Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Вече не се продава практика за профилактика.
Автор: martinrousev   
Дата:   19-02-09 18:44

Здравейте,

Разполагам с една практика MTL 5B която нямам възможност да занеса на профилактика, понеже съм затънал в провинцията. Тялото е много чисто, проблемът е, че огледалото не се връща всеки път в началната си позиция. Към него има обектив, светкавица и оригинален кожен калъф. Обективът е Пентакон ауто 1.8. На външен вид е чисто нов, но има гъби за чистене вътре. Калъфът е здрав и само показва колко малко е ползван всъщност целия компект. Светкавицата е Hanimex CX418, използва 4 АА батерии, има превключвател М/А.

Цена не посочвам, нека който се интересува прецени колко ще му струва да се отстранят гъбите и да се смени пружината (предположение) на огледалото. Чакам предложения на ЛС.

Мартин

Отговори на това съобщение
 Re: Практика за профилактика
Автор: fotorafi   
Дата:   20-02-09 11:35

Веднага ще ти кажа за ремонтите:
-обектива:разглобяване, почистване на лещите,почистване на старото масло на механиката и хода на фокуса,смазване, сглобяване........................25 лв.
-апарата-разглобяване, измиване на старото масло от транспорта и скоростите,смяна на лоста за огледалото,смазване на скорости и транспорт, сглобяване............30-35 лв
/ако няма други счупени части за сменяване/
А цената на този модел с този обектив е около 50-70 лв. + ремонти 50-60 лв.[smilie11]

Дата:   20-02-09 16:29

Днес ми залепиха бронята на колата, изправиха ми капака (без нужда от боядисване) и ми сложиха нова поставка за номера за 30 лева. Едва ли отварянето на един обектив стурва 25 лева. То ако е така аз ще се поробвам сам да си го отворя, поне ще видя какво има вътре. Плюс това писах вече, че освен гъбите е като нов. Не мисля, че има нужда от друго освен един парцал отвътре.

Дата:   20-02-09 16:48

Opitai, moje pak da si talantliv[smilie24]

Автор: antidigital   
Дата:   20-02-09 17:06

Със сигурност ще видиш какво има вътре, но това вече няма да е обектив. А може да го занесеш на тези момчета които са ти оправили колата. Освен че, ще го минат с парцала отвътре, може и да го пастират. Така ще стане баш като за продаване. Пожелавам ти успех.[smilie24] [smile]

Автор: studiodominator   
Дата:   20-02-09 20:46

Несериозно е да се сравнява лепене на броня с профилактика или ремонт на обектив-най малко това става с парцал отвътре или отвън. Работата по оптическа техника е доста по-скъпа от тази по броните и отвътре е доста по-сложно от кола.

Автор: stoilis   
Дата:   20-02-09 21:20

25 лева е малка цена за труда и времето за такава профилактика.

Re: Вече не се продава практика за профилактика.
Дата:   20-02-09 21:43

Понеже всички много разбират и ми писна да трия предложения от по 20 лева комплекта се сваля от продажба.
Блажен е този който няма какво да каже и въпреки това мълчи!

Автор: david59   
Дата:   20-02-09 22:00

martin-чо,ненужно се ядосваш!!!Убеден съм,че ще разглобиш обектива и фотото,но пробвай да ги,,събереш,,!!!Няма да можеш!!!Това не е ,като да блъскаш с чука по бронята!!!Ако не знаеш фото-изделията са тъй наречените,,финни изработки,,!!!Та правилно си решил да свалиш обявата!!!Не се сърди-остави и другите да знаят малко-повече от теб!!!Може би са живели повече от теб и с повече опит!!!УСПЕХ!!!

Дата:   20-02-09 22:20

Да се ядосвам ли? Това сигурно по интонацията си го решил. Не виждам защо хора които очевидно нямат никакъв интерес към обявата се месят излишно. За Рафи специално съм чел само хубави неща из форума и имам високо мнение за него. Писали сме си с него. Останалите не ви знам кои сте.
Обаче не знам колко свободно време трябва да има човек за да взима отношение по неща които не го засягат.

Дата:   21-02-09 12:33

Има една поговорка,докато не се опариш... Брат ми поправяше фотоапарати до кино Култура 17 години, бате Гаро,братовчед ми 35 г. Наско, Иван, Милка-все по 20-30 г. Все приятели от години. Толкова съм седял и гледал.Ама с гледане не става...Та веднъж за нещо много дребно отворих,само капака на фотоапарата да наместя... Скъсах винт с обратна резба и счупих едно малко лостче...Цял месец после чаках да ръка да ми направят лостчето и нарежат нова резба...Та парен каша духа.Има световно разделение на труда, и само бедните и неопитните участват в "движението направи си сам".[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР