Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Olympus OM-1n
Автор: pophristov   
Дата:   29-10-09 14:56

Купувам запазен и работещ Olympus OM-1n тяло и жило за него. Изпращайте предложенията си като лични съобщения. Благодаря.

Отговори на това съобщение
 Re:
Дата:   29-10-09 15:59

От Пловдив съм, но можем да използваме куриерски услуги.

По принцип търся да закупя и широк обектив за това тяло - 28мм и надолу. В най-добрия случай 24мм f/2.8.

Re:
Дата:   31-10-09 08:57

[smilie24]

Re: Olympus OM-1n
Дата:   03-11-09 10:55

[smilie24]

Re:
Автор: alsash   
Дата:   03-11-09 12:48

аз пък продавам 135мм за Олимпус

Re:
Автор: d256h   
Дата:   03-11-09 13:09

А защо точно модела 1н, че ми стана интересно? Защо не 2н, примерно? Имаш ли живачни батерии 1.35в, защото при този модел не може да използваш LR44? Разкажи как се насочи към 1н ?

Re:
Дата:   03-11-09 13:50

Заради механичния затвор и mirror lockup.

Между другото вече си намерих тяло и жило. Сега ми трябва широк обектив, така че очаквам вашите предложения.

Re:
Дата:   03-11-09 14:35

А големия проблем с батерията 1.35в ?

Re:
Дата:   03-11-09 14:48

Не възнамерявам да използвам ауто екстри, така че като за начало батерията няма да ми трябва. За по-нататък ще му мисля, но тялото, което ще закупя, има работеща батерия.

Re:
Дата:   03-11-09 15:11

Успех, истинско удоволствие е човек да снима с ОМ камера!

[smilie24]

Публикацията е редактирана (03-11-09 15:25)

Re:
Автор: svi25   
Дата:   03-11-09 15:28

за 1.35v батериите има много начини - например адаптер с батериите за слухови апарати или адаптер с батерия 386

Re:
Дата:   03-11-09 16:12

Ми преди време силно се интересувах от тази тема, преглеждах всяакави схеми в мрежата, всякакви самоделки, но нищо не ми хареса. На това изящно бижу ОМ, да тупнеш адаптерче или не дай си боже да тръгнеш да го разглобяваш за да вмъкнеш вътре малка схема за адаптиране - ужас! Стигнах до извода, че най-удачно е да се намери през еБей батерия 1.35в, специално конструирана, като заместител на живачните, които вече са забранени!

Ако се поровите в мрежата ще откриете таблици с тестове на различни адаптерни схеми и какви отклонения дават при различните условия за мерене...

Просто не си струва да си губи времето човек със самоделни схеми..

Re:
Автор: svi25   
Дата:   03-11-09 17:10

Става дума за адаптер, който е с форма на батерията, т.е. не се прави нищо друго освен да се постави на мястото на батерията. Виждал съм от тези със Silver Oxide 386 - имат ценеров диод за да поддържат напрежението и пасват идеално. Въздушно-цинковите за слухови апарати са с (почти) подходящото напрежение, при тях се добавя един пръстен за да стане подходящата форма.

Re:
Автор: ivan.draganov   
Дата:   03-11-09 19:42

Какъв е проблема човек да използва външен светломер ,от руските има много точни и то на символични цени [smilie3] .

Re:
Автор: tvg   
Дата:   05-11-09 23:28

Господа наистина ли мислите че познавате тези фотоапарати?Съмнявам се?Защото аз не съм имал само 4Т притежавал съм всички останали и все още притежавам някой от тях.Ако се интересувате обадете се на 0888 451 679 Григоров.Ако наистина се интересувате от тях би трябвало да ме познавате над 15 г.работех предимно с Олимпус.система ОМ.и мисля че ги понавам най добре.Имам и 2 бр.ЛАЙКА Р5 с оргинални обективи.С мотор драйв разбира се и с ръкохватка!Чакам въпроси.

Re:
Автор: dede   
Дата:   12-11-09 19:56

има такива батерии по 1,5волта...разлика от0,15 в. едва ли е фатална...

Re:
Дата:   09-12-09 23:13

dede, Фатална не, но осезаема разлика, казах че има тестове, които недвусмислено показват значението на разликата от 0,15В !

ivan.draganov, проблема е ..... ако си забелязал,в моделите след ОМ1 имат на корпуса им една емблема приличаща на матрица от пиксели. Това е уникланата за времето си система за двойно измерване. Комбинацията от двата метода дава много точна стойност за цялостното (окончателно) експониране на кадъра. Ако свалиш обектива на някоя камера ОМ2н примерно и вдигнеш огледалото ще видиш матрицата разположена върху 'пердето' на затвора... за повече информация .. мрежата..

Ето едно линкче... но има и още статии:

http://www.mir.com.my/rb/photography/hardwares/classics/olympusom1n2/om2sp/index.htm

При наличие на такава прецизна система за мерене е кощунство да се използва външен съветски светломер... поне така си мисля!

Публикацията е редактирана (09-12-09 23:44)

Re:
Автор: raffito   
Дата:   10-12-09 09:53

Olympus OM-1n-имам един за 60лв.[shtrak]

Автор: lao   
Дата:   16-12-09 22:45

за Иван Драганов - и аз това му писах в една тема преди време, за контрол на експонацията по време на снимане,/динамичен контрол/, оли първи го въвеждат. Явно не е виждал перде на Олимпус.
[smile]

Автор: ivan.draganov   
Дата:   16-12-09 22:48

[beer]

Публикацията е редактирана (16-12-09 23:46)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР