Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 No Subject
Автор: iordanov   
Дата:   25-12-09 19:47

Следва.

Отговори на това съобщение
 Re: Flectogon 20/2,8, M42.
Дата:   25-12-09 19:48

Нов, липсва предната капачка. намира се в София. Транспорт за сметка на купувача.
Цена 400 лв.

Автор: veteran   
Дата:   25-12-09 20:14

цената е перфекна

Автор: nishtiya   
Дата:   25-12-09 20:18

[smilie11]

Автор: lizaastar   
Дата:   25-12-09 21:27

ами купи го тогава

Дата:   25-12-09 23:00

ооо, виждам недоумение от цената?
Страшно неприятно за търговците, които не могат да купят и да продадат после [smilie5]

Автор: novi4ok   
Дата:   26-12-09 00:10

Страшно неприятно и за ценители, които не могат да си го позволят, за да се изкефят.
Ето заради това винаги съм се изказвал остро срещу прекупвачите, но българинът си е леке по природа и мисли с гъза си, а после, когато той е в ролята на прецакания оревава орталъка, без дори да помисли, че той самия го е правил преди това.
Честит празник на всички фотографи и любители тук, а на прекупвачите - майната ви! После пак се оплаквайте на админите, че съм ви наричал "боклуци" - дреме ми на ****!

[beer]

За обектива - успех с продажбата. И извинявай, че ти оспамих темата - не е срещу теб. Но се вбесявам при мисълта, че скоро ще се сдобия с преходник, а няма да мога да си позволя подобни обективи, за да им се изкефя. Заради няколкото миризливи л**** тук.

[smilie24]

Дата:   26-12-09 00:29

не, просто цената е неадекватна, успех с продажбата

Дата:   26-12-09 00:35

"За обектива - успех с продажбата. И извинявай, че ти оспамих темата - не е срещу теб. Но се вбесявам при мисълта, че скоро ще се сдобия с преходник, а няма да мога да си позволя подобни обективи, за да им се изкефя. Заради няколкото миризливи л**** тук."
Няма да можеш да си купиш не заради търговците, а заради няколко малоумници, които постоянно показват цените в ибей, сякаш всеки не може за две секунди да си направи справка какви са. Иначе продавача може да ти го даде на тебе като на "ценител" за сто лева или пак ти са много. Колко трябва да струва по твоите критерии този флектогон така и не стана ясно.

Дата:   26-12-09 00:38

Освен всичко тези флектогони са доста посредствени всъщност- пробвал съм доста.

Дата:   26-12-09 01:09

Първо мислех да не си правя труда да ти отговоря. Но, знаейки нивото ти, ще решиш, че е защото си прав и ще се почувстваш морален победител. А те виждам колко струваш и подобна мисъл ми е неприятна. Няма да си правя труда да ти обяснявам базови социални понятия като морал и етика - твърде далеч са от всеки селски манталитет. Но ще те светна за няколко бизнес понятия: "Пазарна етика", "Вътрешен пазар", "Защитен пазар", "Икономическа среда". Нали се пишеш търговец - нямам нищо против, но дори в търговията има известна доза мислене за последствията, защото те имат неприятната способност някой ден да се обръщат срещу теб. Та затова по-интелигентните представители на човешкия род отиват и учат - не за друго, а за да са "адекватни". Но за определени кръгове и среди това не важи...

Колкото до обектива - цената е абсолютно адекватна на световните - гледам, че в ибей вървят по около 400$. Но за България не е адекватна - т.е. не може да си го купи всеки и естествено - не ти е изгоден и на теб, защото няма да го препродадеш с 200-300 лв печалба. И не ми е "скъп" - напълно във възможностите ми е. Но ми е скъп в България - като всеки нормален човек, купувам на цени, адекватни на икономическата обстановка тук, а не на тази в Щатите или западна Европа, но заради теб и още няколко такива, тукашните цени са двойни на нормалните. И знам, че обективът не е нищо особено, но за мен това е просто кеф, който искам да си направя, а за теб - няколко мизерни левчета, които не си способен да си спечелиш работейки.
Някой ден ще порастнеш и ще разбереш за какво говоря.
[smilie18]

Дата:   26-12-09 01:34

Оспамихме на човека темата, за което му се извинявам
Значи да обобщим:
обектива ти е по възможностите, но не ти се дават 200 лева, колкото вървят тези флектогони и затова са ти виновни така наречените прекупвачи, които вдигат цената до около 200 лева, и колко би трябвало да е цената според теб, така и не стана ясно, а това последното за порастването тотално не го разбрах.
За ученето мнението ми е следното: учат по-простичките за да компенсират липсата на интелект и обикновено избиват родителски комплекси. Ти явно си от училите. Аз не съм

