .·!"&3 46123ката мръ"·$" на такива наглари дето плават по моретата,въздуха и магистралите!

Re:
Автор: Chitsujo   
Дата:   16-10-08 12:39

И аз тъй доволно позирам с моето корито, че то е много ясно бе! Какво му трябва на човек [smilie5] Освен това наиш кви каки имаше на Яхт шоуто последно с едни ми ти огрооооомни изкуствени очи [smilie10] [cool]

Дата:   16-10-08 12:51

"Яхт шоу" - пародия! Аз досега му се кефех яко на Maltese Falcon и на собственика.Яхтата е страхотна ...ама е пълна с плъхове.....баси!

Автор: nrk   
Дата:   16-10-08 12:56

Брей, туй чудо изглежда бая голямо, ще е интересно да се види на живо.

Мене едно ми е чудно... като се съберат 100на лодки накуп как се определя кой има право и кой накъде да върви, гледах ги миналата седмица на старта на Volvo ocean race - ми бяха се скупчили една камара всякакви корита страшно нагъсто и... нищо, нито една катастрофа :)

Автор: dreamer   
Дата:   16-10-08 12:58

https://photo-forum.net/static/forum/2008-10/xxck6392.JPG

Re:
Дата:   16-10-08 13:01

Ооо,nrk е в Аликанте...не можах да ида да гледам старта! Ми има си правила има си съдии и така ....при малките лодки е по напечено между другото .....

Автор: nrk   
Дата:   16-10-08 13:13

Ми да, интересно беше, даже и за такива като мен дето нищо не разбират от яхти.

Но аз говорех за лодките "зрители", че там е истинската блъсканица...

Иначе участниците на Волвото са само 8 тази година. Дефилираха ми няколко дни пред балкона, та пощраках доста. За съжаление нямам телеобектив за дигиталката, та се налагаше да придържам с ръка един 200мм М42 пред Пентакса без преходник :)
Ако се стегна да поконвертирам може да пусна няколко снимки утре.

Re:
Дата:   16-10-08 13:19

Айде пусни....а зяпачите са пълен хаос обикновенно, полвината са "domingueros" (дето викат испанците) и са опасни като са на руля....

Автор: canonio   
Дата:   16-10-08 13:37

Сега,
не знам какви са локалните правила на регатата, но когато става въпрос за морските правила, всичко е доста различно...
А кой е виновен, не може да се каже само снимка на сблъсъка.

Ето, прочетете правило 12 от колрегс:

http://www.marad.bg/upload/docs/COLREGS.doc

a) Когато два ветроходни кораба се сближават един с друг така, че възниква опасност от сблъскване, единият от тях трябва да отстъпи път на другия, както следва:

(I) Когато корабите се движат с различни галсове, корабът с ляв галс трябва да отстъпи път на другия.

(II) Когато и двата кораба се движат с един и същи галс, корабът, който е от наветрената страна, е длъжен да отстъпи път на кораба, който е от подветрената страна.

(III) Ако кораб, който се движи с ляв галс, види кораб от наветрената си страна и не може да определи точно с какъв галс - ляв или десен се движи другият кораб, той е длъжен да му отстъпи път.

(b) Съгласно това правило, наветрена се счита страната, противоположна на тази, на която се намира главното платно, а в случай че корабът е с правоъгълно стъкмяване - страната, противоположна на тази, на която се намира най-голямото надлъжно платно.

Автор: likeduh   
Дата:   16-10-08 13:48

златното правило ..дето обобщава всички и дето баба плаваше по него и никога никого не потопи......е:
"ПАЗИ СИ ДЕСНИЯ БОРД"

ееех а как плетеше баба..тъй де плаваше ..и плуваше...

Автор: jekopj   
Дата:   16-10-08 13:49

канонио,сигурен ли си в превода относно "платно",за мен правилното е "ветрило"...от там и "ветрилно стъкмяване".
Не го приемай като заяждане,просто уточняване на наименованията...[beer]

Дата:   16-10-08 13:49

То това е по време на регата ..както и да е.
Именно големя капут е на ляв галс (халс) ...погледни снимките ...

А малкия и него ше го резнат (дисквалифицират) шото не е избегнал колизията ....обаче си е в правото ....аз ако бях _ях да падна и да избегна сблъсъка не за друго ами заради _етите - материални и физически, ама това не оправдава Фалкона.....

Дата:   16-10-08 13:53

Канонио виж всички снимки там става доста ясно ...ама не ми излизат линковете ...

Дата:   16-10-08 13:54

likeduh,
това правило е само за два кораба с двигател, в открито море и само ако и двата са на ход.

Дата:   16-10-08 13:56

jekopj,
не съм превеждал нищо. Така е преведена конвенцията и така съм я учил навремето....

Дата:   16-10-08 14:00

vladomatev,
за мен само факта, че при обявена регата, със точно начертана сепарация и буйове, големият се е натикал вътре, значи е виновен...

Re:
Дата:   16-10-08 14:04

Видя ли снимките със самодоволните физиономии на богат_ите като забелязват след сблъсъка че ги снимат ...???

Автор: MartinEden   
Дата:   16-10-08 14:26

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Todd   
Дата:   16-10-08 14:46

Добре де - а торпеда не карат ли с тях ???

Не може да нема човек поне едно на борда.....ша излезне некой развълнуван кит и ша му потроши коритцето ....

требе да има торпедо ...поне две!!! Не може иначе...

[smilie19]

Автор: H.Kostov   
Дата:   16-10-08 15:24

Автор: H.Kostov

Пичове не знам колко от вас са имали възможност да карат ветроходна лодка но аз съм карал именно такъв Бермудски шлюп(клас Карибиен,малката ветроходка).Подчертавам не съм се возил а съм я управлявал. Тази снимка смърди,яко ми смърди на монтаж...Погледнете стаксела...Ако двете лодки са в тази ситуация не може стакселът да е в тази си форма.При тази ситуация"торбата" трябва да е съвсем в друга форма.Освен това..я ми обяснете как големият е на курс Бакщаг ,малкият го е нацепил от дясно пак с курс Бакщаг почти на Фордевинд.Освен това може да се каже че и двамата са на ляв галс....Супер съмнително ми е.
Като за последно.Типът в карибиенът е прекалено спокоен.Нереално спокоен а такава лодка не се кара и сам.
jekopj прави си относно наименованията.Тук казваме платно за по лесно но правилното е Ветрило

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.