Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Кулинарна тема
Автор: Amigo   
Дата:   10-10-08 19:40

Отдавна май не е имало и понеже се появиха някои кулинарни въпроси у мен, та си викам да подам официално запитване за обмяна на опит [smilie3] [smilie5] [smilie5]

Знаете ли от личен опит достатъчно прости рецепти за домашно приготвяне на горчица и майонеза, щото тия купешките са с разни емулгатори и не знам какви още добавки, та ми се иска да си спретна нещо персонално. [smilie3] [smilie8]
Освен това да кажете с фолио какви работи приготвяте? [smilie3] [smilie6] Зеленчукови стават ли? [smilie8]
Гледам някакъв бял оцет се споменава из нета, къде продават такъв? [smilie11] [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Кулинарна тема
Автор: Ruth   
Дата:   10-10-08 19:43

май 5 яйца бяха, равна чаена лъжичка лимонтозу (тъй ли се пише бре?!), същата равна лъчжичка сол - тва е буркан за компот и наливаш олио до половината на буркана и с оная джажджа на миксера разбиваш и изтегляш нагоре, ама не я знам как се казва

и в рецептата не съм много сигурна, ама тъй беше май

Дата:   10-10-08 19:43

освен това много е важнп шпреди сичко това да си махнал компота от буркана...

Дата:   10-10-08 19:44

ааааа, без несигурни рецепти, моля [smilie10] [smilie10] [smilie8] няма да хабим матреали и време по несигурности [smilie5] [smilie5]

Re:
Автор: vladomatev   
Дата:   10-10-08 19:44

Майонезата лесна работа, ама за горчица от къде ще вземеш матриал?

Re:
Дата:   10-10-08 19:45

vladomatev написа:

> Майонезата лесна работа, ама за горчица от къде ще вземеш
> матриал?

като е лесна, не спами, ми дай рецепта [smilie9] матреали има за всичко, знам аз [smilie6] [smilie6]

Автор: samara   

...не стига дето жените са смахнати на тема здравословно хранене, ами сега и мъжете [smilie21] ...амиго, а дебела вратна пържола на тиган знаеш ли как се прави [ezik] ...забравих да кажа: СВИНСКА [ezik] [smilie18] [beer]

абе 99% съм сигурна...

Дата:   10-10-08 19:47

[smilie18] [smilie18] ей, няма да ми спамите темичката със свинска мърша, че знаете ли [smilie19] [smilie19] [smilie5] [smilie5] само зеленчукови и рибни рецепти, моля [ezik] [ezik]
абе вече няколко вида горчица си купувам, обаче ми е солена и нещо не ми допада много вкуса, та искам да се пробвам да си направя сам [smilie6] [smilie6]

Дата:   10-10-08 19:50

...яжте трева, таман да падне цената на мършата...за такива като мен [ezik] [smilie18] [beer]

Re:
Автор: vladomatev   
Дата:   10-10-08 19:56

Рецепти за майонеза хиляда хиляди из мрежата, аз я правя с зехтин със неутрален вкус вместо олио. От комерисалните горчици си намери дижонска Maille- примерно
е марка дето я има 100% в България. Имат една едра смляна със семенцата цели...на мен ми харесва доста.

Ааа и на майонезата може_ да и сложи_ една лъжичка горчица става интересно...
Ама пак не разбирам за кво ти е горчица като не яде_ месо ? За броколите - блааах! [smilie21]

Публикацията е редактирана (10-10-08 19:58)

Автор: baddimo   
Дата:   10-10-08 20:00

...За майонезата ...Мара...[smilie24] ...Еди художник мое всекви да ти ги забърка ...ама тоя грунд с майонезата(беше пуснала тема как се прави)...е страхотен...

Автор: Lalinda   
Дата:   10-10-08 20:01

Купувам само Lesieur, от тази с горчицата (на цвят е малко по-тъмна от другата).
Produit de l'annee 2008.

Онзи ден купих една Hellmann's, понеже в супера ни нямаше Lesieur, и не я одобрявам много-много, но у нас я харесаха.
[smilie3]

Има хубави френски горчици, купи си от тях, все някоя ще ти хареса!
[smilie24]

По едно време бях попаднала и на такива по разни китайски и еврейски рецепти, но рядко зареждат от тях.

И аз съм пробвала какви ли не из нашите магазини, но не ми е идвало наум да си ги произвеждам сама.
[smilie10] [smilie5] [smilie10]

Можеш да пачеш зеленчуци и в тавичка, не е нужно да е във фолио.

Тия дни пробвахме и една чудна вита баница във фолио (преди се предлагаше в картонена тарелка за печене), която си опекохме сами, страхотна е!

Майка ми готвеше много зеленчукови ястия със заливка от яйца и мляко, винаги различни и/или с различни зеленчуци, трябва само да се ядат веднага и докрай, а не да се претоплят впоследствие, печеше ги във фурната в една метална тава за вита баница, по-късно дори в микровълновата фурна, в стъклени съдове.

Доколкото помня от пътешествията си из Грузия, така правят тамошните дълголетници (тоест не претоплят това, което остане неизядено от храната, а го дават на животните или го изхвърлят).

Дата:   10-10-08 20:15

Броколи с тиквички и лук с горчица си е [smilie24] [smilie6] [smilie6]

Давайте рецепти бе [smilie6] [smilie6] [thankyou] [thankyou]

А във фолио как се пече, че съм забравил? Трябва ли преди това фурната да е загряла и във фолиото по-малко време ли трябва да се пече отколкото без него? [smilie11] [smilie8]

Публикацията е редактирана (10-10-08 20:16)

Автор: baddimo   
Дата:   10-10-08 20:19

....ЕЕЕеее трябва индивидуален подход при решаването на сложни задачи от комплексен характер...Те от Nero...постоянно са в кахър...питаш ли ги???

Дата:   10-10-08 20:32

Броколи с тиквички и лук, че и с горчица отгоре [smilie21] ...абе вие луди ли сте [smilie8]
...горчицата си иска мръвка, факт [smilie19]
едит: кво фолио бе, фолио яде ли се [smilie18] [smilie18] [smilie18] [beer]

Публикацията е редактирана (10-10-08 20:34)

Дата:   10-10-08 20:36

samara, излагаш съ бе - никакъв кулинарен вкус [ezik] [ezik] [ezik] а уж си ми зелмяк [smilie5] [smilie5] Перфектно си пасва горчицата с всичко, дето го ям [ezik] [ezik] А ако знаеш кви подправки бухам на зеленчуковата мусака [smilie5] [smilie5]

Дата:   10-10-08 20:40

...глей сега, аз горчица винаги имам в хладилника...както и майонеза, че и соев сос [smilie24] [smilie5]
...ама другото дето си го писал са дивотии, ти излагаш края да ти кажа, не аз [smilie21]
...к'ъв мъж е дето не яде месо, после що нямали деца [smilie21]...ми няма да имат, на маруля деца не се правят, това си е опит прочее, не празни приказки [smilie23] [smilie21]

Публикацията е редактирана (10-10-08 20:41)

Дата:   10-10-08 20:41

кви са тия връзки бе - деца и марули [smilie18] [smilie18] въпрос на вкус - те тва казало кучето [ezik] [ezik] дай някоя рецепта, ама да не е със свинкя [smilie5] [smilie5]

Автор: kali222   
Дата:   10-10-08 20:44

Рецептата на Ruth за майонеза е изпитана - винаги дава отличен резултат.

Дата:   10-10-08 20:45

...ако ше е за зеленчук, баси грозната дума [smilie21] , аз имам джок-тиган...там ги мятам, после малко сиренце и яйчица, квото стане [smilie21]
...децата и марулите са свързани вервай ми [ezik] [smilie18] [beer]
...деца-марули...никому не требат [smilie23][smilie7]

Дата:   10-10-08 20:54

samara, само за твой информациЙ [smilie8] глей кво правят тревопасните - канари повдигат с разните му там неща [smilie3] [smilie5] [smilie5] [ezik] [ezik]

https://photo-forum.net/static/forum/2008-10/cfzc9894.JPG
http://i.pbase.com/o6/13/778913/1/81355283.SovO6o3A.Sadhu23.jpg

Автор: tnt   
Дата:   10-10-08 20:57

Мигу, саму глей миксерът да'н ти съ повреди [ezik] [ezik] [ezik] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   10-10-08 20:57

чи кат' тъ знам с техниката как сиииииииии [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   10-10-08 20:58

убачи, нали съм добра дуща... Ето на Мара най-великата майонеза [smilie24] [smilie24] [smilie24]

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.