Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Задочно висше - икономика...
Автор: athom   
Дата:   09-10-08 20:31

Интересувам се от това къде, как, при какви условия и правила човек може да пробва да се поограмоти допълнително...току виж и успее да вземе тапия след някоя и друга година.

Къде обучението струва времето и средствата вложени в него и т.н.

Времето ми да кандидатствам в университети малко ми е поотминало, но пък ако мога задочно...или както се нарича в момента да пробвам да понауча още туй онуй мисля че би ми било от полза.

Та някой сведущ по въпроса ако може да ме осветли или поне да ми даде насока ще съм благодарен.

Отговори на това съобщение
 Re: Задочно висше икономика...
Автор: fonnayden   
Дата:   09-10-08 23:19

[smilie10] за догодина ще е

Автор: Amigo   
Дата:   09-10-08 23:36

амче тя икономиката се срути бе [smilie8] [smilie8] [smilie5] [smilie5]

Дата:   09-10-08 23:42

Не става въпрос за тази година.
За следващата учебна година става въпрос. И евентуално нататък.

Автор: Lalinda   
Дата:   09-10-08 23:44

За България ли питаш или за чужбина?

Имам някакви смътни спомени, че си франкофон... Защо не опиташ в Париж?

Дата:   09-10-08 23:45

Нема паре за Париж. Ако имаше паре немаше първо да се наложи да поработя десетина години и тогава да ми дойде пак музата за учене.

Затова и търся задочно или кактосеказвасега обучение...трябва и да работя стандартното 5х8ч в седмицата.

П.С. Иначе и френско и английско мога да дудня.

Публикацията е редактирана (09-10-08 23:46)

Автор: Coincidentia   
Дата:   10-10-08 00:27

Аз ще си придърпам чергичката към моето ВУЗ-че - разгледай сайтчето на НБУ - nbu.bg [smilie24]

Виж в "Учебни програми" - има и Икономка ДО (което е дистанционно обучение)

Ама изобщо виж как стоят нещата като цяло, защото нямам конкретна информация за тази програма, но има нещица в НБУ, които са организирани доста по-гъвкаво, отколкото обикновено стоят нещата в БГ.

Успех [smilie24] [beer]

Дата:   10-10-08 00:31

Дешифрирай "дистанционно обучение" моля.
Съвсем наскоро ми щукна тази идея че бих могъл да отделя свободно време да понауча туй онуй, и на няколко пъти се сблъсках със въпросния начин на обучение.
Само дето последния път когато съм се интересувал от продължение на учението си такова животно по нашите ширини нямаше.[smile]

Ще рече задочно обучение, само че в по-съвременна интерпретация ли?
Или има някакви разлики?

Автор: Георги   
Дата:   10-10-08 00:38

по-добре задочно

немалко от колегите ти ще са за второ висше

не губи контактите [smilie24] [smilie24]
човек никога не знае [smilie3]

Автор: Coincidentia   
Дата:   10-10-08 00:38

Ето какво е дистанционното обучение:

Дистанционно обучение
Дистанционната форма предлага обучение чрез система от учебни помагала - учебници, мултимедия, радиолекции, аудио- и видеопродукти, както и консултации с преподавателите. За консултирането на студентите в програми и курсове за дистанционно обучение се грижат и организаторите по дистанционно обучение във факултетите.

Ама вземи малко се поразрови из сайта им, ако ти е потенциално интересен техният вариант [smilie24]

А има и някакъв вариант за виртуално обучение, може от тук да започнеш -

http://nbu.bg/index.php?l=25

Публикацията е редактирана (10-10-08 00:55)

Дата:   10-10-08 00:48

Ще се разровя определено.
В тяхния, на Софийския, УНСС...

Искам да се информирам максимално добре преди да реша.

@george: и на мен ми минаха такива доводи през главата, отделно от факта че наистина ми е невъзможно да уча редовно.

Re:
Автор: stormfx   
Дата:   10-10-08 01:04

Дистанционното обучение ми звучи като телефонния секс. Предполагам, че накрая и удовлетворението ще е същото [smilie5]

Re: Задочно висше - икономика...
Автор: juliof   
Дата:   10-10-08 09:44

Аз пък започнах да уча дистанционно "Финансов Мениджмънт", в академията в Свищов.
Засега съм първи семестър. Няма очни. Няма заверки. Срещу платена семестриална такса се дава пълен комплект учебници и тестови книжки с казуси за решаване. Казусите се изпращат до определена дата, ако искаш си ги решавай ти, ако искаш, някой друг. Ходи се на изпити, като сесиите са съобразени с това, че повечето хора работят. Например сесията е от Петък до Понеделник и се използват и почивните дни. Има мултимедийна среда, където има он-лайн тестове, нещо като форум между, колегите и може да се контактува с всеки преподавател. Според приятелката ми, която е икономистка, учебниците са написани, достатъчно адекватно, а не са компромис някакъв.
Това е.
Поздрави.

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   10-10-08 09:52

В УНСС няма задочно, но има дистанционно. Ще трябва обаче един - два пъти да се разходиш до Хасково.

Автор: _alice_   
Дата:   10-10-08 10:02

Институт за следдипломна квалификация при УНСС. Имат разни обучения - редовно- задочна. Започват от ноември обикновено, не е късно за тази година. В нета някъде има и контакти.[smile]

Автор: e-mil   
Дата:   10-10-08 11:50

Институтът за следдипломна квалификация при УНСС не е висше. Дава ти точно това което пише в името - двегодишен курс за следдипломна квалификация. Не ставаш бакалавър, а специалист по нещо си.
Там ходят да си доработват преподаватели от УНСС, които освен това вършат и консултантска дейност за института, така че ти като студент няма да си им първа грижа. Има някои, които се отнасят сериозно към преподаването, но има и други, заради които спокойно можеш да чакаш 7-8 месеца диплома, само защото нямат време да ти напишат оценка.

Поне така беше преди 6 години, когато карах един курс там.

Автор: exile   
Дата:   10-10-08 12:00

НБУ е ок, и аз съм там [smilie24] Икономиката знам, че е ОК там. Правото също.
ДО-то обаче е слаба работа май.

Задочно има със сигурност в пловдивския университет, примерно. Което ме навежда на мисълта, че и в СУ има.

Автор: MartinEden   
Дата:   10-10-08 12:03

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: zizero   
Дата:   10-10-08 12:07

НБУ скъпооо [smilie5] По-добре в Париж [smilie3]

Аз тази година записах задочно в Стопанската Академия в Свищов и за сега наблюденията са ми добри [smile] Малко повечко пътуване идва, но се съчетава добре с работа , понеже изпитите са Уикендите. Даже сега след работа заминавам за изпита утре :).. Първи семестър 2 седмици , и втория 2 седмици.. За сега ме устройва.

Във Унсс нямат задочно, иначе там щеше да пробвам. Имат дистанционно обучение в Хасково.

Дата:   10-10-08 12:14

ти в париж знаеш ли колко струва да учиш?
2220 ми е на година, тва са по-малко от 200 кинта на месец.
Изкарват се с бачкане.
Ако ти се плащат няколко десетки хиляди евра за свестен колеж някъде в чужбина - заповядай, ама не казвай, че е едно и също, понеже 2 години си играх, за да схвана, че не е. [smile]

Дата:   10-10-08 12:17

само да допълня, че изхождам с идеята, че като ще ходи човек навън ще отиде в добър университет, щото където и да си, ако учиш във второразреден колеж е все тая. Като гледам нивото в брайтън в англия и в лондон, пак в англия, примерно, разликата е като между нбу и лондон [smile] Ама разликата в цените? [smile]

Публикацията е редактирана (10-10-08 12:18)

Дата:   10-10-08 12:26

По мои наблюдения, да учиш в чужбина трябва да имаш начален капитал за първата година. После е лесно, ако си трудолюбив [smile] Ей на - в Германия, ако не се лъжа и във Франция( за там не съм сигурен) обучението е безплатно. Имам доста приятели, на които родителите им платиха само първата година , после те с работа си изкарват пари за нуждите , та даже и заделят по някой лев [smile]

Дата:   10-10-08 12:27

относително е.
учат къде?
учат какво?
работят къде?
работят какво?
много променливи са [smile]

Дата:   10-10-08 12:33

Единия в Дуисбург-Есенския университет - network engineering. Той работи почасово в магазин от сорта на фантастико и реди стоки по рафтовете , отделно прави и евтини сайтове.

Другия във Амберг - не знам какво точно учи. Работи като барман и отделно в склад на печатница.

Но като цяло си прав, че зависи от много неща :)

И все пак аз съм си доволен от Свищовската Стопанска академия [beer]

Дата:   10-10-08 12:38

[beer]

за мен изненадващо се оказа, че има неща, които е по-добре да си учиш и работиш тук в момента [smilie8]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.