Автор: mudman
Дата: 08-05-09 00:32
Приятелю, обиждаш както мен, така и t.marev , а тук не сме се събрали за да се псуваме и обиждаме ненужно, а да обменим малко информация, идеи и малко истинска фотография. Ако не съм(сме) се изразил(и) правилно, можеш без да се ежиш и да се засягаш, все едно съм обидил някой твой роднина, да ми обясниш къде ми е грешката, без да се стига до допълнителни ненужни коментари от сорта на ниска култура, защото не вярвам във този форум да има такъв достоен за гореспоменатата проницателна и иначе толкова бърза експертиза, за човек, за който друго, освен някакъв артистичен, или друг псевдоним не знаеш.
Много добре знам за какво говориш...СВЕТЛОМЕРЪТ който продаваш (Ленинград 6) е наистина чудесен уред, много полезен, с една малка подробност, че захващането на иверконът му е по- слабо окрепен, и по този начин, често се износват ставичките, което само по себе си води и до амортизация на силициевата фотоклетка с която измерва светлината.Чудесно е ако е точен, което много силно ме съмнява, защото светломер от това поколение и на тези години винаги бяга(гледайки в сегашно време) с между 0.5 и 1.5 F от диафрагменото число, освен ако не е съхраняван м/у 5 и 18-20 градуса, далеч от влага и прах(малко по- различно е, ако светломерът е с батерия, което подозирам, че беше така при този модел, но принципа е същият, още повече, говорейки за градусите на съхранение). Виж ако е съхраняван във коженото си калъвче, вероятно и до 30-40 градуса може да издържи на натоварването, но отново не за дълго.
Отново казвам светломерът е чудесно устройство, аз лично обожавам да го ползвам. Вчера един чудесен човек от форума ми подари един Ленинград 8, за което съм му изключително благодарен... bbob успех с продажбата, очаквам бурна реакция на сегашният пост, но то си е за теб...
и със здраве.
|
|