Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Позитивности?
Автор: ilchoni   
Дата:   29-09-08 10:13

Минават ми разни мисли напоследък, които ми се иска да споделя с вас...

През последните няколко години все повече обръщам внимание на позитивното у хората и всичко около мен... Понякога обаче това се превръща почти в мисия невъзможна. Не търсенето, а намирането...

Днес сутринта, пътувайки с колата за работа хванах червената вълна и на пешеходната пътека на един от светофарите възрастна жена на патерица падна на земята.... В същия момент няколко човека минаха покрай нея като тотално я игнорираха. [smilie9] Идваше ми да изляза от колата да й помогна, с риск да получа масово освиркване от другите шофьори и направя задръстване при зеления сигнал на светофара... Но секунда след това две момчета се притекоха на помощ на жената и й помогнаха да се изправи, като останаха до нея известно време, докато се убедят, че е добре и може да върви отново.

Чудя се на вас такива неща правят ли ви впечатление? Вие в такава една ситуация бихте ли спрели за момент, бихте ли отделили няколко минутки от ценното си време за да помогнете на жената?

А виждате ли позитивните неща около вас?

Отговори на това съобщение
 Re: Позитивности?
Автор: Todd   
Дата:   29-09-08 10:18

Аз спирам задължително - дори напреки за да не минат другите !!!

Майната им - нека свиркат .Най много някой да изяде боя !!!

Аз не го мисля - правя го !!! Така...

[smilie7]

Дата:   29-09-08 10:24

Опасявах се, че на никой няма да му се четат писанките ми, че не са и кратки, особено в понеделник сутрин....

Тод, радвам се, че има хора като теб, които биха реагирали така.

Автор: мара   
Дата:   29-09-08 10:25

като тод.

Автор: tutttifrutti   
Дата:   29-09-08 10:36

аха, имах подобен случай на Гребната по време на жегите.Една жена получи топлинен удар (най-вероятно това беше) и припадна.Аз отначало я видях с периферното зрение и чух падането. Помислих, че някой с ролери е паднал, защото никой не се спря, но после,ккато се обърнах, видях,че е тази жена и май имаше нещо като гърч. Тъпото е,че и аз не знаех как точно да реагирам. повдигнах я малко и излях едно шише вода на главата й.За срамотиите не можах да се сетя кой беше номерът на Бърза помощ, но и добре,че не се наложи. жената се посъвзе и се изправи.
Абе, тъпа работа. и друг път съм ставала свидетел на подобни случки.за каква позитивност говорим, щом пресичам на пешеходна пътека с големия корем и един бакшиш едва не ме блъсна, че ме и псува от колата[smilie8] ...

иначе от време на време се случва някой да прояви обикновена човечност като например да ти отстъпи ред в магазина или да ти отвори вратата, и тя толкова ме впечатлява и трогва, като че ли нещоо свръх невероятно се е случило..

Автор: Brida   
Дата:   29-09-08 10:42

Да намериш позитивността у другите, означава първо да си я намерил у себе си и да си убеден в нея... Т.е. ти си я намерила у себе си, за което БРАВО! защото срещам много хора, които я търсят у околните си, но не и в себе си.
В едно съм сигурна - откриеш ли "позитивността" (или с други думи "любовта") в себе си, то е неизбежно да започнеш да я срещаш и у другите, не заради друго, ами защото любовта (позитивността) поражда любов (позитивност).
Дълго време си правих експерименти с усмивката - влизайки в диалог с хора, непознати за мен (държавни чиновници, продавачи в магазини, хоря, които съм настъпала без да искам в градския транспорт, клиенти, с които разговарям по телефон) започвах разговора с усмивка... независимо, дали те бяха намусени в първия момент, след няколко секунди на "нахалната" моя усмивка, отреагираха също с усмивка...
та така! благословия е да намериш "позитивността" у себе си и да вярваш в нея [smilie5]

Дата:   29-09-08 10:50

Тути, точно това имах предвид. Че нещо толкова нормално като да ти направят път, да ти подадат ръка, в един момент се смята за изключително.... [smilie8]

Наистина се радвам, когато разбирам че все още има такива хора, които биха помогнали в нужда. Както в случая с теб и жената....

[smilie24]

Автор: Vinsent   
Дата:   29-09-08 10:52

ilchoni [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Сутринта ми започна оптимистично!
Времето отново е топло!
Слънцето грее галещо!
Морето искри!
Кафето е ароматно!
По радио Енджой пускат хубава музика!

Поздравявам ви с чаша добро кафе!

https://photo-forum.net/static/forum/2008-09/jmun4170.JPG

Хубава седмица на всички! [beer] [shtrak] [beer]

Дата:   29-09-08 10:56

Брида, ето сега например твоето мнение ми подейства изключително позитивно, за което ти благодаря!
Не смятам, че съм идеален човек, дори напротив, но знам кои са ми положителните качества, и едно от най-силните е именно усмивката. Това с твоя пример съм го правила и аз, и продължавам да го правя. И наистина има ефект. [smilie3]

Винс, благодаря и за твоя позитивизъм и пожелание. Успешна и усмихната седмица и на теб [smilie24]

Публикацията е редактирана (29-09-08 10:57)

Автор: hash   
Дата:   29-09-08 11:02

позитивното в първата история е, че двете момчета са се притекли на помощ. ако искаш да го намериш - ИМА ГО [smilie24]

Дата:   29-09-08 11:07

Хаш, нищо ново не ми казваш... Кажи ми какво беше позитивното в това, че жената падна на земята и известно време хората я подминаваха като стълб?!?

Автор: NeDDRaG   
Дата:   29-09-08 11:08

И аз спирам. Не карам из София заради задръстванията както и заради разните джигити, но на пешеходна пътека спирам. Само дето на няколко от тези, дето аз пресиам има идиоти, дето ако е спряла кола, за да пресеча тръгват от ляво, от дясно, от късето им падне за да заобиколят спрялата кола. [smilie2] [smilie2] [smilie2]

Дата:   29-09-08 11:11

Недраг, абсолютно си прав.. Днес така станах свидетел как щяха да блъснат едно момиче... Кола в дясна лента спира за да й направи път, от ляво я подминават с мръсна газ.... Момичето се стъписа и се върна назад....

Автор: IvoZafirov   
Дата:   29-09-08 11:15

Като Брида [smilie24] [smilie24] [smilie24][beer] [beer] [beer] [beer]

Но понякога и като Тод [smilie5]
Не, че моята категория позволява много бой ама ако трябва ше се млатиме

Иски [beer] за темата

Автор: Vinsent   
Дата:   29-09-08 18:42

Върнах се по темата назад!

Brida [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Далай Лама беше казал на случайния човек: ако видиш в мен добър човек, значи виждаш себе си! [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: тьма   
Дата:   29-09-08 18:59

а някой беше казал - ако срещнеш добър човек, убий го, за да не се мъчи

това звучи ужасно ,разбира се, но случаите, разказани по-горе, се срещат много по-често от позитивните постъпки - за себе си - винаги се намесвам в такива случаи, след което понякога си патя, но ще продължавам, докато не бе убият - о, това не означава, че се смятам за добър човек,но не понасям лошотията у другите[smile]

очаквам да ме сложите пак на кръста[thankyou]

Re:
Автор: vladomatev   
Дата:   29-09-08 19:11

Овълчили сме се ей ...ама много лесно се стопява бариерата. Преди време помогнах на една възрастна жена да слезе по ескалатора с патериците....горката се разплака - до там сме я докарали че дори за тая дреболия ме можем да се "напънем". А изродите наоколо почти я бутнатха да им се махне от пътя....то малко трябва. Брида, Тод [smilie24]

Публикацията е редактирана (29-09-08 19:12)

Автор: charm   
Дата:   30-09-08 00:17

Илчони....
незнам отде да те почна

Поздравления за темата. Към написаното от Брида бих добавила - в Библията /знам, че за много от вас тя е глупост, но сега не е това темата/ пише: "Да възлюбиш ближния си, както СЕБЕ СИ." Та, както казва Брида - ако не обичаш и не цениш себе си, не можеш да обичаш и другите.

А по темата ти - последните седмици са може би най-трудния период в живота ми. Всичко ми се е свило. Но, незнам как да го обясня и защо така го чувствам, търся утеха в хубавото у хората, в това да бъда за някого полезна. Дори в най-дребните неща. Дори в това да попълня молбата в социалните на един дядо, който си беше забравил очилата /предложи ми 1,50 за услугата миличкия [smile]/. Дори да се разбъбря с една мила бабка на светофара за лудите шофьори и мотористи, за ремонтите по Ал.Малинов в неподходящо време, и заедно да пресечем улицата. Дори да се опитам да изкарам усмивката на жената в автобуса, която преди минути беше вдигнала скандал на друга пред нея, че й пречи буйната й коса.

Незнам... живеем в един свят, толкова забързан и страннен, че аз все повече копнея да се върна в миналото си... или да ме няма. изгубвам се, незнам как е с вас, може би само аз се побърках... но това търсене на усмивките по автобусите някак ме държи жива...

разбъбрих се... затова трябва просто да спя нощем...

Автор: tutttifrutti   
Дата:   30-09-08 00:33

давайте пример! един приятел ми разказва как като тръгне с групата в планината(той води разни групи по няколко маршрута),взема по една торбичка и в нея събира боклуците, които види по пътя си.. и без нищо да каже,хората от групата също започват да събират.
малко стадни сме и ние, хората. чакаме пример(добър или лош)То важи и за усмивките, и за жестовете, и за позитивното мислене.доброто също е заразно понякога [smile]

Автор: charm   
Дата:   30-09-08 00:41

Тутито, нещо такова?

Богдана Карадочева

Дано, дано

Ако до всяко добро същество
застане поне още едно,
ех, ще започне такъв живот,
че само си викам "Дано".

Ако към тия две същества,
прибавиш и още две,
ти знаеш ли колко прави това?
Най-малко хиляда и две.

Припев:
Дано, дано, дано, дано, дано, дано,
до всяко добро същество застане поне още едно,
тогава, тогава, предвиждам такъв живот,
че само си викам "Дано".

Тогава престава да те е страх
и от страха те е срам,
щом има някой с теб, с мен и с тях,
щом няма никой сам.

Щом ти е трудно не се колебай,
не страдай току-така,
ела приятел и лапата дай,
аз ще ти дам ръка.

Припев(х2):
Дано, дано, дано, дано, дано, дано,
до всяко добро същество застане поне още едно,
тогава, тогава, предвиждам такъв живот,
че само си викам "Дано, дано, дано".

Автор: _bluebird_   
Дата:   30-09-08 00:44

В събота събуждайки се и виждайки, че навън пече слънце, няма ги огромните локви, подухва топъл вятър моментално се изтрелях от вкъщи и се срещнах с приятел, който се завърна от Япония. След дългите разходки и разговори изпращайки го си казах, че това е една чудесна събота!

[shtrak] [shtrak] [shtrak]

Дата:   30-09-08 12:21

Нямате и идея колко позитивно ми подействаха мненията ви. Хубаво е да видиш, че някой споделя твоите убеждения и това, че ако искаш да видиш непознати за теб хора усмихнати всъщност не е толкова странно, колкото някои го приемат ...

Аз мога да дам един друг пример за предизвикана усмивка. Преди около седмица се събираме компания да излезнем да се видим, да пийнем. [smilie3] Оказахме се по-голяма компания от очакваната. Запознавам се с новите "звезди", една от които е момиче на около 24г, изключително намръщено, но иначе сипматично. [smilie18] Говорят ми същата вечер, че тя си била такава, вечно крива и намръщена. Реших обаче, че искам да я видя усмихната и че вероятно усмивката би й отивала повече на лицето, отколкото намръщената физиономия. Отправих й една персонална наздравица, като на лицето ми беше грейнала възможно най-широката усмивка. Е нямаше как да устои, усмихна се и тя. А на мен ми стана много мило. [smilie5]

Сещам се някъде из интернет бях видяла едн картинка с животинче, до което пишеше, че да се намръщиш отнемало еди какво си голямо напрежение, а да се усмихнеш - двойно по-малко. [smilie5]

Автор: hash   
Дата:   30-09-08 12:32

Хаш, нищо ново не ми казваш... Кажи ми какво беше позитивното в това, че жената падна на земята и известно време хората я подминаваха като стълб?!?

ти твърдиш, че обръщаш повече внимание на позитивното у хората, а си пуснала цяла тема да се оплакваш от негативното [smile]

А виждате ли позитивните неща около вас?
А ти виждаш ли ги? [smile]

Аз може би прекалено съм свикнал на това, че светът като цяло е лош. И малкото добрина ми се вижда достатъчно, за да се радвам..

Дата:   30-09-08 13:51

Хаш, аз ако не ги виждах, нямаше да пускам цялата тема. Явно не си прочел мненията ми в темата внимателно...
И да, виждам ги. Но колкото повече се старая да НЕ виждам негативните, толкова по-трудно ми става понякога....

А иначе когато усетя, че ми е трудно, се опитвам да си създам аз повечко положителни. Хубаво е когато знам, че и други го правят. [smilie3]

Изпращам ви много, ама наистина много усмивки [smilie5]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   30-09-08 14:18

Много са позитивни хората у наше село. Одеве пред офиса, на Гарибалди, между паркираните върху тротоара коли и магазините беше паднало едно момче. отдалеч го виждах, че се опитва да се изправи и не може. Тъй като съм малко недоскив помислих, че е ударил една половиница рано рано, но наближавайки разбрах, че не е така, а има някакъв проблем. В същото време докато аз го наближавам поне 5-6 души минаха плътно покрай него като една наконтена кифла дори му прекрачи краката. Там е тясно и той запречваше движението. Вече близо на няколко метра ми стана ясно, че момчето нито е пило нито дрогирано, а страдаше от някаква пареза, беше се спънал явно и беше паднал и поради трудна подвижност не можеше да се изправи, а хората просто го подминаваха или прескачаха. Направо всичко ми се обърна. Може ли хората в София да са такива скотове!?!? [smilie9] Собствения гъз ли е най-важното в живота?! Нечовешко е това.

Като му помогнах да се изправи се оказа, че има проблем и с говора та затова не е успял да каже "помогнете ми да стана"
.....

Нямам думи. Това се случва в центъра на софия по сред бял ден. А ако му се случи някъде по кварталите?

[smilie23] [smilie23] [smilie23]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.