Автор: peter46
Дата: 22-03-08 10:35
А спомена ли някой,4е освен вси4ки плйусове в полза на тези СТРАХОТНИ фотоапарати е и това,4е камерата е и ЛЯВА/зарежда се с лявата ръка/,което прави фотоапарата уникален за репродукцинни работи/като се постави на репро-статива -става много удобно-зарежда се с дясната ръка/.А спомена ми някой и за това,4е има и дъно/капак/за барабан за филм,съдаржащ около 100 кадъра/и пове4е -с малко фантазия/,което прави фотоапарата незаменим при експедиции,екскурзии и т.н.-вклйу4ително -и при заснемане на сватби.Плйус е и това,4е стават вси4ки обективи от ЕXAKTA RTL 1000 /и обратно,което на мен/ли4но мнение /ми е лйубимата фото камера.Затова имам 3 броя-за негатив-4ерно-бял,за диапозитив и за цветен негатив.А и за това,4е никога?на 62 години съм-занимавам се с фотография от 8 годи6ната си възраст никога не са ми отказали/издънили/.Същото се отнася и за EXAKTA RTL 1000.А ина4е имам около 63 фотоапарата /и то някой доста по скъпи/,вси4ките все някога са ми направили по някой номер.Представяте ли се -ПРЕЗАСНЕМАНЕ на цяла голяма сватба,заедно с ритуалите.Боже,какъв срам брах-с една PRAКTICA-LTL 3- сърцето ми беше по4ти спряло от срам,неудобство,яд/бях взел ве4е парите-авансово-оооооооооо ужасссссс.Така,4е не правя реклама на EXAKTA -varex-А НАПРАВО Я ОБОЖАВАМ ТАЯ КАМЕРА.А между другото ОБЕКТИВИТЕ СА Също -MULTI COATING-така,4е снимането с COLOR -няма никакви проблеми.Транспорта -също може да става -от касета в касета -и да се отваря на светло-като се среже филма /4аст от него/без никакви проблеми.Плйус това има и ТРИ СИНХРОНА-за разли4ни видове/по-стари/системи светкавици/ако попаднете на такива някой път-аз и сега имам от тях/.АМИ -и това,4е могат да се сменяват визорите и мат-призмите.Е,кажете не6то и каде има по удобен апарат/от по модерните/.А господин ЙОЗЕФ СУДЕК/световно голям и известен ФОТОГРАФ/през цялия си живот е снимал с един мехов 6/9 VOIGHTLANDER/гордея се,4е и тази марка и модел фотоапарат притежавам/и негови са думите -НЕ Е ВАЖНО С КАКВО СНИМАШ-А Е ВАЖНО КАК И КАКВО СНИМАШ.Е,това беше от мен в подкрепа на EXACTA-varex-и би трябвало вси4ки да завиждате на новия собственик на този тъй удобен -/и ортопеди4но идеален/ФОТОАПАРАТ/умишлено-с главни букви/.
Публикацията е редактирана (22-03-08 14:39)
|
|