Автор: Nickdul
Дата: 23-02-12 22:17
Мисля да почна да предлагам фотохимия, най-вече проявители, тонери, химия за колодий, разни спомагателни реактиви, както и да изготвям по-специални препарати по поръчка.
Засега ми се изка да видя какъв интерес ще има, да преценя дали си струва началната инвестиция.
Ориентировъчни цени на по-популярни продукти:
Кодак Д76 1л - 3лв
Кодак Д72 1л - 3лв
Пирокат ХД с пропилен гликол (A и B) - 18 лв за литър от по двете, или 2лв за по 100мл ( което стига за 20 проявки на 35мм филм)
Селенов Тонер - Тип Рапид 1л - 15лв ( разрежда се 1:5-1:9)
Колодий - готов за амбротипии - 350ml за 10-15лв
Проявител за лит филми, за постигане на нормален контраст и висока скорост( разрежда се от 1+3 до 1+9) - 5лв за 500мл
Еко-Проявител, аналог на Д72 - 5-6лв
Еко-Проявител, аналог на Д76 - 3-4лв
Бърз Алкален Фиксаж - 1л - 8лв ( Ако намеря по-евтин амониев тиосулфат, цената ще е много по-ниска)
Farmer's Reducer - за отслабване на негативи и копия - за 250мл р-р А и 1л. р-р Б - 5lv
Златен Тонер 1л кит за тониране на 250-400копия 8х10' според степента на тониране - 55лв при предварителна поръчка за три литра
Та, кажете какво мислите, какво бихте искали да предлагам и под каква форма. Някои химии могат да са и сух препарат за разтваряне, което ще спести разходи по доставката.
За сега не мисля да правя рецепти с пирогалол, защото примерно РМК 1 литър А и Б излизат 60лв поне
Също така нямам глицин, но ако се събере поръчка, за която си заслужава да поръчам от чужбина, може да го обмисля(същото и за някоя пиро-рецепта, стига да не ме разорите за пирогалола )
Имам формули и вещества за филтри - за фотолаборатория, и за снимане( качеството не чак като на професионалните, но за 5лв мога да ви направя филтър с големина 20Х20см ;)
Ами май е това, очаквам отзиви
|
|