Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Аксесоари
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 К байонет -> М42 преходници продавам
Автор: j_mironski   
Дата:   09-06-08 17:37

К байонет -> М42 преходници продавам

1. Bower - 17лв. без пластина за законтряне
2. Pentax - 25лв. без забележки - оригинален

Отговори на това съобщение
 Re: К байонет -> М42 преходници продавам
Автор: ghs70f   
Дата:   09-06-08 22:56

Днес си купих два преходника от К към М42 и целта беше да ползвам мехова макроприставка или пръстени М42 .Не си представих докрай нещата и - грешка...Оказва се ,че трябват две , наистина , но мъжко и женско ...Ако се интересува някой , мога да обясня по-подробно ...Демек сега ми трябва преход М42 към К ...[smilie11]

Дата:   10-06-08 09:29

ghs70f не зная дали има такива, обаче мисля че SLAV61 може да ти изработи

Автор: Manchev   
Дата:   10-06-08 09:37

М42 към К има, спокойно. Всички пентаксаджии ползват. 30лв е оригиналният.

Дата:   10-06-08 13:37

Манчеееев чети внимателноооо

Дата:   10-06-08 14:36

ето картинка за да няма глупави изказвания
https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/eotm2292.JPG
http://img262.imageshack.us/img262/7820/img2726gy7.jpg

Дата:   10-06-08 14:50

за сега N2 запазен

Дата:   10-06-08 21:13

Днес бях в Павилиона и там не намериха и в комп. адаптер М42 - К... / Мъжко М42 - женско К байонет / Каде да го тарся ?

Дата:   10-06-08 22:10

Днес бях в Павилиона и там не намериха и в компютъра адаптер М42 - К... / Мъжко М42 - женско К байонет / Каде да го тарся ?

Автор: ptizelov   
Дата:   11-06-08 10:31

само да допълня от личен опит че BOWER-a имам потвърждение на фокуса, а с оригиналния PENTAX нямам, а и HANDSHAKE функцията се изключва(само на оригиналния), така че BOWER-a предпочитам стига да знаете с уреда после как да си го развиете...за много хора това е проблем [smilie7] само споделям, може обектива да ми е бил некаф калпав или нещо друго...но на к100д и к200д прави така, за др. тела немога да кажа [smilie24]
ПС. а и за оригиналния трябва да въртите натягате докато преходника е в тялото а и вкарвате сумати прах, докато правите тази операция....защо са го измислили така, въобще незнам..

Публикацията е редактирана (11-06-08 10:33)

Дата:   11-06-08 12:46

ptizelov що за глупости си написал.
Какво общо има преходника с потвърждаването на фокуса
И това дето си го писал за въртене и натягане ....... пълни глупости

Поправи си поста че ще ти се смее целия форум

Автор: mitkostoimenov   
Дата:   11-06-08 12:54

Л.С.

Автор: ptizelov   
Дата:   11-06-08 15:13

ами има общо аз споделям опит вие...ко искате бе купувайте си оригиналните с чоп - казах на някой обективи не работи това, я от некой чопче я нещо друго глупости са за тебе, един колега смени 3 преходника докато намери добър, а онези правените алуминиевите на струга ти изместват безкрайността на някой такумари....всичко зависи според зависи, мой съвет пробвайте на място, всеки обектив си е строго индивидуален, просто 3 пъти подред забелязвам на кой преходник се пуска и на кой не хендшейк редакшъна на М като си на тялото...тоест изцяло ръчни настройки...пробвай и ако при теб работи супер...кво се нервиш така или иначе ще си ги продадеш....глупости били... при преходниците винаги имаш шанс нещо да не работи и го научаваш в последствие....както това че на канон 5 д примерно с чоп обективите (скачаща бленда) опират в огледалото...ама кой да ти каже винаги го научаваш после...ни по форуми ни никаде само като си се прецакал...сега незнам ти за какво си си взел 2 различни преходника и то като можеш само 1 обектив да закачиш, та си викам явно в няква странна ситуация си и викам ай да помогна, ама нали сме българи айде да оплюем тотално този който виж ли решил да ти даде съвет....карай с мотиката и да се смее който иска - както казах има различни обективи, ако този ред не си прочел целия пост се обезмисля...
пък и ако човек се загледа в снимката ти може да види как резбата на левия преходник е заминала, за боклука може би е вече....
има и още нещо, че трябва да се пробие малка дупчица на (някой) обективи с голямо задно дъно, да не се изплъзва, ама това пак са глупости нали...кво ви говоря вие сте експертите [smilie24]

Публикацията е редактирана (11-06-08 15:20)

Дата:   11-06-08 16:51

Относно това което си писал по горе ще ти кажа че съм имал 4 или 5 преходника и не съм имал никави проблеми с фокусирането
За едно си прав наистина тези алуминиевите с борд изместват фокалната равнина на ообектива и няма безкрайност
Не зная колко и какъв опит имаш но съм пробвал на 4 Пентаксови тела такива преходници *istDL, K100D, k100D super и K10D и с нито един не съм имал проблем с потвърждаването на фокуса

Спезиялно зарадо резбата дето си писал тук ще ти направя снимки довечера и ще ги пусна да виш резбата

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР