Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Гледахте ли това?
Автор: explorer   
Дата:   07-10-08 14:40

"На учителя с любов":

1-ва част http://vbox7.com/play:bcadab5c

2-ра част http://vbox7.com/play:c0ad898d

Имаме милиарди бюджетен "излишък", а учителите ни са с 280 лева заплати, и затова да си завършил английска гимназия е достатъчно за да те назначат за учител по английски. Както се каза във филма, откак сме в ЕС имаме стандарти и за свинските кочини, но за учителите нямаме!

Отговори на това съобщение
 Re: Гледахте ли това?
Автор: marrio31   
Дата:   07-10-08 15:14

голямя драма,не само заради заплащането..проблема е огромен,тотална деградация

Автор: Ginka   
Дата:   07-10-08 15:17

[smilie11]

Автор: Amigo   
Дата:   07-10-08 15:42

като стана дума за училище:

Шокираща ”снимка” на българското училище
06 октомври2008 / News.dir.bg

Шокиращи факти за средното образование у нас разкри репортаж на bTV, след като репортер на медията става под прикритие учител за един месец в столично училище.
Репортерът на телевизията Стоян Георгиев "учителства" по английски език в 85-о СОУ "Отец Паисий" в столичния квартал "Враждебна" на ученици в 5, 6, 7 и 8 клас. В часовете децата играят комар, бият се, пускат си музика, а говоренето в час е почти задължително. Учителят под прикритие става свидетел дори и на "гладиаторски" женски бой, предаде Агенция БЛИЦ.
"Господине, скубете ли си веждите?", го пита чаровна девойка в първия му час. Вече никой не се страхува от контролни, а ученичка в 5-и клас е напълно наясно какво означава думата "курва". Учениците масово твърдят, че нямат учебници и тетрадки.
"Учителят" Стоян Георгиев получава и уроци по сваляне на момиче.
"Вижте как се ухажва момиче. Първо един шамар, после "циганската". Ляга по гръб, вдигаш й краката, клатиш и после пак", обяснява компетентно петокласник.
"Тройка ще правим ли, господине?", любопитна е друга ученичка.
В клас децата размахват ножове и се разхождат между чиновете.
При изпитването положението става още по-трагично. "Какъв е отговорът на Good morning?", пита учителят. Ученичката отговаря: "Добро утро". На подканата, че трябва да го каже и напише на английски тя казва: "Не мога да пиша на английски". Ученичка, която учи английски от 4 години, смята, че отговорът на въпроса "How are you?" е "Fain tanky". Друго момче пък се оказва, че за 4 години учене на английски е научило точно 4 думи. Сред тях, разбира се, са "bastards" и "fuck", установява "учителят" Георгиев.
До 5000 лева глоба на родители, чиито деца не са добре възпитани и създават системно проблеми в училище, предвижда да въведе Министерството на науката и образованието. Това заяви зам.-министърът на МОН доц. Кирчо Атанасов пред bTV по повод шокиращите разкрития в 85-о СОУ.
През ноември просветното министерство ще внесе в Министерски съвет проект за Закон за училищното образование и предучилищното възпитание и подготовка, с който ще се въвеждат годишни оценки за поведение на ученика, съобщи в. "Сега". Според проекта учениците ще бъдат задължени да не отсъстват без уважителни причини, да ходят на училище в прилично облекло и да не носят религиозни символи, които по “агресивен и натрапващ се начин“ демонстрират религиозните им предпочитания. Те не трябва да играят хазарт, да пушат, да взимат дрога, да пият алкохол и да носят оръжие. Забранява се употребата на мобилни телефони в час и от учениците, и от учителите. Децата няма да могат да бъдат на обществени места след 22 часа без родител. За неспазването на тези правила освен с досегашните забележка, предупреждение за преместване и преместване в друго училище учениците ще се наказват и с общественополезен труд. Нова разпоредба е, че ще гонят от час учениците в неприлично облекло. За това те ще получават неизвинено отсъствие, но няма да могат да напускат училището. Проектът предвижда от час да бъдат гонени и учениците, които пречат на учителя да преподава (Виж линка).

[smilie8] [smilie8]

Автор: ejko   
Дата:   07-10-08 15:44

ми не знам дали това е закючението, което най-ярко се набива в главата ми, когато гледам това филмче.
Истинският проблем за мен е че всеки гледа материалния аспект, а точно това, че всеки един акпект за нас е материален е първопричината на всичката тази каша.
280 лв. заплата са проблем, но по големият проблем е че управниците, хората и обществото като цяло е способно да оцени проблемите единствено, когато те бъдат приравнени до някакво ниво на оценка или с други думи до паричната стойност на проблема. Защото за нас морал, образование, възпитание и т.н. отдавана нямата характеристиката на оценка- стойност в обществото ни имат само парите...
Та от там проблемът не идва от тези 280лв., а от това че учител вече от одавна не е човек, които ни учи, а е човек, който чете какво пише в една книга и после има властта да ни оцени.
Проблемите в училище са проблеми на обществото ни, на на ссамите и на тези, който ги оценяват..., никой от нас не е ирелевантен на това, което ни заобикаля.

