Автор: d256h
Дата: 28-02-07 22:26
Обаче аз не знам защо точно на този модел си се спрял. По едно време такива се продаваха в няколко оръжейни магазини в София, но..
1.) 20х50 не може да се използва без статив или да е опрян в нещо, това изнервя страшно много след продължително използване;
2.) Не е просветлен достатъчно и оптичното стъкло, което се използва за лещите в повечето случаи има зеленикав оттенък, който привечер или в сумрачно време замазва картината и я влошава чувствително.
3.) Моята препоръка е да се ориентирате към бинокъл от среден клас нещо от рода на Бушнел 16х50. Този вид устройства сравнен с руския , който спрягаме, е доста по-добър оптически, по-лек е, има покритие, което позволява лесно задържане и с ръкавици и т.н. Цените са еднакви приблизително;
4.)Обаче, оптималния вариант за мен е варио бинокъл (но е скъп). Продава се от различни марки и фирми, увеличението е 6-42х50. Рамката е специална - против осукване, което запазва съосието на двата оптични канала и цялостната геометрия на конструкцията.
Хей, не казвам, че руския бинокъл е лош, но за същите пари може да се намери много по-съвременен бинокъл!
|
|