Автор: Lalinda
Дата: 10-10-08 19:19
Аз отказвам всички и всякакви подаръци...
Майка ми обаче много държеше да ми подарява по нещо за рождения ден и й бях казала, че В КРАЕН СЛУЧАЙ мога да приема четка за зъби.
Получих я в комплект с превъзходно ЧЕРВЕНО ДАНТЕЛЕНО БЕЛЬО!
Майка ми казваше и че НИКОЙ НЕ Е ЧАК ТОЛКОВА ЛОШ, ТА ДА НЕ ЗАСЛУЖАВА ТОРТА ЗА РОЖДЕНИЯ СИ ДЕН!
Отказвах и отказвам подаръци, понеже се изненадвам до каква степен дори близките и приятелите ми НЕ МЕ ПОЗНАВАТ!
Всъщност, някъде около 1991 година престанах и да празнувам рождените си дни... Измъквам се и ходя по пътешествия (така де, подаръците-пътешествия са единствените, които не отказвам).
Случвало се и ако някой пожелае да ми подари нещо, да НАСТОЯВАМ ДА ГО ПЛАТЯ ЛИЧНО. Не обичам да съм зависима от подаръци.
За 25-ия си рожден ден получих обзавеждане за стаята ми, след което моментално заминах в чужбина и се върнах след много години...
Най-невероятният и мил подарък, който съм получавала, е половин вафла от брат ми, завърнал се от първия си лагер и купил подаръци на майка ми и баща ми (шнола за коса и нож!) и забравил за мен... Изведнъж майсторски бръкна в джоба на шушляка си (бе около 8 годишен) и ми подаде по братски половин вафла, казвайки: А това е за теб!
Помня го и до днес! Бе в 4.30 ч. сутринта на Подуенската гара, кой ли би го забравил!
Ах, да, и това, за 8 март на не помня вече коя година мой приятел грузинец ми подари зелена чушка! В Санкт Петербург това бе голяма рядкост през зимата! Струваше ми се глупаво да я изям, затова я разделих наполовина и му дадох половината. Той обаче я раздели отново наполовина, после половината отново наполовина и т. н., и т. н. Накрая се оказа, разбира се, че съм изяла цялата чушка (математиците ще се сетят как е станало!). Бе изумително!
Получавала съм спално бельо, което никога не съм използвала, също и син пуловер от приятелките ми, което ме изуми, тъй като никога, ама никога не нося синьо...
Неотдавна получих и няколко картини, едната бе от френска художничка, трогната от освобождаването на българските медсестри, не знаела нищо за тях преди това, и чрез тази картина - Божури срещу вятъра - искаше да изкаже възхищението си. Другите картини получих за това, че учех една възрастна (около 85 г.) художничка на някои тънкости на информатиката... Нейни картини има и във фоайето на х-л Негреско в Ница!
|
|