Автор: boni   
Дата:   07-10-08 16:22

Имаше навремето един амеркиански филм за някакво училище, с Мишел Пфайфър май беше. Нещо подобно като ситуация.
Всичко свинско изкопирахме от братята американци и вместо да се оправят нещата, май по-зле стават.
Не знам как може да се излезе от тази ситуация на тотално изпростяване, но е тъжна картинка.

Дата:   07-10-08 16:23

не знам какви са изводите от всичко това, но на мен да реша да имам деца, в това общество- мисля, че ще ми става все по трудно:((((

Публикацията е редактирана (07-10-08 16:23)

Автор: slivenski   
Дата:   07-10-08 16:27

Причините за подобно поведение на децата не са САМО в училището и учителите. Всичко започва от семейството. Ако бащата е прост като гъба, слуша чалга, псува и упражнява насилие върху детето си, няма как синът му да е различен... Аз така мисля... Нацията оскотя от мизерия. Нещата ще стават все по-зле. [smilie2] [smilie21] [smilie21]

Дата:   07-10-08 16:36

Що бе, кво не му харесвате на днешното училище? [smilie8] децата вече открито могат да заявят сексуалните си предпочитания [smilie3] [smilie8] "Тройка ще правим ли, господине?", любопитна е друга ученичка.
[smilie8] [smilie8] Ех, учител да си на днешно време... [smilie5] [smilie5]

Дата:   07-10-08 16:48

Има и друго. Навсякъде има бедни деца с родители, които правят най-лошото за тях и дават възможно най-лошия пример. Но геройте на другите общества с други. Колкото и плиткоумни да са западното кино, рок музиката и т.н., дават пример, който на първично ниво се възприема предимно от най-ниските слоеве на обществото. Примерът е че богатите и известните са музиканти, актьори и т.н. Което не е кой знае колко полезно, но ние се издънваме и тук. Тук примерът за успял човек не е артиста или музиканта или още по малко суховатия костюмиран адвокат от Али Макбил (или както там се пише), а някакви престъпници с лъкави коли и смачкани прякори, който с примера си единствено да възпитатат в младите членове на обществото странното усещане, че арогантността, престъпния ум и липсата на възпитание, примесени с показност винаги водят до заветния материален просперитет...! Абе много е зле всичко..., много зле! Направо съм отвратен от това около мен...!
Колкото и да не ми е приятно, за БГ аз не виждам светлина в тунела. Все пак икономически дори да се стабилизират нещата, трябва да си дадем сметка, че живота ни не е това което имаме като вещи в своя дом, а това което виждат очите ни около нас. А това което виждам аз е много отчайващо, и ще бъде такова, независимо колко сме богати и колко хубави обективи и коли можем да си позволим... :((((

Автор: feliz   
Дата:   07-10-08 16:57

Автор: slivenski
Дата: 07-10-08 16:27
"Причините за подобно поведение на децата не са САМО в училището и учителите. Всичко започва от семейството"

аз лично се плаша...

...и със сигурност не чакам учителите да възпитават детето ми.

Автор: seymour_sz   
Дата:   07-10-08 17:00

Фелиз, и как точно ще го възпиташ, като средата му е такава? [smilie11]

Дата:   07-10-08 17:08

средата се избира донякъде...
а и знам как да влияя на детето си положително

Автор: tonevjr   
Дата:   07-10-08 17:12

Училищната среда само не е фактор...В старият ми клас в Б-я имаше много проблемни деца,защото беше в близост до интернат и въпреки това,останлите деца бяха адски възпитани и се учеха добре,та не е само до средата.

Re:
Дата:   07-10-08 17:15

и аз се плаша и знам, че нямам как да го възпитам. Онзи ден някакъв с някакъв джип минава на чевено и бибипка зад мен. Спирам гледам го злобно, а от вътре някакъв дебелак псува и ръкомаха на отворен прозорец.
Казах му "Какво псуваш, глупак, нали минаваш на червено! Слизай ако имаш да казваш нещо!" И наистина ако беше слязал щях да му скъсам сухожилията със зъби, независимо колко бой щях да изям...! Тоя глупак взе да намаля колата, а аз тръгнах към него...!
После явно размисли и ускори пак...
Е как да възпитам дете, след като аз се поддавам на злобата и елементаризма на цялата ситуация около мен...! Аз се усещам злобен и безкомпромисен..., как ли се усеща едно дете?!?!?
Веднъж бяхме с разни съфорумци и аз бях пиинал, заведението, в което искахме да влезем беше затворено и аз с пияната си глава взех да напъвам вратата. Некъв чичка мутраген ми се скара от другата страна на улицата и разбира се че беше прав.... Е отидох при него..., погледнах го и му се извиних...! Той замълча. Аз го подсетих, че му се извинявам в момента и ако иска може да приеме извинението или да избере нещо друго...
Той се смути и каза, че приема извиненията...

Не света и обществото ни е криво..., ние сме криви. Ние сме точно толкова част от обществото, колкото и обществото е част от нас.
Аз съм добър човек, но все по често търся конфликта, защото колкото и да си "единак" и т.н., за да се фитнеш в едно конфликтно и крайно общество...., трябва и ти да станеш конфликтен и краен...., или рискуваш да те мачкат всеки ден, докато не цъфнеш с инфаркт на 50.
Е не знам защо да причинавам тази дилема и на други, освен на себе си...!
Деца..., хммм...., сериозен въпрос...!

Автор: slivenski   
Дата:   07-10-08 17:17

Средата на детето се избира от родителите. Родителят трябва да има пълен контрол над възпитанието. Трябва да се интересува какво прави детето му, когато не е на училище, с кого се среща, кои са му приятелите. Трябва внимателно да се избира в какво училище да ходи /в големите градове поне няма липса на избор/... Не можеш да оставиш един келеш да се възпитава сам... Защото по-лесният път е този, който виждаме в това филмче... И той /тя/ ще тръгне по него... И не само тройки, но и четворки и петици ще си правят... И накрая в канавката... И неговите деца по същата схема... Заинтересованост от страна на родителите на първо място... [smilie21] [smilie21]

Re:
Автор: MartinEden   
Дата:   07-10-08 17:20

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: boink   
Дата:   07-10-08 17:20

еми бил съм учител 6 месеца по английски, на три класа "10-ти клас" съм преподавал в една гимназия на която преди само от високо съм гледал, но подобна тъпотия не е имало. незнам честно казано как ще седи с бирата на чина и още ще е в стаята пък ако ще и бате бойко да му е баща. бъдещето на българия - това ли е? нее, това са бачкаторите на българия, следващите емигранти, но са много зле де, скапани келеши [smilie24] [smilie24] [smilie24]

да запеем дружно: мооооояяя страаанааааааа .........мояяяяяяяяяя тарарараааааа [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   07-10-08 17:21

Ежко, радвам се, че осъзнаваш всичко това [smilie24] , и вярвай ми, има начини да се избягва "мачкането", "конфликтите" и "крайностите".

Автор: tonevjr   
Дата:   07-10-08 17:22

Включвам се в темата от гледната точка още на дете или поне доста по-млад от масата тук и със сигурност някой на който не му е време още да има деца...
Не мога да кажа,че родителите ми са били/са незаинтересувани към мен и въпреки това от първи клас съм целодневно сам и е нямало кой да ме гледа по цял ден и съм се шматкал щастливо из квартала,който не е нещо особено и както казах има интернат с много проблемни деца и въпреки това не съм изпаднал,а винаги съм бил отличник...Хората са го казали...Първите 7 години.[smile]

Дата:   07-10-08 17:24

slivenski, и ти си прав, НО не се заблуждавай, че можеш да контролираш всичко, можеш само да си мислиш, че го правиш...но ДА -поне може да опиташ [smilie24]

Re:
Автор: kaiser.soze   
Дата:   07-10-08 17:26

Аз съм добър човек

ежко, това как го разбра [smile]

Дата:   07-10-08 17:27

slivenski написа:

> Средата на детето се избира от родителите. Родителят трябва да
> има пълен контрол над възпитанието. Трябва да се интересува
> какво прави детето му, когато не е на училище, с кого се среща,
> кои са му приятелите. Трябва внимателно да се избира в какво
> училище да ходи /в големите градове поне няма липса на
> избор/... Не можеш да оставиш един келеш да се възпитава сам...
> Защото по-лесният път е този, който виждаме в това филмче... И
> той /тя/ ще тръгне по него... И не само тройки, но и четворки и
> петици ще си правят... И накрая в канавката... И неговите деца
> по същата схема... Заинтересованост от страна на родителите на
> първо място... [smilie21] [smilie21]

Това е само частично влияние. Защо забравяте средата и културата, която всеки ден влияе на учениците - от плакати, списания, телевизия, интернет...?! [cool] Да ви напомням ли, че децата са имитатори и изключително възприемчиви към влияния?! [smilie8] И особено значение за младия човек има фактът как го възприема средата! [cool] Иска да бъде някой в очите на съучениците си.
Освен това учителите вече са лишени от доста влияние, може би съвсем целенасочено?!

Публикацията е редактирана (07-10-08 17:28)

Автор: asahi   
Дата:   07-10-08 17:29

Даскалите и с 1000 лева заплата ще са си все същите.

Дата:   07-10-08 17:30

asahi, не бих се съгласил с това твърдение. [cool] [smilie8] Но пак обръщам внимание на факта, че учителите са лишени от възможността да влияят пълноценно на учениците, на които преподават. [cool]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.