Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За търсещите защита на парите си...
Автор: Императорът.   
Дата:   13-10-08 10:40

....Продава се платинена красавица - на сгодна цена... а анализаторите предвиждат ръст на този секси метал... самата монета е много секси - една тайна - на снимката е моята, но се продава друг екземпляр...

Струва си, вервайте ми...

Отговори на това съобщение
 Re: За търсещите защита на парите си...
Автор: Amigo   
Дата:   13-10-08 10:42

какви са й мерките [smilie8] [smilie8] [smilie5] [smilie5]

Дата:   13-10-08 10:43

http://auction.bg/item.php?id=154719 Ето Деси
http://auction.bg/item.php?id=52445 Ето целият комплект

Дата:   13-10-08 10:47

Сори, че в първият пост забравих линкът - монетата е страхотна, по си я обичам даже от Златният кинт.

Ето още две страхотно ценни монети, макар и ценни не като метал:

Евреинската и
Монетата с Трите дупки

и разбира се - последният хит - Независимостта

Публикацията е редактирана (13-10-08 10:47)

Автор: boreto   
Дата:   13-10-08 10:57

Императоре, ти май си решил, че борсата е ударила дъното и заменяш платина за акции?

Впрочем, и на мен ми мирише на дъно...

Автор: KAISER.SOZE   
Дата:   13-10-08 11:00

и как точно се защитават парите като си купя тази монета???[smilie8]

не е ли по добре да ги похарча за нещо което ще ми влезе в употреба вместо за къс метал който ще стои в някакъв шкаф [smilie8]

Автор: Marillion   
Дата:   13-10-08 11:00

Скоро ще затворят борсата.

ако имате пари - инвестирайте в имоти и ценности.

[smilie24]

Дата:   13-10-08 11:15

Борето - просто човекът помоли да снимам моята монета и да му пратя снимките - той си няма апарат. Затова снимка моя на моя монета, ама продаващата се монета не моята - а на един приятел-колекционерин от Търново.
Кайзеров - говорим за защита на свободните пари. Никой не те кара да се лишиш от хляб, прасе и бира, за да си купуваш късчета метал. Така с твоите хартийки без покритие си купуваш нещо с реална и непрекъснато растяща стойност - няма по-сигурна защита на спестяванията от тия монети. Борсата скача нагоре-надолу, а и за да играеш там трябват акъл и здрави топки. Имотите са избалончени и който купи сега (поне в София, другите големи градове и курортите) ще се прецака като паднат цените. Тогава?

Ще подчертая само едно - когато си купих Дупчестата и Евреинската, дадох за двете парите, които сега искат само за Дупчестата.

Други ценни са Свети георги и Златният кинт (и двете сексапилни и златни) но в моментът не се предлагат в Аукционът.

Деси не е толкова рядка (комплектът - Деси, златна и сребърна още го има в бамката) но се очаква скорошен ръст на платината с около 50%, а и монетата е страхотна.

Re:
Автор: Amigo   
Дата:   13-10-08 11:18

да инвестираме ама само дет няма кво [smilie19] [smilie19] [smilie18] [smilie18]

Дата:   13-10-08 12:30

Кво става, ва - нали иначе тръшкате от страх пред финансова криза? Ето - давам ви шанс - вие се криете.

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   13-10-08 12:46

Императорът., има ли някакъв сайт с каталог на всички български монети и съответните им тиражи. Имам една кутия с около двеста български монети и за някои от тях ми е много интересно да прочета. Имам една с номинал 3 стотинки и една с номинал 2 1/2 стотинки, както и над 30 юбилейни. Най старата ми е 50 стотинки от 1883г.

Автор: KAISER.SOZE   
Дата:   13-10-08 13:55

Императорът. написа:

> Кво става, ва - нали иначе тръшкате от страх пред финансова
> криза? Ето - давам ви шанс - вие се криете.

Императоре, тва е фото форум [smile] тук купуваме обективи и пр. [smilie5]

Дата:   13-10-08 14:17

Хе-хе - обективи и апарати ще ви защитят сухото... само дето цената на всеки апарат пада, въпреки обезценяването на паричките... [smilie19]

Дани - има каталози, ама виртуален няма - по обясними причини - щото печатният струва бая сухо.
Разбира се - от всичките ти не може да няма по някое и друга поне относително ценна.

Автор: exo99   
Дата:   13-10-08 14:35

Нямаш никакъв проблем - български каталог с фотоси на всички монети от 1879 до преди няколко месеца , с цени и текстове на български и английски , струва някъде около 5 лева.
Ако си в София, звънни ми на тел. 0885 357719 и ще ти продам един такъв.[smile]

Re:
Автор: Chitsujo   
Дата:   13-10-08 14:37

А по закон не е ли забранено възпроизвеждането на парични знаци под каквато и да било форма, та дори и на снимка [smilie11]

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   13-10-08 14:54

exo99, благодаря. Ако почувствам нужда, ще те потърся. Хрумна ми сега идеята, че мога да ги продам заедно с няколко банкноти и един плакет и да си купя някой обектив.

Автор: Блясък   
Дата:   13-10-08 14:55

Императоре, въпросченце малко, невинно: Лаик съм, затова невярвам и на ушите си по темата; ОК, купя си тая монета. Имам и мерака. Платя за нея доста повече от колкото пише че е номинала върху нея, и много повече от колкото струва метала, от който е изработена. След 5 години, когато кризата е минала (дай Боже!) Кой аджеба ще даде 10 пъти цената и като метал, или 11 пъти например (да съм ня кяр)? И защо човека точно в този момент я продава, след като човека е Хищник и си знае интереса? Простете тъпия въпрос ....
Освен това само в Аукциона ли става тая размяна на собствеността? Това в някакъв аспект намирисва на частна валута, и в края на краищата тези участници не се ли лъжат в тоя аукцион един - друг?

Автор: Vinsent   
Дата:   13-10-08 15:02

Имах въпрос подобен на зададения от Блясък, или почти същия. Купувам златце или друг благороден метал. Утре идва кризата. Искам да реализирам златцето. Ми как, аз нямам пазара на този продукт. Просто някой ще се възползва то това. Не че имам нещо против, но в резултат на това аз ще бъда в загуба.

Е, горе-долу такъв ми е въпроса.

А, произведения на изкуството винаги ще поскъпват. И колкото повече стоят, толкова повечко злато ще струват. Та мнението ми е, трябва да се купуват такива нещица! [smile]
[beer] [beer] [shtrak] [beer] [beer]

Автор: Блясък   
Дата:   13-10-08 15:10

Уточняващ въпрос: А б банката срещу тая монета ще ми дадат ли 10000 лв.. Гледам че в аукциона цена 1350? [smilie10]

Дата:   13-10-08 15:20

Блясъков и Винс - има две отделни стойности - металът и нумизматическата стойност. Посочил съм ви монети които струват бая като метал и самият метал с тенденция за поскъпване (Деси) и монети с много висока нумизматическа стойност. Независимостта струваше 54 кинта в бамката на 15 септемврий - веч дават за нея Ревлю и повече, както виждате. Цените на Евреинската, Дупчестата (както и на още няколко монети) растат постоянно. Разбирате ли - там веч не става дума за метал, а за малък и отдавна изчерпан тираж - напримерно Евреинската е само 2 000 броя !!! Тия монети струват много повече от цената на металът... като си купувате фотоапарат не го вземате на цената на металът в него, нали?
Блясъков - 1350 ако снесеш, търгът се прекратява и Валю (продавачът на мадамата) ти я дава директно... но това не ти пречи да наддаваш полекичка и евентуално да я вземеш по-тънко... обяви сега 818 кинта напримерно... Покупката може да стане всякак - може и наживо да се видите - на 25-ий октомврий той ще дойде в София - тогава е редовното монетаджийско сборище. Аз си я взех именно така - разбрахме се и той ми я даде наживо. Бамката не купува монети, но има многоширока общност колекционери, винаги настроени да купуват - особено редки монети. Примерно ако реша да си шитна Златният кинт, направо бой ще има за него... и не само за него.... [smilie6] [smilie6]

Дата:   13-10-08 17:21

Автор: Chitsujo
Дата: 13-10-08 14:37

А по закон не е ли забранено възпроизвеждането на парични знаци под каквато и да било форма, та дори и на снимка

.....................................

От къде ти хрумна това ?
Става въпрос за каталог. Не за отпечатване на фалшиви банкноти или монети.
Каталогът е само за монети.
Банката беше издала цветен каталог за банкноти преди няколко години, но без цени.

Идеята на Императора е да инвестирате ИЗЛИШНИТЕ си пари в монети с нумизматична стойност.
Така може да защитите парите си, а може и да спечелите.
Проблемът е в това, че ако успеете да купите например 50 - 100 монети / например като тази последната за независимостта / на цената, на която ги продава първоначално банката / 54 лева / и ги държите например 2 - 3 години, цената им е станала например 100 лева.
Приемаме, че крпизата е поотминала и вие искате да реализирате монетите си.
За такова количество / 100 броя / няма пазар на моментната цена.
Трябва да ги продавате на малки групи от по 2 до 5 монети и под моментната цена, но въпреки това цената ще падне, защото на пазара се появява количество.
Другия вариант е да намерите някой търговец, който да изкупи цялото количество от 100 броя , но цената ще е доста по-ниска от моментно достигнатата цена.
Другия вариант е да купувате по 2 - 3 монети от вид , тях лесно ще реализирате след време.
И друг път съм писал в подобна тема, че цената на марките и монетите се определя единствено от техния ТИРАЖ.
Например има доста златни френски наполеони от миналия век, които и сега струват само златото като метал , който съдържат.
Те нямат почти никаква нумизматична стойност, защото са отсечени в милиони бройки.

Например юбилейните сребърни монети от соца, които са със сребърно съдържание 900/1000 , са отсечени също в много голям тираж и сега струват на цената на среброто, което съдържат / или съвсем малко отгоре - стотинки до левче/.

През последните години се отсичат монети в малък тираж - от 2000 до 7 - 8000 броя и естествено цената им е висока.

[smile] [beer]

Дата:   13-10-08 20:26

Ехов - точно така !!! [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Само че ако имах 100 монети за Независимостта, щеше да ми стига след около 8 години да почна да ги шиткам - по 1-2 на месец... [smilie3] Дори при моите контакти в нумизматическата общност (неголеми) това не би било проблем.
Естествено - по-убаво човекът да има по 3-4 от всички, издялкани последните години, отколкото мно-о-ого само от една. Отново напомням моето предложение - скоро ще излезе една много секси монета - втората от серията за Именитете Български гласове, посветена на Николай Гяуров - нека се организираме мнозина туканка и всеки да си вземе по 1-3, що не и по 4-5... ако 1000 човека (трудно, но постижимо) така постъпим, това означава само ние да лапнем към 1/3 от тиражът... слухът, че монета много търсена е, ще се понесе, стадото ще се юрне по нас и след месец монетата ще се изчерпи... и ценатаи ще стои яко Яхо-о-о-о...
Пример - последната - Независимостта - за седмица свърши, след две седмици цената и на вторичният пазар се удвои... [smilie21] [smilie21] А и монетата сама по себе си бе много секси... [smilie24] [smilie10] [thankyou] [shtrak]

Публикацията е редактирана (13-10-08 20:27)

Дата:   15-10-08 14:05

Има и в какво друго да се влагат парите и лесно да се освободят с печалба след кризата.
Ще понапиша друг път. [smile]

Автор: Lalinda   
Дата:   15-10-08 14:30

Мда, когато ни обраха, бяха задигнали и сребърните монети "от соца", както ги наричате...

Дата:   15-10-08 15:16

Кой обрали - тебе ли, ърм? [smilie11]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.