Автор: Lalinda
Дата: 02-10-08 21:08
Ми тия дни прекарах пет дена "на море".
На Св. Св. Константин и Елена, поразходих/ме се по плажа и над плажа покрай архитектурните недоразумения на име Рубин и Делфин (Рубин, незнайно защо, е синьозелен, Делфин пък в цвета на избеляло небе, пред тях жабунясали басейни, в които морето навява пясък и водорасли... Край Рубин, на естрадите или каквото там са, надпис WC като че ли изписан с пръст, натопен в ***, ма бива ли такова нещо, бе хора?).
В минералния басейн същата работа, разруха и антихигиена, по-нататък, другия минерален изобщо не ми се ще и да го описвам... Келнери с аварирали зъби, ужасяващи в дизайнерското си решение менюта - любопитно ми е кой ли фотограф е изготвял снимките за тях, дизайнът на менютата на различните ресторанти поразително си прилича, все същите раздърпани червени покривки, които помня от соцвремената...
Морето - водораслово, не че бих се натопила в него, някога не бе така... Къде ли се изливат нечистотиите на всички новопостроени вили с размери на фамилни хотели?
Азалия ми хареса, отлични цветови решения, пък и не само!
Едва издържах, да ме прощават варненци, ама не зная защо софиянци продължават да си организират конференциите в МДУ, може би някога предприятията и институтите са им плащали командировъчните, а?
Прочее, в МДУ може да видите забележителна картинка... На стените на голямата зала има портрети на видни или бележити международни учени, като под всеки от тях има по един цитат в рамка. Под портрета на единствената жена, Мария Кюри, няма цитат, затова пък има залепена следната покана: "Уважаеми участници в мероприятието, ресторант "Перла" ви предлага...".
Ми не така, бе, варненци, бива ли такива простотии?
Освен това, за три дни станахме свидетели на три сватби, с подобаващите чалги, в Международен дом на учените???
Да не говорим, че цяла Варна е драпиране в реклами, и те коя от коя по-чалгови...
Благодаря, в София поне на Народния театър все още не висят реклами, уви, на НДК висят. Представяте ли си, примерно, Сорбоната или пък Триумфалната арка, или пък Пантеона, или Биг бен драпиране с реклами за мастика, примерно.
Разходете се по пешеходната си зона не като варненци, ами като софиянци, примерно, или хайде, като чуждестранни гости, и се постреснете от капчиците тъга и морските пръски. Нищо лично, имам роднини във Варна, не познах къщата им от тия чалги наоколо... Пък някога снимаха филм в нея... паметник на културата...
Море ли? Че аз изобщо не го видях зад мутробароковите прогимназии... Витоша поне още се вижда, поне от нашия квартал!
|
|