Автор: Lalinda
Дата: 01-10-08 14:42
Поредната тема за изкормване на мафиотите.
Ако наистина изпълнявахте заканите си, отдавна нямаше да сме на това дередже.
Между другото, предлагането на имоти, вкл. новопостроени, в София, значително превишава търсенето...
Преди седмица минавахме през Бояна и ми се стори така западнал както и Зл. Панега, примерно...
Пътувах от София до Варна с автобус тези дни и се изненадах, че ми е трудно да отлича Ябланица от Български извор, Рибарица, Зл. Панега, Търново, Пробуда, Търговище, Шумен, Девня, Аксаково (и то вече било град) и дори Варна... Всичко се е сляло в една амалгама от сивеещи изоставени сгради, ръждясали обори, мръсни села и пр., редуващи се със сивеещи или тъмнокафенеещи паметници на мутробарока, в строеж или вече за ремонт...
Отделно, че и природният пейзаж ми се стори абсолютно еднакъв/безличен от Долни Богров та до самата Варна... Що така?
Сигурно са ви попадали и безумните рекламни материали за Града на Фонтаните? Майко мила... И по варненския бряг се нагледах на архитектурни недоразумения и пълно отсъствие на зеленина, камо ли на дървета. Изпусната държава. Лакомия. В училище едно от децата казваше, с извинение: "Гъз глава затрива".
|
|