Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Leica M2 - в ebay
Автор: rossen789   
Дата:   23-02-10 16:39

Продавам Лайка М2 в ибей, ако някой я иска - може да я вземе от мен в София без да плаща доставка, както и да избегнем paypal и т.н.
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=190375420836#ht_500wt_1182

Детайлите са в аукциона

Отговори на това съобщение
 Re: Leica M2 - в ebay
Дата:   24-02-10 21:52

хм, май няма интерес

Автор: джъмбо   
Дата:   24-02-10 22:47

ами бая изтпрмозен изглежда на снимките

Дата:   25-02-10 18:22

Мда, не е за колекция,
За снимане е идеален, минавал е CLA преди по-малко от година във Англия и мисля че ако някой търси Лайка за снимане без да държи особено много на външния вид това е добра оферта.
Освен това мисля че вулканита може да се смени лесно и за не много пари при правилния човек ако купувачът държи толкова много на това.
Иначе няма големи удари или нещо подобно, светломерът отгоре е оставил малко следи както се вижда на снимките.

Автор: pstoev   
Дата:   26-02-10 11:18

лайка в какъвто и да е вид си за витрина[smile]за снимане има къде,къде по-добри и ефтини 35мм камери!

Дата:   26-02-10 15:38

Не съм съгласен най-малкото заради оптиката.
Да и Цайс имат добра оптика за телеметрични камери, но все пак.
Мисля че за сравнение със SLR камери не може да става дума.
Не съм много сигурен дали някога си снимал с подобна камера за да изказваш адекватно мнение (без да искам да те засегна), но наскоро взех М6 и съм снимал със summicron 50/2 и summarit 35/2.5 и нямат равни, особено ако се направи копие в горе-долу голям размер по традиционен процес (разбирай тъмна стая).
Така е има еВтини 35мм камери, но освен качеството - повечето Лайки като нищо ще те надживеят и освен това цената им във времето се задържа, ако не и качва.
Жалко че няма интерес към такива камери в България.

Автор: solar_sea   
Дата:   26-02-10 18:11

Не е така, има почитатели на телеметриците ама и те не ядат доматите с колци.

За 500еу могат да си вземат нова Бесса. Пак добро изпълнение, пак същите обективи, без такива следи.

Автор: asenr   
Дата:   26-02-10 18:51

solar_sea - беса се намира за много по-малко [smilie3]

Дата:   26-02-10 19:12

Бесите наистина не са лоши, но доколкото знам са леко пластмасови и не съм много сигурен но май им трябва батерия за да работят. Но все пак мисля че не може да се спори че Лайка е лидерът в телеметричните камери. Направени са здрави като танк и в същото време са изключително елегантно изработени- като цяло са удоволствие за ползване. Но както и да е - нямам намерение да защитавам Лайка по форуми.
Следите за мен не са представлявали проблем и съм имал възможност да сменя вулканита с нов или с кожа, но не съм намирал за необходимо, според мен външният вид на камерата не играе особено голяма роля. И все пак ако някой държи - на http://www.cameraleather.com/ или http://www.aki-asahi.com/store/ за около 50 долара, че и по-малко, може да се сдобие с нова кожа вместо вулканит. Или каквото му е на душата, има доста изгъзици.
Мисля че няколкото долара/евро/лева/паунда отгоре вместо Беса, всъщност далеч не толкова много, си заслужават.
Но все пак си прав - разни хора :)

Публикацията е редактирана (26-02-10 19:17)

Дата:   26-02-10 20:23

ами.... как да ти кажа... приведия в добър външен вид... и ще се продаде [smilie24]

Дата:   26-02-10 20:48

Имаш право, но все пак реших да я пусна така поради две причини - първо - защото не ми се занимава с това лично и предпочитам следващият собственик да реши дали да сменя вулканита или не, в крайна сметка камерата е инструмент, а не бижу. На мен не ми пречеше. Второ - купувачът може да вземе на добра цена напълно функционална камера и, ако има желание, да смени вулканита, позлати и облепи с диаманти.

Дата:   26-02-10 20:52

ами.... лайка си е религия... не само перфектна функционалност НО и визия...

една беса лесно може да се преглътне неугледен вид....

достатъчно лайки изгледах по ибея... и всички са перфектни [shtrak]

но като гледам се търси предимно 6 и 7...[smilie8] [smilie8] [smilie8] с апокалиптични цени

Дата:   26-02-10 21:03

Kакто казах, имаш право, но мисля че е време да спрем да си повтаряме едни и същи работи :) Написах горе причините поради които я продавам така.

Автор: pstoev   
Дата:   26-02-10 21:21

мога да кaжа само че Voigtlander Nokton 50/1.1 е доста по-добре от Leica Noctilux 50/1 а цената е 6 пъти повече в полза на Leica...
та мислъта ми е че винаги има алтернатви..и купувайки си лайка ти плащаш много повече за честта,на камерата или обектива да пише Leica [smile] [smile]

Публикацията е редактирана (26-02-10 21:21)

Автор: caro-anton   
Дата:   27-02-10 00:01

стоев, моля те, не пиши глупости.
с кои лайки си снимал, че знаеш толкова много?

Автор: nsirakov   
Дата:   27-02-10 02:27

малък офтопик - колко струва таксата ако мине през пейпал?

Автор: asenr   
Дата:   27-02-10 03:30

nsirakov - ако ще купуваш, по-добре питай продавача за цена на лични. Не ти трябва пейпал. А ако все пак те интересуват таксите на пейпал, на сайта им ги има.

rossen789 - когато си продаваш апарата, забрави сантиментите и мисли за него като стока. Една стока с добър търговски вид се продава много по-лесно. Успех!

Автор: next_time   
Дата:   27-02-10 09:43

Стоев само като пипнеш чисто нов воитландер и лаика на 40г. ще разбереш защо има разлика в цените, а като качество на оптиката ... винаги плащаш точно толкова колкото получаваш.

Вино може да пиеш и в еднократна пласмасова чаша и в кристална чаша .... и в двата случая жаден няма да останеш.Лайка е за ценители на 100% качество а воитландър е за хора привикнали на компромис.[beer]

Дата:   27-02-10 10:41

pstoev - за тези обективи не мога да кажа нищо, не съм снимал с нито един от двата. Радвам се че си имал възможността, надявам се, а не си прочел в някой форум например ;)
Алтернативи има, да, но аз със сигурност бих предпочел М2 пред бесите, причините няма да ги пиша за 85-ти път в тази тема.
Мисля и да не коментирам горното ти изказване че всички Лайки са за витрина, което беше изключителна глупост.
Спорът в началото започна за камерите, сега и за обективите ли да подхванахващаме?
nsirakov - таксата обикновено я плаща продавачът, наистина ли те интересува или питаш от любопитство? Мисля че ако си пращаме пари без транзакциите да са вързани към аукциона няма да има такси.

Автор: dobriquet   
Дата:   27-02-10 15:01

Росене, извинявай, че се намесвам, но Джъмбо е много прав. Ако беше стегнал лайката щеше бързо да я ожениш. Едно от предимствата на лайките е точно качеството на изработка. Тук кристала изглежда счупен или поне потънал в прах, е в такъв случай бих предпочел да пия виното си от пластмасовата чаша.
Така трябва да я хареса някои ентусиаст, които да си я приведе във вид, което си е занимавка.
Пиша ти го като фен на лайка:)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР