Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Бъдещето на европейските футболни турнири
Автор: Coincidentia   
Дата:   26-09-08 19:48

Купата на УЕФА става Европейска лига

Новият формат ще влезе в действие още през следващия сезон - 2009/2010 година и ще бъде групова фаза с 48 отбора (12 групи по 4 отбора), като отборите ще играят на разменено гостуване. Първите два отбора от всяка група плюс осемте трети от груповата фаза на Шампионската лига се класират за фазата на елиминациите - 1/16-финали...

Целта, която УЕФА си поставя с промените е, новият турнир, а именно Европейска лига, да се направи по-атрактивен и да бъде достатъчно конкурентен на Шампионската лига.

Не знам какви биха могли да са шансовете на български отбори да направят нещо смислено там, но едва ли ще е кой знае колко по-различно.
Май е пределно ясно, че дори и случайно някой да се докопа до Шампионската лига, то в нея съвсем нищо не може да направи, както се видя.

Всъщност няма какво да се лъжем и колкото и Импи да сипе дивотии, единственото що-годе сериозно и постоянно представяне на български отбор в европейските турнири в посткомунистическия период си беше това на Левски когато влезе в групите на турнира за УЕФА и излезе от тях, ставайки единственият отбор, който е играл в Европа и на пролет за почти две десетилетия.
Но това не виждам как би могло дори да се повтори през този сезон, не и с този отбор.

А иначе, в по-глобален план, доста се лутат от УЕФА какво да измислят, макар и все пак Шампионската лига да си е безспорен успех.
Може би нейният формат, както и аспирациите на най-големите европейски клубове (Г-няколко си нали беше организацията им), май подсказват за едно все по-осезателно приближаване към модела на американските спортове, който явно предразполага към още по-високо ниво на спорта.

Та, е ли възможно в скоро време Шампионската лига да стане нещо от рода на НБА и другите американски –

примерно 32 (постоянни) отбора, които на сезон да играят всеки срещу всеки на разменено гостуване, а после да има плейофи!?

Това наистина би трябвало както и съвсем да отреже достъпа на отборчета от класата на българските, така и да вдигне още нивото, а и, разбира се, парите там да станат съвсем страховити, като всичко това естествено е свързано.

Май единственото, което до момента пречи на осъществяването на някаква подобна суперлига, е относително силната традиция на местните шампионати, а нали има и купи на страните, та стават прекалено много турнири...

Но пък не е невъзможно най-големите грандове да си направят нещо като два отделни отбора – единият да играе за Шампионската лига, а другият – за националните турнири.

Защото като че ли чак пък съвсем да си отсвирят националните шампионати ще е май прекалено... макар че знае ли се...

Просто си разсъждавам, ама ми е интересно дали някой ще се нагърби категорично да отхвърли подобен сценарий. [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Бъдещето на европейските футболни турнири
Автор: athom   
Дата:   26-09-08 19:51

Само да ги дават на HD.
Друго не искам.
Български отбори не искам...само да загрозяват пейзажа.

Re:
Дата:   26-09-08 20:04

athom, да де, то за българските май си е ясно, ама ако станат така нещата, няма ли евентуално да ви липсват интересните мачове от клубните първенства на Англия, Италия, Испания...

Дата:   26-09-08 23:10

В интерес на истината не.

Аз затова и толкова философски възприемам стремителното кОпане на българските отбори към и под дъното...чисто и просто се превърнах от привърженик на Левски в привърженик на играта футбол.

Ще дам прост пример...в Англия поддържам 3 отбора, всеки заради различни причини...
Ман Ю заради играта им от миналите 2 сезона (онзи мач с Рома...имах чувството,
че боговете на футбола са слезнали да играят)

Ливърпул заради духа им...никога да не се отказват, да се болят докрай и т.н.
Харизмата на Стивън Джерард допринася много.
По-голям фен съм на Ливърпул отколкото на Ман Ю.

Хъл Сити - пресни в Премиърсшип.
Следя ги от близо 10 години и видях "фенщината" ми към тях да се ражда и израства заедно със тяхните успехи.

Когато започнах да се интересивям от този отбор, той бе в 4та дивизия.
Сега е в най-силното първенство на света.
За мен това е символ на еволюцията, усъвършенстването, постоянната работа, известна доза късмет също така...

Най-голям фен съм на Хъл Сити.

И Левски с простотиите които го съпровождат, били те клубни, национални или т.н....не ми липсват грам.

Но мисто и просто съм повече фен на играта отколкото на даден клуб, че да ме притеснява липсата на дадено съревнование на местно ниво.

[smilie24]

Дата:   27-09-08 00:01

athom, да, до голяма степен по подобен начин стоят нещата и при мен, само дето все пак поне европейските издънки (и няколкото изключения) на Левски си ги гледам, а и току-виж съм пуснал някое "дерби" като дават, ама... абе, наистина доста тъжна картинка е тук и оправия не виждам, защото дори и един отбор да стане приличен, това няма да оправи първенството [smilie2]

Та, фен съм си по принцип на футбола, но нещо с годинките някак и глобално се поотдалечих, май вече доста повече тенис гледам.

Е, разбира се, Световно и Европейско като има, а и Шампионската лига до голяма степен, но като че ли се попреситих на клубните първенства, а и вярно английското доста дръпна, а аз предпочитах италианското и испанското, нещо англичаните хем са си с всички качества, които будят възхищение, хем някак вдигането на нивото направи по-малко атрактивен футбола като цяло, поне за мен... макар че сигурно си има и лични причини.

Та, обаче действително ми е интересно да си представям какво ли би могло да представлява една евентуална Супер лига [cool]

Автор: blueskyy   
Дата:   27-09-08 00:33

ще и се пренаситим за година две и тва, после ще тр да измислят СуперСупер лига...Сега с носталгия си спомням старата версия КЕШ, имаше изненади, имаше тръпка...

Автор: Императорът.   
Дата:   27-09-08 01:04

Всъщност няма какво да се лъжем и колкото и Импи да сипе дивотии, единственото що-годе сериозно и постоянно представяне на български отбор в европейските турнири в посткомунистическия период си беше това на Левски когато влезе в групите на турнира за УЕФА и излезе от тях, ставайки единственият отбор, който е играл в Европа и на пролет за почти две десетилетия.

Колкото и да защитаваш прокаженият ФК Подуене, истината е, че за целият посткомунистически период, това тимче няма нито един успех над отбор, който да е поне от средна европейска класа, нито е създало поне един играч на средно европейско ниво. Вярно, веднъж се промъкна доста напред в турнирът за Купата на УЕФА, но само защото с див късмет теглеше винаги най-слабият възможен съперник. От едната страна слагаме този т.нар. "пробив" и победите над ПетрЖалка и децата на Удинезе и кварталното тимче Киево, от другата страна - загубите от Олимпия (два пъти), Уникум, Люцерн, Десетте малки нигърчета, Там(и тук)пере, БАТЭ Трактористът... да не говорим за уникалната серия от 10 мача без победа в Европа - направо не проумявам как нашият италианскоименен приятел има очи да говори за евротурнирите и да казва, че Не знам какви биха могли да са шансовете на български отбори да направят нещо смислено там, но едва ли ще е кой знае колко по-различно.
Май е пределно ясно, че дори и случайно някой да се докопа до Шампионската лига, то в нея съвсем нищо не може да направи, както се видя.

През посткомунистическият период ЦСКА победи Ювентус, Шахтьор (които нямаха в съставът си играч който да не е национал и бюджетът им бе колкото на цялата ни А група, докато ЦСКА забавляваше с атракцията "играещ президент"), Байер (включително като гост - първа победа на Български отбор над немски първодивизионен на негов терен), еврошампионът Ливърпуул на митическият Анфийлд... ето три (поне) победи каквито ФК ПодУяне няма не само през епохата на посткомунизмът, но и през цялата си комическа история.

И този сезон ЦСКА с 99.48% вероятност щеше да се разправи с БАТЭ и вероятно да не се посрами и в ШЛ, ако не бяха мръсните машинации на един гнъсен шопар с мустаки и Ганювска визия и неговите лакеи в БФС.

И може да си разправяш, приятелю, че сипя дивотии, но непредубедените хора виждат, че говоря с ФАКТИ, за разлика от тебе.

Дата:   27-09-08 01:05

blueskyy, абе аз си мисля, че пресищането има нещо общо и с личните промени, най-вече с порастването... и съответно с носталгията по миналото също [smilie8]

Иначе наистина някак преди беше по-отворено, можеха отборчета от нашата черга като Стяуа (има ли такъв дуспаджия като Дукадам [smilie5] ) и Цървена Звезда да печелят КЕШ (което пак ми напомня за едно любопитно фактче-поздравче за Импи - защо ли официалното отборче на тукашната комунистическа власт така и не можа да направи нещо доближаващо се до това, да вземе да влезне в историята поне с едно финалче за който и да било турнир, защото тези, които не са стигали дотам, никой в Европа не ги знае [smilie25] )

А и някак трите турнира бяха доста близки като популярност и сила и, макар че КНК минаваше за втория по престижност, то за УЕФА си бяха сериозни нещата... ама сега всъщност точно тези отбори от големите първенства, които иначе биха играли там, са в Шампионската лига...

Та така де, не знам всъщност как ще се развият нещата, ама каквито и козметични промени да се правят с турнира за УЕФА = Европейска лига, той вече си е много по-силно в сянката на Шампионската лига.
Което има значение най-вече точно за средните отбори като нашите, защото техните възможности за изява ще са някак по-безинтересни...

Не че имам шесто чувство, ама няма да се учудя ако съвсем скоро чуем нещо от хиените от онази организация на европейските футболни грандове (абе, как се казваше, колко бяха - Г-?) [smilie8]

Дата:   27-09-08 01:10

Ами прочети статистика с кои отбори сме се сблъсквали по пътят си към тия "финалчета" - потърси и статистика кои европейски отбори имат най-много победи над действащи европейски шампиони и са играли най-много мачове в ШЛ срещу такива... на бас, че Стяуа и Звезда не са между тях...

Дата:   27-09-08 01:18

Имперски, статистиката е неоспорима. Но както ти сега мрънкаш за постком мафия, така ние мрънкаме за преком мафия, когато вси4ко най-добро като футболист се пресяваше 1во за 4орбата, после и за останалите отбори. А Левски раз4иташе на софийски попълнения от няколко квартала. На мен дори не ми дадоха да тренирам с Левски, защото аджеба съм живееел до Септемврийско знаме и можело само в 4орбата да бъда.

Дата:   27-09-08 01:22

Куинси, за тая година до момента най ми хареса да гледам като спорт........Параолимпиадата...4естно, без анаболни истории и тн...

Дата:   27-09-08 01:26

Да, но ЦСКА никога не е мобилизирал БФС да отнема лицензът на Подуене, нито е ставал шампион с 25 дузпи и 3-4 полягащи сателита. Никога на Подуене не са отменяли по три гола на мач и по 10 и повече на първенство, за да стане ЦСКА шампион. Вземи си и припомни защо гениален играч като Никола Цанев (лека му пръст) не е играл в националният отбор. Нашите победи сме си ги постигали на теренът, а не в кабинетчетата на БФС.

Дата:   27-09-08 01:26

О, Тъмният Ситски Лорд междувременно се появил [beer]

Много обичам факти, ама ти с твоите нищо смислено не казваш - отделните победи НЕ значат ОТСТРАНЯВАНЕ на противника и продължаване напред [ezik]
Освен това никъде не броят за победа мач, в който си загубил служебно, така че ето ти нещо, което идва от теб и НЕ Е ФАКТ [ezik]

А аз спомена ли факти, то те са верни - мачовете напролет примерно [smilie25]

Туй горното, дето го писах докато и ти си писал, също си съдържа факти [smilie7]

Иначе най-смислената победа на български отбор в Европа, придружена с ОТСТРАНЯВАНЕ на противника е срещу Глазгоу Рейнджърс, ама сигурно и те ще се окажат, че са някакви нищожни [smilie19]

Все едно де, идеята на тази тема не беше да се започва и тук пак с твоята лумпенизирана омраза, а да си поразсъждаваме за бъдещето на европейския футбол - ако имаш някакво мнение по въпроса, насочи се натам [smilie24]

Разбира се, в контекста на темата може да се помисли и за потенциалното българско участие там, независимо на кой отбор, та, ако ти смяташ, че има шанс за такова участие, разкажи! [smilie7]

А иначе сега ми хрумна да пробваме нещо интересно - ти да ми кажеш дали и как, според теб, в създаването и развитието на интернет американците не са имали никакво участие, а danbi да ми каже как ли стоят нещата с твърдението ми, че:

единственото що-годе сериозно и постоянно представяне на български отбор в европейските турнири в посткомунистическия период си беше това на Левски когато влезе в групите на турнира за УЕФА и излезе от тях, ставайки единственият отбор, който е играл в Европа и на пролет за почти две десетилетия.

Автор: victory13   
Дата:   27-09-08 01:32

абе кви левскита и цесеката беее[smilie5] ...

само канарчетата от норич и кукумявките от шефийлд... чат-пат и юнайтед, не манчестър, а пак шефийлд[smilie5] ...
и само деф лепърд[ezik] и те са от там[smilie5]

Дата:   27-09-08 01:39

Импи не говори глупости, моля те, имал съм сума ти приятели чорбарчета и никой от тях не е посмявал да надига глас срещу ФАКТИТЕ на цялата ви комунистическа история и къде и как ставате шампиони с всички шашми, примерно с правилниците всички войници да отиват да играят в чорбата - а кажи къде в Европа става така [smilie10] [smilie11]
Колко подопечни отбори имаше цска в А група знаеш ли - такива, които си падат по поръчка от горе от цска, а срещу Левски се хвърлят с всички сили...

И изобщо, ама хич не е само това, темата е изключително дълга и фактите ги знаят дори и чорбарите и съответно си мълчат пред тях, точно ти не мрънкай за корупция и специално отношение!!!

blueskyy, сори, ама нали знаеш - децата нямат спирачки, а май напоследък и с императорите е така, та... [smilie18] [beer]

А иначе първото ми учудване е, че я гледаш някъде Параолимпиадата, аз не съм знаел, че я дават...

Всъщност точно наскоро си говорехме за това, че май би било по-добре да ги преместят Параолимпийските игри ПРЕДИ "нормалните", че свърши ли Олимпиадата вече и интересът замира, докато иначе би могло в предстартовата треска и подготовка и на тях да им се обръща повече внимание [smilie24]

А за допинга много не ми се разсъждава, защото там действително никой няма вътрешна информация и всичко е само догадки, та затова го карам изцяло на юридическия принцип, че всичко, което не е забранено, е позволено, съответно ако има доказателства и някой е хванат с допинг = [smilie23]
Ако няма, значи си е чист и = [smilie24]

Дата:   27-09-08 01:43

Имперски, това няма да го разберем с теб- кой, къде е уреждал ма4овете. И да е било 4естно за ЦСКА през комунизма, то от друга страна лесно се е пе4елило ма4, когато са били отсяти 11 квалитетни дървета от 600 000на армия. КАкво остава за др отбори?

Дата:   27-09-08 01:44

Хе-хе - Шахтьор и Байер не ги отстранихме, а? Не всяка победа е отстраняване, да, но нека Подуене бие поне веднъж европейски шампион, пък дори и да не го отстрани... ама няма да стане и след 100 години. За служебната загуба също е безочливо да говориш, защото в този мач бяхме ограбени отново в някакви потайни кабинетчета, след донос от "българин", разбира се болен фен на ФК Подуене. Освен че сте крадци, сте и доносници - и нищо чудно - нали бяхте (може би и още сте) казионното отборче на Милицията и Държавна сигурност? Доносниченето и задкулисните игрички са ви в кръвчицата.

За Глазгоу Рейнджърс - да - най-смислената победа на ПОДУЕНЕ. За твое сведение ЦСКА не само е побеждавал, но и отстранявал Ювентус, Аякс и Ливърпул - отбори, спрямо които Рейндърс са второкласно тимче, айде да не са нищожни.

В грешка си, като говориш за "лумпенизирана омраза" - Подуене са твърде жалки и нищожни, за да ги мразим - ние, феновете на ЦСКА просто ги презираме.

За бъдещето на европейският футбол - комерсиализира прекалено. Искам да гледам в ШЛ само ШАМПИОНИ - трети и четвърти в някое класиране нямат място в този турнир.

Дата:   27-09-08 01:51

Стига с тия войници и с тая армия - момчетата влизахме в казармата на 18 и излизахме на 20 - страшна ударна мощ за един футболен тим - 19 годишни лапета... Стратегосът не ни е бил треньор през цялата ни история. А милицията не беше ли престижна? За сведине - единият ни "сателит" Черно море ни е лишавал дори от титла, побеждавайки ни в краят на първенството, дтугият - Тракия бе единственият отбор, който ни биеше почти всяко първенство през 80-те - погледнете малко статистика преди да говорите. За сравнение - при последната титла на Подуене в три мача през първенството три отбора излязоха по най-различни "причини" с юноши на теренът... чудно защо ли и в трите случая тия отбори бяха домакини на Подуене?

Дата:   27-09-08 02:03

Имперски, те това е постком мафията. Неоспорим факт! Сигурно ние ви пратихме и като президенти Вальо Дузпата и Лупи, 4е да се опитат и на документ да ви затрият...а първият и Ферари караше с последните ви пари[smilie5]

Дата:   27-09-08 02:05

Импи, спри се с глупостите бре и не си мисли, че можеш да ме бъзнеш на факти,

В две поредни години Левски отстранява Щутгарт, като в единият случай той е ГЕРМАНСКИ ШАМПИОН!

Ювентус ви би, има си правилници, спазвайте си ги [ezik]

Като ми говориш за отделни победи, я ми кажи кой отбор е

Побеждавал БАРСЕЛОНА, вкарвайки им 5 (ПЕТ!) гола [smilie10]

Били сме и Аякс и какво ли не още, не ми се прави и стига си си въртял петте примерчета за НИЩО НЕЗНАЧЕЩИ победи [smilie23]

Не съм следил всичките ти повтаряници на едно и също, на май само HP горе-долу може да ти се върже, макар че дори и той нещо ти се подиграваше за някаквите "презрителни" [smilie18] финтчета на Бербатката.

Та, действително само на себе си говориш, т.е. пишеш наистина само едни и същи дивотии - вземи си ги напиши в инфото за теб си, та който иска да си ги препрочита [beer]

Re:
Дата:   27-09-08 10:46

Хе, ЦСКА също е побеждавал Барселона, а едно е да победиш Аякс когато е бил евроколос без загуба в официален мач почти три години и две години подред европейски шампион и друго в момент на упадък. Помня и победата ви над Щутгарт. А Юве ги бихме НИЕ - не в някое потайно кабинетче, а на теренът - пред очите на милиони хора. Победите в потайните кабинетчета са ваш патент.
Победите над европейски шампиони може да са нищо незначещи, ама само за вас, нещастните подуенци, защото си нямате такива, а цяла Европа ги е признала... и не виждам кога ще имате.... ти не можеш да си представиш каква еуфория е това и гордост - за което искрено ти съчувствам.

Автор: Todd   
Дата:   27-09-08 10:48

Бал съм ги !!! Да ги закрият .Всички отбори на борсата ....

Мач......аре у леву !!![smilie23]

[smilie7]

Автор: nodoubt   
Дата:   27-09-08 11:41

conci

как не те е срам да говориш за Левски че и европобеди [smilie11]

днеска интересно кво ше стане на мача [smilie5]

Re:
Дата:   27-09-08 14:10

Автор: nodoubt
Дата: 27-09-08 11:41

conci

как не те е срам да говориш за Левски че и европобеди [smilie11]

И мен това ми е чудно, още повече наш италиански другар инак свястно и лъчезарно момче - но това подуенците изобщо нямат връзка с реалността, когато става дума за футбол- за тях победеният ПетрЖалка е баси евроколосът...

Дата:   27-09-08 16:10

Пф...и тая тема я изродихте...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.