Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Фото-химикали
Автор: adonchev   
Дата:   24-09-08 12:14

От известно време, около две години, си приготвям всички фотохимикали сам. Забъркам всичко. От обикновени негативни и позитивни проявители от типа на Д76, Д23, Дектол, Селектол и Селектол-софт, стоп-бани и фиксажи до дву- и три-компонентни пиро-проявители, тонери, алкални фиксажи, редуциращи бани и каквото ви хрумне.

Дали на някой от вас не му трябва нещо, а?

Някой проявител, който е искал да опита, но не е намерил време или съставки да направи. Или защото го притеснява, това че трябва да се работи с безумно опасни, отровни и канцерогенни химикали . . .
Аз имам лаборатория. Оборудвана с необходимите за безопасно боравене с отровни химикали вентилация и уреди. Имам големи количества химикали, някой от които доста екзотични (пирокатеин, пирогалол, глицин, селен . . . е, амидол нямам но знам как да взема . . .). Имам вече и известен опит . . . Мога да предожа, всякакви, фотохимикали в концентрирана течна форма, придружени от кратки инструкции за употреба и безопасно боравене . . .
Така че, ако на някой му трябва нещо, ако някой има някакви въпроси . . . аз съм насреща!

А, забравих. За лит чували ли сте? Сигурно! . . . и това го мога. След някое и друго време сигурно и някой алтернатив ще успея за скалъпя . . . [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Чудя се . . . .
Автор: ivansky   
Дата:   24-09-08 13:12

"Аз имам лаборатория. Оборудвана с необходимите за безопасно боравене с отровни химикали вентилация и уреди."
завиждам.[smile]
аз бъркам от 8-9 години в "мойта" стая.
доскоро ми беше малко по-добре, ама сега.....
едно дете на три и половина и едно на 24 дни.
малко си ме е страх с тия химикали ама...
преди 2 години познат от враца ми даваше пирогалол и не го взех само заради това , 4е е много отровен.
и цялото това притиснение е , 4е си нямам една лабораторийка с течаща вода и отделена от апартамента.
най-използвам БОЙТЛЕР, Д-76 и дектол.
[beer]

Автор: icikonti   
Дата:   24-09-08 17:35

Ще ми е интересно да пробвам нещо от рода на пирокатехин или пирогалол, заради кафевия тон на негатива и вероятно добрата разработка после на копието!
Така ли е?

Дата:   24-09-08 19:04

Имам наблюдения само върху Пирокатеин-а като част от основния ми проявител Пирокат ХД. Тона на негатива е по-скоро жълт. Рязкостта е наистна висока. Хубаво му е и че е евтин. Аз го използвам в концентрация 1:1:200 и с по 250мл от разтвори А и Б проявявам 100 филма.

Автор: lipostok   
Дата:   24-09-08 22:17

Интересувам се от лит проявител, писах ти бележка.

Автор: avel   
Дата:   24-09-08 23:33

еха! чудесно
за софия ли говорим ?

Дата:   25-09-08 00:04

Ц, сори, самоковец съм. Ще трябва да си играем с доставката. Търся начини . . .

Автор: fotorafi   
Дата:   25-09-08 05:52

Когато дойдеш в София,обади ми се да ти дам фотографския,пълен рецептурник с всички фотографски разтвори. фоторафи[beer]

Дата:   25-09-08 08:23

adonchev имаш ли в момента на разположение такъв Пирокат ХД, че да ми го пратиш?Кажи цена на л.с., а доставката е за моя сметка.

Дата:   25-09-08 08:59

Така! Получих няколко запитвания за различни проявители. Благодаря ви! Първо трябва да реша проблема с бутилките. Днес ще опитам да намеря евтино и добро решение и ще се свържа с всеки който ми изпреати ЛС.
[beer]

Автор: stefan63   
Дата:   25-09-08 10:10

Браво г-н ADONCHEV,
Качество , европейски цени и... успех!
Може и админите да ти сложат едно малко банерче безплатно - в името на идеята.
(Admin?!!)

Дата:   25-09-08 10:50

[smilie5] Чакай първо да свършим работата, после ще викаме "Браво" . . .

Автор: fotorafi   
Дата:   25-09-08 20:17

Има една гланц преса- чака те!!!
Рецептурника подарък от мен!!![beer]

Дата:   25-09-08 20:27

Така, имаще запитвания за:

1. Д76
Цена на литър концентрат, който обикновено се разрежда поне 1:1 - 5.90лв.

2. Пирокат ХД
Цена за разтвори "А" и "Б" по 250мл. концентрат които обикновено се разреждат в съотношение 1:1:100 - 14.10лв.

Цените са франко Самоков.
Най-евтината доставка която мога да предложа е със Спиди за след ден, след като сключа договор с тях е 6.20лв за Д76 и 5.40 за Пирокат-а. В този случай, цената на доставката ще бъде добавена към цената на химията.

Дата:   26-09-08 12:25

3. Позитивен проявител Кодак Д155
Цена на литър концентрат - 7.62лв

Проявител съдържащ Глицин, формулиран за неутрални (с бромидни хартии) до топли (с хлор-бромидни хартии) тонове с удължен период на съхранение. Може да се използва неразреден или да се разреди като се удължат съответно времето за експозиция или за проявяване. В този случай се получават по-топли и меки тонове. Работи най-добре при температури в границите на 22-25оС. Изходно време за проявяване в концентриран вид 2.5 минути. В разреден 1:1 - 3 минути.

[beer]

Автор: labrax   
Дата:   26-09-08 12:38

[smilie24]

Re: Чудя се . . . . течна фото-химия пожелание на клиента!
Дата:   27-09-08 11:48

4. Позитивен проявител Кодак Д163
Цена на литър концентрат - 11.62лв

Обикновено се разрежда 1:3. Проявител с общо предназначение възпроизвеждащ неутрални до топли тонове в зависимост от използваната хартия. Изходно време за проявявяне - 2 минути.
Концентратът има много дълъг живот в тъмни, пълни до горе, плътно затворени бутилки.
[beer]

Дата:   28-09-08 08:28

5. Позитивен проявител Кодак Д72 - Дектол
Цена на литър концентрат - 9.31лв.

Дектол - какво повече да кажа?! Класика! Всеки трябва да започне с този. Разрежда се от 1:1 до 1:4 в зависимост от желания контраст и температура на тона на изображението. Колкото по-разреден, толкова по-меки и топли тонове. По принцип се води проявител за неутрално черно. В процеса на работа с него открих, че с някой хартии, тонът при концентрация 1:1 леко се затопля. Тогава това не ми хареса и промених леко формулировката за да "изстудя" тоновете. Така че сега вие разполагате с избор: неутрално или студено черно!

Автор: alsash   
Дата:   28-09-08 13:58

който е пожелал Д76 1л.....да си пожелае и 1л. регенерат......производителността е в пъти и резултатите отлични!(от опит знам)...просто съвет![smilie24]

Автор: ivansky   
Дата:   28-09-08 14:45

alsash, да
и освен това разтвора дори след много употреба си остава бистър.
откакто опитах да го регенерирам винаги си правя и регенерат.

и мой съвет![smilie24]

Дата:   28-09-08 17:29

И аз много си тача D 72 моя ръчна разбавка.Чудесно тонопредаване на поликонтрастни харти ни Кодак и Форте.За мен концентрацията е 1:2.[beer]

Дата:   30-09-08 08:30

6. Директен Селениев тонер Дайсънвил Т55
Цена за 1л. концентрат - 54.12лв.

Разрежда се от 1:5 до 1:15, в заеисимост от предназначението и желаният цвят. Работи се при 25-30оС. Снимките трябва да са напълно фиксирани. В зависимост от използваната хартия дава от дълбоки кафяви до студени пурпурно-виолетови тонове. Тъй като селеният е изключително отровен, трябва да се работи в проветриви места. Разреден, тонерът не трае дълго, но живота на концентрата е по принцип неограничен.

7. Лит проявител Анско 70
Цена на литър концентрат - 5.10лв.

Разрежда се от 1:4 до 1:20. Разреден трае кратко, но живота на концентрата е дълъг.

[beer]

Публикацията е редактирана (01-10-08 13:04)

Дата:   05-10-08 09:53

Още три позитивни проявителя. Нискоконтрастни и с прекрасна градация на тоновете:

8.АГФА Гевирт Г253
Цена за 1л. концентрат - 6.11лв.

9.Анско 120
Цена за 1л. концентрат - 12.02лв.

10. Кодак Селектол-софт
Цена за 1л. концентрат - 9.32лв.

[beer]

Re: Фото-химикали
Дата:   13-10-08 09:24

[smilie7]

Re: Фото-химикали
Автор: antidigital   
Дата:   13-10-08 10:21

R 09 можеш ли да спретнеш?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР