Автор: danbi
Дата: 27-09-08 15:58
Та да отвърнем на другаря фен на американското все..(каквото ви хрумне). Взето от темата за новата американска мода 'да бъдем непорочни' (сякаш знаят какво е това)
ред по-ред отговарям, Другарю!
Ама айде да видим защо предишният написал историята е по-прав.
Нещо старичко и претендиращо, че е ИСТОРИЯ:
Вярваш ли, че майката на Ахил, потапяйки го в реката, действително го е направила неуязвим навсякъде, освен на петата му...
Този текст, уважаеми Другарю Всезнайко в училище го учихме като литературно произведение. В Америка като ИСТОРИЯ ли се преподава? Любопитно...
Вярваш ли, че всички биологични видове на Земята произхождат само от една двойка техни родители, които един пич преди време е запазил в специално подготвеното за целта водоплавателно съдче...
Като разумен човек, твърдя че не зная. Възможно е да произхождат и само от един тип, или от нито един тип. Или пък, само от една мацка, или от нито една мацка.
Нито съм бил там тогава, нито съм участвал в процеса.
После пък един друг пич ги е вършил едни - съживявал, сам умирал, възкръсвал и сега още си е на небето и ни гледа, като внимателно преценява кой какви простотии говори...
Това сигурно също го пише в някое литературно произведение. Дори съм убеден, че го пише в доста литературни произведения, защото за съжаление писателите също преписват един от друг. Както впрочем и изобретателите.
Или българската история, сигурно си много убеден, че знаеш кой е предал Левски.
Не съм убеден, Другарю! Нито съм бил там, нито го знам кой е тоя Левски. А е много възможно, изобщо да няма никакъв Левски.
Или руската, в която какво ли казват за войските на НКВД, които вървят зад собствените си сънародници и застрелват тези, които не напредват като пушечно месо срещу противника.
И там не съм бил, и това не знам.
Но съм гледал разни филми. Едни разказват едно, други друго. Свобода на словото и идеите.. един вид.
Или КОЯТО И ДА БИЛО ИСТОРИЯ, за която какво знаеш ти, всъщност КОЙ ИЗОБЩО СИ ТИ, ЧЕ ДА ЗНАЕШ ИСТОРИЯТА
Аз съм Даниел.
Нито ми се търсят вече емотикони, нито има смисъл да ти отговарям, един интелигентен и некомплексиран човек би си признал когато очевидно не е прав, след казуса с Несебър би трябвало да кажеш: "Да, прав си, Coincidentia, 1:0 за теб!"
По някакво злощастно стечение на обстоятелствата, извън преставата за Света в ТВОЯ мозък, аз някак си съм пропуснал сагата за Несебър.
Та в интерес на дискусията, би ли ми припомнил какво се е случило в Несебър, и какво общо има то с всеможенето и всезнаенето на Американците?
След казуса с писането и пренаписването на историята би трябвало да кажеш: "Да, прав си, Coincidentia, 2:0 за теб!"
Казус? Ама ний съревноваваме ли се? Да беше казал... и отдавна да си изгубил.
Всъщност би трябвало да си погледнеш нагоре и отдавна да се беше предал, след като резултатът е станал около 13:1 (твоето голче е за линукса - и толкова!)
Забравихме списъка със "кажи ми само една, не американска компания, която е направила нещо..." (колко ли бяха)
Забравихме също бройката търговски марки, които имаше в едно твое списъче, като фирми, от рода на Pentium.
Да беше се пробвал поне да ги изброиш като модели, знаеш ли колко модели Pentium са изцвъкали Intel? Щеше да натрупаш сума ти точки! (или аз да си ги броя за мен?)
Ама за това се изискват май някакви качества като доблест, мъжество, честност, коректност, джентълменство...
Изискват се, другарю Coincidentia изискват се. Но ми се налага да слезна на вашето ниво, за да водим някакъв "диалог".
Нещо като си е факт, факт си е - линуксчията е финландски пич - евала на него
О... попрочели сме в Интернет. Браво, браво... да попрочетем малко и за останалите неща, за които ръсим врели-некипели?
Впрочем, научихме ли вече, че създаването на Миникс а след това и Линукс е по същество кражба на интелектуална собственост (от Американска компания при това!!!*) Или това не е въпрос на доблест и т.н.?
* -- години по-късно, в едни съдебни дела се установи, че въпросната Американска компания също била крала, и от ищец по делата, се превърна в обвиняем.
Случайно бях свидетел и на тия събития... другарю!
Живи здрави, и ако отделиш примерно час-два да прочетеш това което съм писал най-напред, след това да се пообразоваш малко (дори и в Интернет, но все пак с информация от поне две места) --- тогава може да си говорим за чест, достойнство и... палячовщина.
Имаш късмет, че имаш много фенки тук, и всячески се старая да не те правя за смях.
|
|