Автор: asenr   
Дата:   26-12-09 02:11

Купувачите имат интерес да купят по-евтино, продавачите - да продадат по-скъпо. Някои обвиняваха lizaastar че извивал ръцете на хора в нужда и им изкупувал флектогоните на безценица. Сега виждам човек иска да си продаде флектогона на по-добра цена и веднага ревете че ви е скъпо. Това пак е опит за извиване на ръце, но по женски, с хленчене [smilie18]

Дата:   26-12-09 02:55

Личи си, че не си...[smilie7]

И виждам, че не ти е ясно какво съм написал - може би е от това, че си "природно интелигентен"[smilie18] и нямаш нужда от учене - явно си поне достатъчно схватлив, за да знаеш, че и да учиш, пак няма да схванеш и ще си е чисто губене на време. Или пък там където си няма училище [smilie11]
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Цената? Цената е такава каквато я определи продавачът и намери купувач на нея. Но защо ли ми се струва, че си хапеш лактите, че е такава? Чудя се колко ли "убедителни" бележки и доводи си му изпратил до сега - гледам, че следиш темата... [cool]

Хайде - весели празници на всички и успешна Нова година. iordanov, извинявай за спама, но съм сигурен, че разбираш за какво иде реч. Ако не се продаде по празниците може да се разберем да го пробвам след това. Само да ми дойде адапторът.
[beer]

Автор: asenr   
Дата:   26-12-09 08:17

Като гледам кой е най-активния по темата и какви ги пише, си личи кой си хапе лактите. Аз флектогон си имам и втори не ми трябва.

Дата:   26-12-09 09:07

лизаастар, не се излагай бе човек. Когато ти продадох 3 мисля, че бяха обектива на безценица беше странно мълчалив.
Ако цената беше 175 лв. нямаше да коментираш посредствеността, просто щеше да го лапнеш. И покажи ми къде "вървят" по 200 лв., като това е единствения в момента и върви по 400 лв.

Дата:   26-12-09 10:07

пусни го на търг и ще стане ясно колко струва

Дата:   26-12-09 10:22

Виж, айде да не ми даваш акъли какво да правя. Пуснал съм търг на други неща, можеш да си купиш оттам нещичко. Правил съм 2 или три търга в базара и искам да ти кажа, че цените остават нереално ниски.
Освен това в мое лице печелиш нещо като обратното на фен, няма да те пропускам в темите ти [smilie5]

Да спомена още веднъж - обективът е нов

Дата:   26-12-09 10:31

novi4ok, искрено се забавляван с тебе ама нещо риториката ти издиша, и понамали малко емотиконите, що не вземеш да го купиш този флектогон за 400 лева, като ти дойде преходника ще си номер едно[smilie24]

Дата:   26-12-09 10:42

iordanov,а ти недей забравя, че така или инче аз ги плащам най-добре и обикновенно накрая пак при мен идват

Дата:   26-12-09 12:45

asenr ти пък защо се месиш?[smilie10]
Малко се получава "гузен - негонен бяга" [smilie18]

И ако пак не си разбрал - репликите бяха към господин "селска чест" и "гордея се, че съм необразован". Ако си разпознал себе си в разменените реплики - сорри пич, повредата е в твоя телевизор. Бай-дъ-уей - хубав аватар...
[cool]

Дата:   26-12-09 17:21

Добре лизаастар, не ми се спори, аз тук продавам обектив просто, ако някой иска да го купи, да заповяда, ако не няма да го продам и толкоз. Няма да се разсърдя, ако дойде при теб най-накрая, но ще излезе от мен на посочената цена.
С Асен се знаем и просто удари едно рамо, не е искал да засегне никого.

Автор: Dekov   
Дата:   26-12-09 19:25

Това е обективът, слагащ в малкият си джоб всеки един 20 милиметров обектив, който съм срещал.
Заради него се освободих от Никор 20/2,8
и с много малка преработка (без оптика) го ползвам дълги години с Никон.
Ако някой се съмнява да дойде и да тестваме на място , аз поемам разходите за хартиените копия,
които са единственият критерий за мен.
[smilie24]

Дата:   27-12-09 22:29

Спира се от продажба.

Автор: apollo   
Дата:   27-12-09 23:26

Правилно решение!!![smile] И на мен цената ми се струва нереална но най-малкото не съм капацитет за качествата на този обектив.

Няма лошо да се купуват и продават обективи. Въпросът е отношението към тях.
Когато взимаш нещо за да снимаш с него и да му се насладиш, като същевременно го пазиш... тогава когато решиш да го продадеш по една или друга причина в това няма нищо лошо![smilie24]

Лошото е когато дебнеш като хиена и още преди да си получил стоката/да когато за теб това е само стока/си направил сметката колко ще спечелиш от препродажбата на същата![smilie23]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР