Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Аналогова техника
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 За търговския спам в базара
Автор: admin   
Дата:   10-06-08 23:07

С интерес прочетохме темата на Никсън.
С много от казаните неща сме съгласни.
Не е добре това дето 4-5 човека да постоянно си бутат темите на първа страница за сметка на всички останали потребители.

За съжаление тия неща не се уреждат с правила.

Никакви правила няма да накарат някого да спре да се бута в градския транспорт за да се докопа да седне.
Да спре да се предрежда на опашката в магазина.
Или да си почисти във входа и пред блока и да поздрави съседите си, като ги срещне.

Всичко това е въпрос на лична култура и уважение към околните.

Засега не виждаме смисъл да налагаме рестрикции и ограничения на всички потребители. Няколко човека са предупредени и им е спряно писането във форумите за седмица.

На началната страница на Базара е добавен текст в правилата: Нежелателно е пускането по няколко обяви и избутването им на първа страница. Администраторите ще спират възможността за писане при системна злоупотреба.

Надяваме се че хората търгуващи в базара на Фото Форум са достатъчно зрели за да могат да подържат едно адекватно и толерантно поведение един към друг, без да се налага намеса от страна на администраторите.

Ако все пак се наложи - ще се намесваме.

Екипът на Фото Форум

Отговори на това съобщение
 Re: За търговския спам в базара
Автор: canonio   
Дата:   10-06-08 23:10

Никсън, да не си хакнал админския профил ве?[smilie10]

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: guciguci   
Дата:   10-06-08 23:24

Кой е този Никсън, как му е ника

Автор: cv   
Дата:   10-06-08 23:55

[smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Автор: uri64   
Дата:   11-06-08 00:05

[smilie24] повече от адекватна реакция

Дата:   11-06-08 08:35

Не съм съгласен. Моята обява също е изчезвала за по-малко от 10 минути даже,но какво да се прави,вдигам си я по-често и това е. Нали затова е базар,ако искам 1000 обяви ще пусна,ако имам 1000 неща за продаване. Оставете ги хората...

Автор: mravunko   
Дата:   11-06-08 08:46

ако имаш 1000 неща за продаване или си фото магазин или клошар ;) виждал съм теми за тотална разпродажба, в които в 1 тема се продават 2-3 тела, 20 обектива и куп други неща.

админа рулира [smilie24]

Автор: El_Fuego   
Дата:   11-06-08 09:45

Опа, изпуснали сте да блокирате и гуцито...

Автор: Petri   
Дата:   11-06-08 11:25

guciguci, ти не си съгласен, но ти влизаш в групата на тези "търговци". Не ме разбирай погрешно, нямам нищо против теб, не те познавам, писали сме си дори лични с различни оферти, но неможе да пускаш 2 обяви за 2 различни раници, както и още 3 за фото литература + останалите няколко за други дрънкулки...
И както сте няколко човека с такъв тип спам, какво да правим ние останалите дето имаме чат пат по някоя обява...

Хайде със здраве. [smilie24]

Автор: FANTAZIA   
Дата:   11-06-08 11:34

feln[smilie24]

Дата:   11-06-08 11:36

Събрахте се ощетените [smilie18]

Дата:   11-06-08 12:04

Да, де на Фантазия ще пуска 10 теми :
"продавам щипка за левче" и т.н. и ще четем цяла страница само с неговите щипки, вместо да си опише нещата в една тема. Какво му пука на Фантазия за останалите потребители, важното е той да си продаде щипките...
Явно не става само със забележки. Ако някои хора не желаят да се научат на уважение спрямо останалите, то тогава единствения начин е чрез санкции.

Дата:   11-06-08 12:36

Petri ,имам една раница за продаване и една търся да купя,две обяви за литература и една за филтър. Как искаш да ги обединя. Вчера продадох една чанта и сега обявата вече е няма. Какъв ви е проблема,искате ли ние да спрем да пускаме обаяви,за да може вашите като ги пуснете и да ви седят като напечатани във вестник. [smilie18]
верно това със щипките по левче,дето вече един месец седи малко дразни,но аз смятам,че хората разбраха за какво става дума и ще се постараят поне тези дребните обяви да ги обединят.

Дата:   11-06-08 13:02

feln, имам нещо за теб, ще ти се обадя по-късно... [smilie24]

Автор: GoDY   
Дата:   11-06-08 14:18

Админ [smilie24]

Автор: next_time   
Дата:   11-06-08 23:00

Лелееее как не те мързя пишеш толкова много [beer]

Автор: n1x0n   
Дата:   11-06-08 23:06

Защо на рибният пазар в Солун всички викат като щури да си хвалят стоката и да привличат клиенти?
...
Именно те, активните търговци създават имиджа и привлекателността на пазара, а не онези в администрациите или тези с палките.

На теб ако амбициите ти в бизнеса се простират до "креслив продавач на риба в Солун" - моите поздравления за високата летва, която си сложил в живота си!
Всъщност добър бизнес се прави с добра стока, добри цени и коректно отношение. С първите две не знам как си, ама последното хич го няма.

И понеже си с претенциите на великия "атрактивен търговец" как ще обясниш факта, че най-голям оборот в този базар правят баш онези 4-5 човека, които се държат съвсем адекватно и никога не правят тия простотии с многото теми?

Просто свикнете с факта, че тази секция тук не е запазена територия на 10 човека търговци-спамери. Тя трябва да бъде в услуга и на обикновения форумец, който няма за основна цел в живота да виси тук и да си бута темата нагоре, че барем някой я види сред купищата спам!

Този ваш подход към търговията няма нищо общо нито със "свободния пазар", нито с колегиалното отношение, нито дори с елементарното възпитание. [smilie23]

Автор: fotorafi   
Дата:   11-06-08 23:40

От мухата направихме слон, загрубяхме и започнахме да се обиждаме. А виждам,че е излишно. Почти всички си имаме мнение по въпроса. Всеки е прав за себе си. Аз съм живял и работил-снимал съм 25 години все с разни забрани и ограничения. Затова не ги обичам. Но имам мнение, че обявата ми:"ОРВО: фиксажите и проявителите"/ въпреки ироничното и надменно отношение на някои колеги/, помогна и помага на много млади, сега за първи път навлизащи в магията на черно-бялата фотография. Много повече помогна на хората от малки и големи градове, на опитни и млади фотолюбители отколкото : Продавам Nikon D-80 с обективи.Не забогатях с дребните пари, но с почти всяка поръчка аз обяснявах процеса на работа; проявяването и фиксирането на филмите. Аз така разбирам колегиалните взаимоотношения и искам да вярвате на казаната дума за предлаганата техника, а не на качена снимка. А на пазара в Солун да си викат колкото си искат, те са византийци...Късмет на всички

Автор: kote   
Дата:   12-06-08 20:18

май нещо не сте доразбрали
никсън и админа са против многото теми за всяко дребно нещо които заемат цяла страница когато търговеца ги бута
никой не е против бутането но може всички теми на един търговец да се обединят в една и да си го бута колкото пъти си иска като така не пречи на другите
останалото е извън темата и е просто бърборене без смисъл

Автор: exo99   
Дата:   12-06-08 21:14

Тук пише нещо различно - цитирам Жоро според изказването му в съседния раздел:
"Проблемът не е в това че някой си е пуснал 100 обяви.
Да си пусне и 200 ако иска.

Проблемът е в това, че някой САМ СИ ИЗБУТВА ВСИЧКИТЕ СИ ОБЯВИ НАЙ-ОТГОРЕ и по тоя начин пречи на обявите на останалите да се виждат."

Доколкото разбирам мога да си пусна например 3-4 обяви за различни неща, е не за дреболии за по 2-3 лева.
Изискването е да не ги ъпвам сам.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Щото другите хора искат един човек да не пуска повече обяви от 1 на седмица.

ТА СПОРЕД ИЗИСКВАНЕТО НА АДМИНА ТЪРЖЕСТВЕНО ОБЕЩАВАМ ДА НЕ ЪПВАМ САМ МОЯ ОБЯВА НИКОГА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![smile] [smile] [smile] [smile] [beer]
Да ми преседне бирата дано[smile]

Щото някакъв индивид нарекъл се Никсъна, се изживява като борец за правда и си позволява да говори с нравоучителен тон.[smilie23]
За мен единствено мнението на собствениците / админите/ е меродавно.

Публикацията е редактирана (12-06-08 21:25)

Автор: CanoniO   
Дата:   13-06-08 11:44

Стига ве хора,
наистина ли не разбирате за какво става въпрос?
Идеята е, че не е приятно двама души да превземат първа и втора страница от базара, като не дават шанс на другите обяви да се видят. Ето ги примерите. Сложете си ръка на сърцето и кажете, харесва ли ви това, което виждате:

https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/fdwu4656.JPG
http://photo-zona.net/images/user34837/album13135/large/1208435810_zulh1326_flood2.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/pwdw4946.JPG
http://photo-zona.net/images/user34837/album13135/large/1206104622_adec6161_flood_.jpg

https://photo-forum.net/static/forum/2008-06/iddg8258.JPG
http://photo-zona.net/images/user34837/album13135/large/1211916650_mack7625_flood3.jpg

Дата:   13-06-08 11:59

Целта е точно да не се допускат подобни неща като горепоказаните. Винаги има недоволни, не може да се угоди на всички. На Фантазия сме му правили многократно добронамерени забележки по върпоса. Щом някой не разбира от дума, ще се съобразява благодарение на санкциите.

Автор: danny_falin   
Дата:   13-06-08 13:25

[smilie5]

Канонио [smilie24]
отвратително, и то все някакви боклуци, рамка за 3лв, смена за 6 лв,
спокойно може да се опишат тея боклуци в една тема, какво е тва чудо незнам, опитвам се да си представя човека как изглежда дето ги прави тия глупости, и се ужасявам.

пишеш продавам еди какво си, или продавам еди какво си и еди що си, или продавам няколко неща, и вътре изброяваш, всеки който търси нещо конкретно ще я отвори,
ама неее, искат се 2 висШи образования, и то не какви и да е ами технически

поздрави

Публикацията е редактирана (13-06-08 13:27)

Автор: ecobo   
Дата:   19-06-08 13:30

[smilie24]

Автор: beat_junkie   
Дата:   19-06-08 13:56

fotorafi [smilie24]
Аз съм един от тези, за които fotorafi казва и подкрепям мнението му! Благодаря, fotorafi!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР