Автор: deniac
Дата: 17-11-11 17:52
haemoglobin,
хубави-лоши изказвания... няма значение. Това е реалността.
И аз имах цялата колекция CZJ 20/2.8, 35.2.4, 50/1.8, 135/3.5, 200/2.8 и я продадох безразсъдно тук на търговци за по 100-200лв, поради невежество. После разбрах, че всичко веднага е заминало експорт по 200-600лв в ebay. Ама какво да се сърдя, то от човешкото невежество се печелят трилиони по света, за някакви обективи ли да се тюхкам?
Вероятността и тоя обектив да замине в чужбина е много повече от 50%, няма какво да се лъжем. Купуването и продаването с печалба е напълно законно и сантименталностите са излишни.
В базара се появи един такъв 180/2.8 за 120лв без транспорта. Аз го купих. Отличен външен вид, ама лъжеца самозван търговец не беше споменал, че му е повредена диафрагмата. Както и да е, ремонтираха го за 50лв и сега е като нов и напълно функциониращ. Седи си в шкафа. Мислиш ли, че ще го дам за 185лв (колкото ми излезе накрая)? Не. Като ми омръзне да седи шкафа, ще го дам да се продаде в ebay за 250 евро. Без сантименти.
Това е световната отворена икономика. Движимата собственост има отдавна международна цена, а не каквато на нас ни се иска да се поддържа в нашия форум.
|
|