Автор: BotsRevenge
Дата: 01-03-08 02:00
Продавам обектив Rikenon 55mm f1.4 на М42 резба. Обективът е в добро състояние. Лещите нямат драскотини и просветлението им е наред. Блендата се затваря гладко на всички стойности. Всичките й ламели са здрави. Блендата има А и М режим.
Гривната за фокуса се върти равномерно от край до край, макар и леко тежко. На Pentax K100D крайната позиция на гривната за фокуса е Точно на безкрайност.
Измежду лещите се виждат няколко прашинки, но до сега не съм ги виждал да се проектират на снимката. Според предишния собственик Rikenon-ът не е разглобяван.
На задната част на обектива има плитък глух отвор, в който влиза лостчето за заключване на обектива за пентакски байонет. Целта е обективът да може да се закача и сваля толкова бързо, колкото и нормален пентакски обектив. Ако на останалите марки апарати лостчето за заключване се намира на същото разстояние от центъра на байонета, вероятно този отвор ще послужи за същото нещо и при тях.
Обективът е много остър. На бленда 1.4 му пада контрастът, но детайлите не омекват значително. На бленда 4 вече реже косъма. Откакто ползвам този обектив не съм съжалил, че съм го купил.
Обективът върви с предна и задна капачка.
Допълнително предлагам:
UV филтър HOYA S-HMC 55mm
и
Преходник М42-Pentax K на Bower със свалена пластинка с цел бързо сваляне и закачане на обектива за байонета. До сега съм ползвал обектива с този преходник и никога не ми е създавал проблеми този начин на използване. Монтирането/демонтирането става толкова бързо, колкото с всеки друг обектив на К байонет.
Обективът се намира и може да се пробва в София. Мога да го прятя навсякъде из България, до където стигат куриерските фирми за сметка на купувача.
Цени, снимки и начини за връзка с мен ще сложа в следващото мнение.
|
|