Автор: Rosh
Дата: 31-07-08 19:33
elmaduro
Не ти се обиждам Аз съм от Русия и в момента там се намирам. Обектива е русско производство. В магазин струва около 500 лева, само че изглежда вече не се произвежда, защото няма нито един по магазините. Втора рыка вървят по около 350 лева, но те и изглеждат като втора ръка. В Русия проблемът е, че като вземеш обектив за 350 лева, доставката може да ти струва 150-200 Така, че ако намериш обектив на определена цена, не значи че ще го купиш за такава.
Та въпросния обектив не е мой, но се намира "на една ръка разстояние". Предлага се за 350 лева, но за разликата от другите, предлаганите в Русия в дадения момент, е като нов. Продава го един мой познат който нито ми е приятел нито ми е колега. Така мога да го препродам само ако имам личен интерес от това. А личния ми интерес за да го внеса в БГ ценя не по-малко от 100 лева отгоре. В европейския ибей видях няколко предложения между 500 и 600 лева. Но макар, че България вече в ЕС, българските жители все още смятат европейски цени за доста високи(когато купуват нещо, но когато продават си мислят съвсем по друг начин). Предполагайки, че европейска цена няма да е актуална, казах потенциалните купувачи да ми придложат тяхната. Но като никой не ще аз предлагам моята която е 450 лева. Не споря, че рубинар може да е по-добър, не съм работил нито с един от тях, щото съм по склонен към Гелиос 40, който ми допада доста повече от дългите. Така, че ако някой иска именно този обектив.....
В противен случай ще си остане в Русия Няма да се занимавам с благотворителност. Поне не сега
За тези, които са се изморили да четат това :
Цената е 450 лева.
Време за размисъл е 2 седмици.
|
|