Автор: simbon4o
Дата: 02-10-11 21:56
Р30н може ли да сменя бленда на DA обективи? С други думи истински А режим има ли? Питам защото Р30 няма А режим със такива обективи а само с такива с ринг за смяна на бленда. Ако има А с обективи без ринг - още един голям плюс! Ако няма пак е чуден апарат, моя е Р30 и работи в Р режим със всички пентакс обективи(включително DA, само дето не мога аз да му определя блендата иначе като му е светло си я затваря), сам измерва светлината с М обективи без да се ползва допълнителен бутон за мерене, фокусирането е песен понеже визьора е много добър, много точно мери - нищо общо с руски и източногермански тела, ... много лесен за работа - нищо не може да обърка ползвателя, не снима ако не е включен, ако не е превъртяна лентата, ... всякакви улеснения за ползвателя.
Моя съвет към ползвателите на пентакс система - ако се чудите за лентов апарат този ще приеме всичките ви обективи и ще се учудите какво са способни те на лента. Лентата си има чар и всеки според мен в днешно време трябва да пробва защото вероятно ще му хареса, особено при цените на лентовите тела в момента. Аз не съжалявам че последните около 2 месеца изщраках 6-7 филма :) и ще продължавам!
|
|