Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 ФОТОХИМИКАЛИ Агфа комплект за обратими филми
Автор: crossover   
Дата:   18-01-10 14:40

Продавам фотохимикали Агфа, комплект за проявяване на филми.

Отговори на това съобщение
 Re: ФОТОХИМИКАЛИ
Дата:   18-01-10 14:44

Химикалите са пълен комплект за проявяване на цветни диапозитиви от типа орво, но са много по-добри от тези на орво. Това са най-добрите химикали за този процес и дават чудесни резултати. Споделям това от много личен опит. Идеални са за обработка и на киноленти. Могат да се ползват и за проявяване на черно-бели филми като се ползва само първият проявител и фиксажа.

Цена на комплекта: 16лв

Публикацията е редактирана (13-02-10 12:46)

Автор: d_f   
Дата:   18-01-10 14:47

https://photo-forum.net/static/forum/2010-01/auqk7667.JPG
http://media.snimka.bg/5367/016989001.jpg
https://photo-forum.net/static/forum/2010-01/cxuu0956.JPG
http://media.snimka.bg/5367/016989002.jpg
https://photo-forum.net/static/forum/2010-01/fwwc8632.JPG
http://media.snimka.bg/5367/016989005.jpg

Re: ФОТОХИМИКАЛИ Агфа комплект за обратими филми
Автор: lipostok   
Дата:   18-01-10 15:08

Интересувам се по принцип, но цената ми се струва висока. Все пак това е химия за 5-6 филма, при това с отдавна изтекъл срок.

Дата:   18-01-10 15:23

Това е запечатана суха химия даржана в подходящи условия, така че качествата й не са се променили, освен това никъде не е обозначен срок на годност. Принципно с един такъв комплект спокойно могат да се проявят поне 20 фотофилма, без промяна във времената, това е еднолитров разтвор и няма много общо с течната химия на орво, която действително е за 5-6 филма и има срок на годност защото е предварително разтворен концентрат. За предложения към цената на лично. Мерси!

Публикацията е редактирана (18-01-10 15:30)

Автор: FANTAZIA   
Дата:   18-01-10 15:36

аз съм работил с такива и резултата е повече от добър

Дата:   19-01-10 00:59

[shtrak]

Автор: icikonti   
Дата:   19-01-10 13:56

Съжалявам много... ако кажеш да си изтрия мнението- ще го направя.
Пред 2 години форумеца no doub ми продаде такъв комплект.Проявих с него 5 филма в собственото си JOBO CPP2 с лифт.Неговото твърдение, беше ,че всичко е ОК.Аз се предоверих и не пуснах половин филм проба.Загубата ми беше 5 цветни диапозитива.Тъмни- недопроявени диапозитиви от ПЪРВИ /ч-б/ проявител, който беше фъснал, макар и на прах и неразпечатван.Колегата но дуб - не е виновен, но предоверяването в изказвания за годността, си е стабилна грешка от моя страна!
Това са химии на поне 25 години и не може да се твърди, че всичко им е наред.Това е подвеждащо.Коректността изисква да се каже, че си прябва стабилна компенсация на първи проявител, вероятно и на цветния!!!Колко- един Господ знае и без ПРОБИ НЕ СТАВА.
Освен това корекността изисква да се каже, че това не е триванния процес без просветка, а си иска просветка с лампа!
Ако има някакви забележки към точността на измерването на температурата- казвам, че я меря с Йобо колортермометър и през цялото време я следя.Грешка там няма!Процесора си поддържа 25 литра вода и изменение в температурата за времето на прояваване в първи проявител е почти невъзможно.Системата и изключително инертна.
Моля те да включиш предупреждение в поста си за компенсация на проявяването, за да си абсолютно честен към купувачите.
Трия, ако съм те засегнал- просто ми го кажи.

Дата:   19-01-10 15:11

Здравей, icikonti! Няма нужда да триеш поста, форума е затова да си даваме взаимно информация и да сме си полезни. При такъв процес съветвам всеки да прави проби, аз съм правил проби и с нови химикали, защото това е доста сложен процес и не е като да си проявиш черно-бяло филмче - по запознатите са наясно. Що се отнася до засветката, аз съм уточнил, че това е аналогичен процес на орвото и е за проявяване именно на такива филми - за такава проявка винаги има засветка, това не е Е6! Освен това да не забравяме, че не срока на химията е толкова определящ колкото срока на филмите, които проявяваш и това как те са съхранявани, едва ли някой сега ще проявява Орво диапозитив по този процес и филмът му ще е в годност, ето защо е глупаво да искаш точна проявка като в инструкцията на стари филми. Компенсацията всеки ще си прецени сам според филма, който проявява. Предполагам знаеш че времето на първия, както и на цветния проявител зависят от чувствителността на филма, годността и това как са съхранявани ФИЛМИТЕ. Иначе химикалите на са на 25 години, тогава не е съществувала тази Агфа. Бих казал точна дата ако я знаех. Който има желание мога да му ги покажа да ги разгледа и да ми каже точно колко са годни. Освен това немога да ти дам гаранция как ти си проявяваш филмите, мога да дам гаранция за себе си защото имам много опит в този процес и съм готов да дам съвет на всеки, който иска да се занимава по-романтично с фотография или кино. Бях пояснил, че концентратите на орво остаряват и дават отклонения и то сериозни именно защото са концентрати, тук става въпрос за запечатана прахообразна химия. Ако някой смята, че разбира много от химия /аз съм учил химия/ и може да ми каже колко време може да се съхранява сух проявител /на прах/ запечатан стерилно, херметически, в тъмен плик, без допир с външен въздух, влага и светлина, държан на стайна температура нека го напише в темата, та и ние да научим нещо!
Благодаря за вниманието!

Публикацията е редактирана (19-01-10 17:57)

Дата:   19-01-10 18:01

[cool]

Дата:   19-01-10 22:01

дааа и сега бих си потърсил добре съхранени орво или агфа диапозитивни филми и една такава опаковка и да си понаправя удоволствие

Публикацията е редактирана (19-01-10 22:11)

Автор: Marlboro   
Дата:   20-01-10 11:14

Фантазия - ми аз имам малко освен да ти продам...

Дата:   20-01-10 15:15

пиши какво имаш, може и на лично[smilie24]

Дата:   20-01-10 21:12

лс

Дата:   21-01-10 19:23

Ето тук https://photo-forum.net/forum/read.php?f=46&i=95128&t=95128&phorum_uriauth= се раменят 9 филма за предлаганата химия.

Дата:   21-01-10 23:06

Marlboro - лс.

Дата:   22-01-10 19:31

crossover - лс.

Дата:   23-01-10 12:02

нова цена 20лв![smilie24]

Дата:   24-01-10 14:53

взимам една на първо време

Дата:   25-01-10 19:06

[smile]

Дата:   26-01-10 20:19

[thankyou]

Дата:   27-01-10 21:14

[ezik]

Дата:   28-01-10 20:35

[smilie24]

Автор: d_f   
Дата:   29-01-10 21:39

[smile]

Дата:   30-01-10 22:30

[ezik]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР